Προφανώς και όλοι θέλουν να επικρατεί σε μία ομάδα από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος μία ευρυθμία, μία σταθερότητα, μία ροή. Όταν αυτό για διάφορους λόγους δεν μπορεί να επιτευχθεί, και προκύπτουν ενδιαμέσως (ή και στα πρώτα βήματα...) προβλήματα, όλοι μετά θέτουμε νέους στόχους: θέλουμε αυτά τα προβλήματα να ξεπεραστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά και όσο πιο ανώδυνα. Και αν είναι δυνατόν να αποκτηθεί η προοπτική που χάθηκε μετά το πέρας της προηγούμενης απόπειρας...

Ο Ιωνικός ξεπέρασε το σοκ της φυγής Κούγια. Βρήκε λύσεις και προχωράει. Τώρα, το αν θα μπορέσει μέσα στα γήπεδα να προσφέρει τους επόμενους μήνες κάτι που να ικανοποιεί τους φίλους του, δεν μπορούμε να το ξέρουμε πριν το δούμε. Η καινούρια προσπάθεια που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με τη νέα διοικητική τάξη πραγμάτων, το νέο προπονητή και τους νέους ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, πρέπει να στηριχθεί. Και πιστεύω πως μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει επιπλέον κίνητρο. Η ανακούφιση που διαδέχθηκε την αρχική αναστάτωση μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε «καύσιμη ύλη» για μεγαλύτερη προσέλευση και για θερμότερη στήριξη.

Μέσα σε ελάχιστους μήνες παρουσιάζεται μία νέα ευκαιρία. Για ένα καινούριο ξεκίνημα, για μία λειτουργικότητα σε όλους τους τομείς, για την καταβολή προσπάθειας από τους ποδοσφαιριστές και τον καινούριο προπονητή. Έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες όσο περισσότερο γίνεται. Για να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό σύνολο που θα σε «αναγκάζει» να χειροκροτήσεις αυτό που βλέπεις. Γιατί τότε θα έρχονται μάλλον και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Παίρνουν όλοι το χρόνο που τους αναλογεί για να μπορέσουν να φέρουν τον κόσμο τόσο πολύ κοντά, ώστε το τρίπτυχο «μία ομάδα, ένας στόχος, μία γροθιά» να αποτελεί ευδιάκριτη πραγματικότητα.

Είναι σίγουρα δύσκολο, ριψοκίνδυνο και αρκετά ψυχοφθόρο κάθε λίγο και λιγάκι ο Ιωνικός να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που άπτονται φερ΄ειπείν των διοικητικών του πραγμάτων. Όμως, μπορεί και τα ξεπερνάει, γιατί ακριβώς είναι ο Ιωνικός. Ένας οργανισμός, που παρά τις διάφορες κατά καιρούς αναταράξεις, δεν λυγίζει εύκολα. Πολλοί θα χάρηκαν εκτός Νίκαιας όταν έμαθαν το αδιέξοδο στην ανάμειξη Κούγια, όμως σύντομα θα αναγκάστηκαν να αρχίσουν πάλι να σκέφτονται. Ο Ιωνικός είναι ξανά εδώ, το μόνο που απομένει είναι να διαπιστώσουμε μέχρι που μπορεί να το φτάσει φέτος αγωνιστικά το πράγμα. Όσο περισσότεροι άνθρωποι παρακολουθήσουμε από κοντά την πορεία αυτή τόσο πιο πολύ θα βοηθηθεί η ομάδα για να καταβάλλει την προσπάθεια που απαιτείται. Τώρα, επί της ουσίας, ξεκινάνε όλα!
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: