Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ιωνικός στο εξ’αναβολής παιχνίδι με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ στο γήπεδο της Νεάπολης. Οι Νικαιώτες, παρότι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο βγάζοντας όμως τεράστια ψυχικά αποθέματα στην επανάληψη που τους οδήγησαν στην νίκη με 2-1 σκορ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Ιωνικού να έχουν μία φλύαρη κατοχή της μπάλας προσπαθώντας να φτάσουν προς την εστία του τερματοφύλακα της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, Πονηρού. Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία ήρθε στο 10ο λεπτό όταν ο Ατματζίδης με ωραία ενέργεια σέντραρε στην περιοχή με τον Κουιρουκίδη να γινεται αποδέκτης της μπάλας σουτάροντας όμως στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 18ο λεπτό με το μακρινό σουτ του Πετράκου το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μακρυωνίτης με διπλή προσπάθεια. Στο 22ο λεπτό και πάλι σέντρα του Ατματζίδη με τον Πατσατζόγλου να πιάνει την κεφαλιά και τον Πονηρό να απομακρύνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Το ημίχρονο συνεχίστηκε με τους κυανόλευκους να έχουν την κατοχή και να δημιουργούν ρήγματα μπροστά στην εστία της ΑΕΕΚ.  Όμως στο 41ο λεπτό σε μία αντεπίθεση έγινε το 0-1 παγώνοντας το γήπεδο της Νεάπολης. Σε μία χαμένη επίθεση των Νικαιωτών οι Κρητικοί βγήκαν στην κόντρα την στιγμή που ο Μακρυωνίτης φάνηκε αναποφάσιστος στην έξοδό του με αποτέλεσμα το τραγικό αυτό λάθος να επιτρέψει στον Πετράκο να τον «κρεμάσει» εντυπωσιακά.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός έπρεπε να πετύχει κάποιο γρήγορο γκολ για να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Ωστόσο, όπως και στο παιχνίδι με το Κερατσίνι, μπήκε μουδιασμένος στον αγωνιστικό χώρο, ευτυχώς όμως μόνο για λίγα λεπτά καθώς απείλησε στο 53ο λεπτό όταν έπειτα από σέντρα του Ντάλλα, ο Γκοτσούλιας βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή με την κεφαλιά του όμως να καταλήγει δίπλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Δέκα λεπτά αργότερα έπειτα από φάση διαρκείας μπροστά στα καρέ του Πονηρού η μπάλα κατέληξε στον Μαντζώρο που με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το 1-1 στο 65ο λεπτό.

Η φάση της ισοφάρισης καθώς και η φάση του 68ου λεπτού, όπου ο Παληγεώργος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι, ανέβασαν την ψυχολογία των μπλε στα ύψη και πλέον φαινόταν πως η επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος ήταν ζήτημα χρόνου. Ο εξαιρετικά δραστήριος, για ακόμα ένα παιχνίδι, Καλλέργης δημιουργούσε διαρκώς φάσεις ενώ ο Κουιρουκίδης, που ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, κάλυψε πολλά χιλιόμετρα κερδίζοντας παράλληλα κάθε εναέρια μονομαχία. Έτσι φτάσαμε στο 80ο λεπτό όπου ο Κουιρουκίδης ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ο Καλλέργης διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για τον Ιωνικό.

Διαιτητής: Φίτσας (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Οικονόμου - Πλάκας (Δυτικής Αττικής)

Κίτρινες κάρτες: Ντάλλας (10'), Θέος (14'), Παναγιωτόπουλος (22'), Γκοτσούλιας (27'), Παληγεώργος (32'), Μποτωνάκης (41'), Παληγεώργος (68'), Βεστάκης (87'), Παντελίδης (87')
Κόκκινες κάρτες: Παληγεώργος (68')

Ιωνικός (Δημήτρης Αρναούτης): Μακρυωνίτης (46' Κουρεπίνης), Πατσατζόγλου, Δημακάκος, Παντελίδης, Ματζώρος, Γκοτσούλιας, Ατματσίδης (70' Καρέλης), Θέος (56' Πογοσιάν), Σάμιος, Ντάλλας (60' Καλλέργης), Κουϊρουκίδης.

ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ (Θανάσης Κολιτσιδάκης): Πονηρός, Βασιλάκης (83' Βεστάκης), Παληγεώργος, Παπατζίκος, Παναγιωτόπουλος, Κυτράκης, Μαζιώτης (79' λ.τρ. Ξαγοράρης), Μποτωνάκης, Πετράκος (56' Βαρδάκης), Νικόλτσης (72' Λαμπάκης), Τσίτας.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: