Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Ο Ολυμπιακός Βόλου οδεύει προς τη λήξη του πρωταθλήματος της φετινής Football League μέσα σε ένα κλίμα που ορίζεται (και) από την ξαφνική αλλαγή προπονητή που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν.
Έτσι είναι και λίγο γρίφος το πώς θα εμφανιστεί στη Νεάπολη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο καλά προετοιμασμένος (στα δικά του καθήκοντα) Ιωνικός μπορεί (και πρέπει) να κάνει άλλο ένα βήμα προς την άνοδο. Σίγουρα, πάντως, πρόκειται για μία -εν δυνάμει- καλή ομάδα που για αρκετούς αδίκησε τον εαυτό της στο φετινό μαραθώνιο...

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε την προσπάθειά του στο φετινό πρωτάθλημα με μία ισοπαλία με 2-2 στην έδρα του Ασπροπύργου. Αμέσως μετά γνώρισε την ήττα μέσα στο γήπεδό του με 0-2 από τη Βέροια. Το 1-1 εκτός έδρας με τα Τρίκαλα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, όχι όμως και το 1-1 εντός έδρας με τον Θεσπρωτό που ακολούθησε. Η πρώτη πεντάδα αγώνα ολοκληρώθηκε με μία νίκη επί του ΟΦ Ιεράπετρας (2-1 εντός έδρας). Ήταν και η παρθενική για τη συγκεκριμένη ομάδα στο φετινό μαραθώνιο.

Στη δεύτερη πεντάδα αγώνων η ομάδα του Βόλου έφερε κατά σειρά τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Ολυμπιακός Βόλου 1-2, Ολυμπιακός Βόλου-Ιάλυσος 2-0, Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 2-0, Ολυμπιακός Βόλου-Ιωνικός 1-1 και Διαγόρας Ρόδου-Ολυμπιακός Βόλου 0-0. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με δύο συνεχόμενες νίκες (0-1 το Αιγάλεω εκτός και 3-1 την Τρίγλια εντός) και μία ήττα (στην έδρα της Καβάλας με 2-0. Τα πράγματα είχαν στρώσει για τα καλά και όλα ήταν ανοιχτά ως προς τους στόχους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε το δεύτερο γύρο με εντυπωσιακή εντός έδρας νίκη επί του Ασπρόπυργου με 4-1. Στη Βέροια δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλό, αφού λύγισε με 1-0, αλλά όταν υποδέχτηκε τα Τρίκαλα κατάφερε να πάρει βαθμό (2-2). Πια, τα Τρίκαλα ήταν η ομάδα που προπορευόταν και ένα τέτοιο αποτέλεσμα είχε άλλη διάσταση. Αμέσως μετά ήρθε το χειρότερο έως τότε αποτέλεσμα της βολιώτικης ομάδας, η ήττα με 4-1 από τον Θεσπρωτό εκτός έδρας. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα και πήρε σπουδαίο διπλό με 1-3 στην έδρα του ΟΦ Ιεράπετρας. Το εντός έδρας 2-1 με την Καλαμάτα άνοιγε το δρόμο για μεγαλύτερη αναρρίχηση, όμως ήρθε το καταστροφικό 4-0 από τον Ιάλυσο εκτός έδρας, το χειρότερο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού σε όλο το πρωτάθλημα. Πάνω που φαινόταν πως η ομάδα θα κυνηγούσε κάτι καλό ήρθαν κάποια αποτελέσματα να «κόψουν το βήχα» και να υποχρεώσουν σε όψιμες αναθεωρήσεις. Την προηγούμενη αγωνιστική ήρθε το εντός έδρας 1-1 στο τοπικό ντέρμπι με τη Νίκη, ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα μιλήσουμε πιο κάτω. 

Με συνολικό απολογισμό 8 νίκες 7 ισοπαλίες και 6 ήττες, ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στην όγδοη θέση. Απέχει, όμως, έξι βαθμούς από τη δεύτερη θέση, πράγμα που τον κρατάει ακόμα -κυρίως μαθηματικά- στο κυνήγι ενός υψηλού πλασαρίσματος. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος με 28 τέρματα ενεργητικό, αλλά τον έχει προδώσει η άμυνα του που έχει δεχθεί 29 τέρματα μέχρι στιγμής...

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε τη χρονιά έχοντας στον πάγκο του τον Θωμά Γράφα. Λίγο μετά τα μέσα Οκτώβρη λύθηκε το συμβόλαιο του και τον διαδέχθηκε ένας παλιός γνώριμος των Βολιωτών, ο Σούλης Παπαδόπουλος. Αυτός παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι και λίγο μετά τα μέσα του περασμένου Γενάρη. Όμως, ο αντικαταστάτης του Λεωνίδας Βόκολος δεν ήταν γραφτό να κοουτσάρει στη Νεάπολη, καθώς στις αρχές της εβδομάδας έδωσε τη θέση του στον Ηλία Σολάκη.

Ο ίδιος ο Βόκολος είπε -μεταξύ άλλων- τα εξής όταν ανακοίνωσε την αποχώρησή του (για να αναλάβει την τεχνική καθοδήγηση του Πανιωνίου):«Τις τελευταίες, ωστόσο, ημέρες προέκυψαν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και προοπτικές τις οποίες και δεν μπορώ να αγνοήσω. Ευχαριστώ και πάλι τον Ολυμπιακό Βόλου, εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχεια του πρωταθλήματος και ελπίζω στο μέλλον οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν».


Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ηλίας Σολάκης προτίθεται να συνεχίσει την ίδια τακτική δουλειά με αυτή του Βόκολου, στοχεύοντας στην όσο το δυνατόν πιο υψηλή θέση στην τελική βαθμολογία. Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το εξής πρόγραμμα: Ολυμπιακός Βόλου-Διαγόρας Ρόδου, Ολυμπιακός Βόλου-Αιγάλεω, Τρίγλια-Ολυμπιακός Βόλου και Ολυμπιακός Βόλου-Καβάλα. Στο έμψυχο δυναμικό των Βολιωτών προστέθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ποδοσφαιριστές όπως ο Κέρι, ο Ναβαλόν, ο Π. Μητρόπουλος, ο Βασιλούδης και ο Ξενοδόχωφ. 

«ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

Παραθέτουμε στο σημείο αυτό κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει ο προηγούμενος προπονητής της ομάδας του Βόλου, ο Λεωνίδας Βόκολος, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Το κάνουμε για λόγους που αφορούν στη γενικότερη νοοτροπία των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτές τις κατηγορίες, καθώς στο συγκεκριμένο απόσπασμα ο Βόκολος κάνει πολύ σοβαρές διαπιστώσεις: «Να φτάσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα. Το πού θα είναι αυτό δεν μπορώ να το ξέρω αυτή την στιγμή, γιατί πρέπει να είναι ψηλά αυτή η ομάδα και από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά να ετοιμάσω μια έκθεση, δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ. Αλλά, τουλάχιστον, να κάνω μία συζήτηση με τον Ευριπίδη (σ.σ. Τσιμπανάκο) και να του πω την άποψή μου και την γνώμη μου για το πώς αυτή η ομάδα θα ετοιμαστεί για οτιδήποτε κάνει φέτος, είτε ανεβεί είτε όχι. Να είναι έτοιμη για την επόμενη χρονιά όσο αφορά στο αγωνιστικό πλάνο, να λειτουργήσει γιατί κάνουμε ένα πολύ μεγάλο λάθος στην Ελλάδα. Τελειώνει μια χρονιά και ξαναρχίζουμε πάλι από το μηδέν. Αυτό είναι πολύ μεγάλο λάθος. Οι ομάδες δεν χτίζονται σε μία μέρα, ούτε σε πέντε και έξι μήνες. Οι ομάδες χτίζονται σε ένα και δύο χρόνια. Πρέπει να μπαίνει ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο πρέπει να επικοινωνηθεί στον κόσμο. Γιατί αν ο κόσμος περιμένει άνοδο και εσύ έχεις στο μυαλό σου σαν διοίκηση και ομάδα να μην κυνηγήσεις τον πρώτο χρόνο την άνοδο και να το κάνεις την επόμενη χρονιά, θα πρέπει αυτό ο κόσμος να το ξέρει. Και να το αγαπήσει αυτό. Να έρχεται στο γήπεδο, να βλέπει υγεία, να βλέπει ποδόσφαιρο, να βλέπει θέαμα, να βλέπει νέα παιδιά. Γιατί πρέπει τα νέα παιδιά να είναι μέσα στο πλάνο αυτών των ομάδων».


ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Eίναι σίγουρο πως το γκολ ισοφάρισης του Ολυμπιακού Βόλου στις καθυστερήσεις του ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική χαροποίησε πολλούς φίλους άλλων ομάδων. Ανάμεσά τους και εκείνους του Ιωνικού. Γιατί αυτό το 1-1, δίχως να επιτρέπει στον Ολυμπιακό Βόλου να πλησιάσει περισσότερο, απέτρεψε τη Νίκη Βόλου από το να το κάνει η ίδια. Για τον Ιωνικό αυτό ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, λοιπόν. Όμως, για τον ίδιο τον Ιωνικό, αυτό το ευπρόσδεκτο δώρο θα έχει αντίκρυσμα μονάχα αν νικήσει ο ίδιος τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Κουτσιανικούλη που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της κατηγορίας. 

Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να μην έχασε στα δύο θεσσαλικά ντέρμπι με τα Τρίκαλα (άρα έμεινε αήττητος με την πρωτοπόρο ομάδα), μπορεί να ισοφάρισε τη Νίκη στις καθυστερήσεις, όμως στους μεγάλους αγώνες δυσκολεύεται πολύ. Μόνο με τον ΟΦ Ιεράπετρας τα κατάφερε μία χαρά. Από εκεί και πέρα, δεν νίκησε τον Ιωνικό εντός έδρας, με τη Βέροια ηττήθηκε και στις δύο αναμετρήσεις, ενώ με την Καβάλα έχασε τον ένα αγώνα που έχουν δώσει οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής. Ε, με μία ήττα στη Νεάπολη την Κυριακή, και ο ίδιος θα είναι συνεπής και όλα οκ (για τον Ιωνικό)...
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: