Νικηφόρο ξεκίνημα όπως αναμενόταν για τους Νικαιώτες με 74-81, μπροστά σε περισσότερους από 200 οπαδούς τους που έκαναν το ταξίδι μέχρι την Πάτρα κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Δύο πρόσωπα παρουσίασαν, ένα σε κάθε ημίχρονο, πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση στο πρώτο αλλά όντας ιδιαίτερα νευρικοί στο δεύτερο, έκαναν τα εύκολα δύσκολα. Με αυτή τη νίκη, οι μπλε έσπασαν μια ιδιαίτερα αρνητική παράδοση στην Πάτρα που είχε η Ομάδα.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σάφτεναρ. Στον αντίποδα, οι Πατρινοί, στο πάντα επιβλητικό και άκρως μπασκετικό γήπεδο της Περιβόλας ξεκίνησαν με τους Μολφέτα, Μπέμπη, Ζούμπο, Μπελ και Δημακόπουλο. Ο Ιωνικός από την αρχή μπήκε πολύ δυνατά, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα το οποίο και δεν απώλεσε ποτέ. Μόλις στο 2’ με δύο τρίποντες «βόμβες» των Κανονίδη και Καράμπουλα, το σκορ διαμορφωνόταν στο 2-8. Γενικότερα, υπήρχε πολλή συγκέντρωση τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα. Στο 5’, ο Κανονίδης με νέο τρίποντο διαμόρφωνε το 7-13. Από τους Πατρινούς, κινητήριος μοχλός στο σκοράρισμα ήταν ο Μπελ. Στο 7’, ο Βασιλόπουλος με νέο τρίποντο διαμόρφωνε το 9-18 με έναν Ιωνικό να κάνει ότι θέλει μέσα στο γήπεδο και να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενος με 11-25 προμηνύοντας για ένα εύκολο απόγευμα.

Οι μπλε ξεκίνησαν το ίδιο «ζεστά» και στο 2ο δεκάλεπτο με τον Δημητριάδη στο 13’ να γράφει το 18-33, ενώ είχε προηγηθεί καταιγισμός τριπόντων για να φθάσει το σκορ ως εκεί. Γενικότερα, ο Ιωνικός είχε των έλεγχο των rebounds ενώ πίεζε τη μπάλα σε όλο το γήπεδο. Στο 15’ το σκορ ήταν στο 23-37, με τον Ιωνικό να διατηρεί μια σταθερή διαφορά άνω των 10π. Για τους Πατρινούς, πάλεψε πολύ ο Μολφέτας ο οποίος αφενός έριξε πολύ «ξύλο» στον Καράμπουλα, αφετέρου επιθετικά έδινε λύσεις. Σκορ ημιχρόνου, 35-47.


Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Κομποδιέτα, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σάφτεναρ. Στον αντίποδα, ο Απόλλων συνέχισε με την ίδια πεντάδα της έναρξης. Μέχρι τα μέσα της περιόδου, ο Ιωνικός κρατούσε την παγιωμένη διαφορά των 10π., κυρίως λόγω της αμυντικής του λειτουργίας που οδηγούσε σε επιθετική δυστοκία τον Απόλλωνα. Επιθετικά όμως είχαν κολλήσει και οι Νικαιώτες. Σταδιακά, με μπροστάρη τον Δημακόπουλο, ο Απόλλωνας κέρδιζε αισθητά τη μάχη των rebounds, δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα του και μοιραία, άρχιζε να «ροκανίζει» τη διαφορά. Ο Βουρνάς ακολούθησε το παράδειγμα του Συμεωνίδη (Ιπποκράτης Κω) και με ζώνη, «έπνιξε» τον Ιωνικό, ο οποίος σκόραρε με το σταγονόμετρο. Στο 28’ το σκορ ήταν 49-56. Τότε πήρε το όπλο του ο Καράμπουλας και με 4π. ξεκόλλησε την ομάδα. Οι Πατρινοί όμως είχαν υπομονή και με τον Μπελ, μείωναν σε 54-60 με το τέλος της περιόδου.

Η διαφαινόμενη εύκολη νίκη του Ιωνικού βάσει της εικόνας στο πρώτο ημίχρονο, ήταν υπό αμφισβήτηση. Οι Αχαιοί άρχισαν να το πιστεύουν πια. Στο 32’ το σκορ ήταν 58-63, με τον Βασιλόπουλο στο 35’ να πετυχαίνει ένα κρίσιμο τρίποντο γράφοντας το 61-68, με τον Μπέμπη να αστοχεί σε αντίστοιχο σουτ στην προηγούμενη φάση. Στο 36’, το σκορ ήταν στο 65-68 με τον Μπέμπη να αστοχεί εκ νέου για να φέρει το παιχνίδι στην ισοπαλία. Αυτός που έμελλε να πάρει τον Ιωνικό από το χέρι όταν η μπάλα «έκαιγε» ήταν ο Καράμπουλας. Με τις γνωστές του διεισδύσεις και με ψυχωμένα καλάθια, κρατούσε με νύχια και με δόντια το «μαξιλαράκι ασφαλείας» των Νικαιωτών (67-72 στο 38’). Σε εκείνο το σημείο έπαιξαν ρόλο και οι δύο άστοχες βολές του πρώτου σκόρερ του Απόλλωνα, Μπελ με τον Ιωνικό στην επόμενη φάση να σημειώνει ακόμα ένα καλάθι και να δείχνει ότι το παιχνίδι τελείωσε. Όμως ο Μπέμπης με τρίποντο, 33’’ πριν το τέλος μείωνε σε 70-74. Στα 22’’ και μετά από πίεση, έγινε φάουλ στον Καράμπουλα. Ο έμπειρος Shooting Forward όμως, δε λάθεψε κάνοντας το 2/2 για το 70-76. Νέο καλάθι με την άμυνα κολλημένη πάνω του, ο Μπέμπης και 72-76. Εκ νέου πίεση του Απόλλωνα σε όλο το γήπεδο και φάουλ στον Τσαγκαράκη. Ψύχραιμος και ο Τσαγκαράκης για το 72-78, όπως και ο Παπαδόπουλος για το 72-80, με το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει κριθεί. Τελικό σκορ, 74-81 με τους παίκτες του Ιωνικού, μέσα σε αποθέωση να πηγαίνουν στον κόσμο τους και να χειροκροτούν για τη συμπαράσταση.

Το σχόλιο του ionikosnews.gr

Καταρχάς ένα μεγάλο μπράβο στον κόσμο του Ιωνικού. Μέτα τα όσα έγιναν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, έκανε επίδειξη δύναμης στην Πάτρα, κατεβάζοντας πολύ κόσμο. Εκδρομή που θύμισε παλιές εποχές, σε ιδιαίτερα κόσμια πλαίσια. Συμφωνία κυριών μεταξύ οπαδών και διοίκησης.
Κατά δεύτερον, συγχαρητήρια στη διοίκηση του Απόλλωνα Πατρών που σε δύσκολους οικονομικούς καιρούς έβαλε το εισιτήριο 5 ευρώ και γενικά δεν άφησε κανένα φίλο της Ομάδας εκτός γηπέδου.
Δύο πρόσωπα για τον Ιωνικό. Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να αφήνει πίσω το κακό αποτέλεσμα απέναντι στον Ιπποκράτη και να δείχνει αποφασιστικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι να «κάνουν τη δουλειά οι παλιοί», έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι και ενώ διαθέτει πλειάδα επιλογών, να μη μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ζώνης. Ωστόσο, αυτή η Ομάδα βγάζει σιγουριά. Ακόμα και σε παιχνίδια που δεν πιάνει υψηλό στάνταρ απόδοσης, πείθει ότι θα βρει τον τρόπο να κερδίσει ακόμα κι αν είναι περισσότερο δύσκολα απ’ ότι απαιτείται.

Στον αντίποδα, ο Απόλλωνας των πολλών οικονομικών προβλημάτων που παρατάχθηκε χωρίς τον Καραμαλέγκο και τον Βλάχο, όχι μόνο δεν έδειξε να πτοείται αλλά εκτιμούμε πως θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για πολλούς και γεγονός είναι ότι η Πάτρα θα αποδειχθεί μια πολύ δύσκολη έδρα. Ότι προβλήματα και να υπάρχουν, είναι πολύ βαριά η φανέλα. Η πεντάδα που ξεκίνησε και αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, μαζί με τον Καραμαλέγκο θα σηκώσουν το βάρος της φετινής προσπάθειας.

Το πρωτάθλημα της Α2 ξεκίνησε. Τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, δείχνοντας όμως το εξής. Εξαιρώντας το παιχνίδι του Εθνικού με τον Ιπποκράτη και του Ψυχικού με τον Ηρακλή (από ένα σημείο και έπειτα), φάνηκε ότι οι αποστάσεις είναι μικρές με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τη δυσκολία των παιχνιδιών. Είναι μια κατηγορία όπου παίζει ρόλο και το βάρος της φανέλας πέραν των ρόστερ όπως και οι έδρες. Και τα προγνωστικά πρέπει να βρουν εφαρμογή και στο παρκέ.
Επόμενο παιχνίδι για τον Ιωνικό, αυτό του προσεχές Σαββάτου, φιλοξενώντας την Καστοριά του Καραγιάννη, σε ένα παιχνίδι που κρύβει παγίδες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 74-81
Δεκάλεπτα: 11-25, 35-47, 54-60, 74-81
Διαιτητές: Παφίλης-Αναστόπουλος Α.-Παντελίδης
Απόλλων Πατρών (Βουρνάς): Μπελ 19 (7/12 διπ., 10 ριμπ.), Τζαϊδάς 3 (1), Παπαβασιλόπουλος 2, Μπέμπης 14 (3/7 τριπ.), Κασπίρης, Μολφέτας 9 (1), Ζούμπος 13 (7 ριμπ., 8 ασίστ), Εζόμο 6, Δημακόπουλος 8 (7 ριμπ.).
Ιωνικός Νικαίας  (Γούναρης): Βασιλόπουλος 13 (3/7 τριπ., 8 ασίστ), Δημητριάδης 7 (1/3 τριπ., 5 ριμπ.), Καράμπουλας 22 (6/13 διπ., 1/3 τριπ.), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 5 (1), Κομποδιέτας 6 (2), Σάφτενααρ 11 (1), Παπαδόπουλος 3, Σαχπατζίδης 2 (6 ριμπ.), Κανονίδης 8 (2/5 τριπ.), Τσαγκαράκης 4.


Επόμενο παιχνίδι: 13/10, 17.00
Κλ. Πλάτωνα: Ιωνικός Νικαίας - Κατοριά
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: