Εμφατική νίκη του Ιωνικού Νικαίας με το Νίκο Βετούλα να κάνει ονειρικό ξεκίνημα στον πάγκο των Νικαιωτών, οδηγώντας τους σε μια σπουδαία νίκη (102-70). Επιβλητική η παρουσία του κόσμου, πάνω από 1.000 άτομα παρακολούθησαν σκορ και θέαμα, δίνοντας συνεχώς τον παλμό. Ξεχωριστή πινελιά, η αδελφοποίηση του Ιωνικού Νικαίας με τον Αστέρα Τέμενης (με πρωτοβουλία του μεγάλου χορηγού Affidea) και ιδιαίτερη μνεία στις νεαρές μαζορέτες της ομάδας από το Αίγιο που κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα στο κλειστό, δίνοντας πραγματικά άλλο τόνο. 

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σαχπατζίδη. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού οι Σάφτεναρ και Πετροδημόπουλος όπως και ο μακροχρόνια τραυματίας Κουντουράς. Στον πάγκο όμως βρέθηκε με πολιτικά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ιωνικού, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όπου αναμένεται να ενσωματωθεί τις προσεχείς ημέρες. Ο Ιωνικός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι με τον Σαχπατζίδη να κάνει πράγματα και θάματα μπροστά από το αντίπαλο καλάθι, εκμεταλλευόμενος πλήρως τις τρομερές assist Βασιλόπουλου και Τσαγκαράκη. Ενδεικτικά, στο 3’ το σκορ ήταν 8-2 με 6π. του Σαχπατζίδη όπως και με δύο τάπες. Η υπεροχή του Ιωνικού ήταν εμφανής, ωστόσο οι Νικαιώτες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα άστοχοι από το τρίποντο με τον Κόροιβο να το εκμεταλλεύεται και σταδιακά να μειώνει στο σκορ. 14-14 στο 8’ μετά από τρίποντο του Κόροιβου με τον Μπατή να μπαίνει στο παιχνίδι και να αναλαμβάνει προσωπικά να ξεκολλήσει την ομάδα του από τη γραμμή των 6,75, γράφοντας το 20-16. Ο καταιγισμός τριπόντων συνεχίστηκε με τον Κόροιβο να φέρνει το ματς στα ίσια με τη λήξη του δεκαλέπτου, με τρίποντο του Καπώνη. Σκορ δεκαλέπτου, 22-22.

Στο β’ δεκάλεπτο, Ο Κόροιβος προηγήθηκε με 22-24. Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που συνέβη αυτό, καθώς ο Ιωνικός με ένα σερί 16-0, διέλυσε κάθε αγωνιστικό πλάνο του Σορώτου και έθεσε τα θεμέλια για μια σπουδαία νίκη. Ο Ιωνικός συνέχισε από εκεί ακριβώς που σταμάτησε στο προηγούμενο δεκάλεπτο. Ίδιο σκηνικό, με τον «Σάχπα» να κάνει όργια μπροστά από το αντίπαλο καλάθι. Ενδεικτικά, στο 24’ με το σκορ να διαμορφώνεται στο 35-24, ο σέντερ του Ιωνικού είχε πετύχει 17 από τους 35π. Αν και προσπάθησαν να περιορίσουν τους πόντους κοντά στο καλάθι, ήταν τέτοια η ανωτερότητα των guard των Νικαιωτών που μοιραία, όταν η μπάλα πήγαινε κοντά στο ζωγραφιστό, «μύριζε» καλάθι. Ήταν επίσης τόσο πιεστική η άμυνα που έπαιξαν οι Νικαιώτες, όπως αυτή του Βασιλόπουλου πάνω στον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας, τον Λεϊμάνις που τον οδήγησε στην πρώτη του μέτρια εμφάνιση. Σκορ ημιχρόνου, 51-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιωνικός ξεκίνησε με την ίδια αρχική πεντάδα. Από νωρίς θέλησε να τελειώσει το ματς και το κατάφερε. Στο 22’ το σκορ διαμορφωνόταν στο 55-36 με τη διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα στο 25’ (62-43) και τον Καράμπουλα να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, κουβαλώντας μέχρι ενός σημείου τους Νικαιώτες. Ο Νίκος Βετούλας έκανε διαρκές rotation όπου με τις επιλογές του, «έπνιξε» τον Κόροιβο. Με την είσοδο του Μιλεντίγιεβιτς, ο Ιωνικός απέκτησε ευχέρεια και στο σκοράρισμα από τα 6,75. Σκορ δεκαλέπτου, 78-47 με buzzer beater τρίποντο από τον «Μίλε».

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικό. Με τον Μιλεντίγιεβιτς να παίρνει πάνω του το σκοράρισμα, ο Ιωνικός προηγήθηκε με 84-55 στο 33’ όπου και είχε διαρκώς το πόδι πάνω στο γκάζι, σε άμυνα και επίθεση. Στο 37’ το σκορ ήταν 94-58. Κάπου εκεί επήλθε αμυντική χαλάρωση, επιθετικά ωστόσο, εισακούστηκε η λαϊκή απαίτηση για κατοστάρα, όπου και μετά το καλάθι του Τσαγκαράκη, στήθηκε πραγματική γιορτή. Τελικό σκορ, 102-70.

Το σχόλιο του Ionikos News

Ένα μαγικό απόγευμα Σαββάτου. Πολύς κόσμος, πολύς παλμός, εξαιρετική εμφάνιση, εμφατικό ντεμπούτο Βετούλα, Μαυροκεφαλίδης δια ζώσης, έστω και με πολιτικά, και βέβαια το «έξτρα» που έδωσαν οι συμπαθείς μαζορέτες σε μια βραδιά που αφήνει πολλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον και βέβαια όχι μόνο το φέτος.

Στα του παιχνιδιού, δεν ήταν εύκολο. Και πως άλλωστε. Ο Κόροιβος μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες βρισκόταν στη 2η θέση, μόλις μία ήττα πίσω από τους μπλε. Το έκαναν οι παίκτες να φαίνεται εύκολο. Όπως και στην προετοιμασία του παιχνιδιού στην Καβάλα, έτσι και τώρα, όλη τη βδομάδα η προσήλωση και η δουλειά που έδειξαν παίκτες και προπονητές ήταν αξιοζήλευτη με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τους πάντες.

Ατομικά, δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Σαχπατζίδης κάνει εξαιρετική εμφάνιση, με double-double σε 24’ (23 π., 12 reb., 2 τάπες) ξετινάζοντας το δείκτη αξιολόγησης. Ασύλληπτα πράγματα, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα μαλλιά τη στιγμή που Σάφτεναρ και Πετροδημόπουλος είναι τραυματίες, κάνοντας πιο δύσκολη την αποστολή του. Double-double όμως έκανε και ο Φώτης Βασιλόπουλος επιστρέφοντας στις σημαντικές και ουσιαστικές εμφανίσεις με 12π. και 12 assist σε 27’ αν και η αμυντική συγκομιδή του ήταν εξίσου σημαντική. Πολύ απλά, εξουδετέρωσε σημαντικά τον Λεϊμάνις. Άξια αναφοράς και η παρουσία του Μιλεντίγιεβιτς όπου σε 13’ πέτυχε 14π. Πολλά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα.
Από τον Κόροιβο, μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Χείλαρης, ενώ Καπώνης και Λεϊμάνις ήταν από αυτούς που διασώθηκαν.

 Βάσει της εικόνας της αγωνιστικής, ξεκαθάρισε αρκετά η εικόνα του πρωταθλήματος και ας είμαστε μόλις στα μισά του Α’ Γύρου. Φαίνεται πως η μάχη για την απευθείας άνοδο, θα είναι μάχη μεταξύ Ιωνικού και Ηρακλή. Ο Ερμής Αγιάς ναι μεν ακολουθεί αλλά τόσο η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής όσο και η οριακή νίκη απέναντι σε μία εκ των ουραγών (Καβάλα) δείχνει  ότι δύσκολα θα ακολουθήσει μέχρι τέλους. Καρδίτσα και Διαγόρας Δρυοπιδέων έχασαν σημαντικό έδαφος, ενώ το Ψυχικό αποδίδει παραπάνω του αναμενομένου και δείχνει ότι θα έχει ρόλο ρυθμιστή στο πρωτάθλημα. Σε δεινή θέση Απόλλων Πατρών και Καβάλα, καθώς φαίνεται ότι θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ των δύο προκειμένου να αποφευχθεί ο απευθείας υποβιβασμός.
Παύση τώρα για την Ομάδα μας, καθώς το παιχνίδι Ηρακλή – Ιωνικού μετατέθηκε για τις 12/12/18, λόγω κλήσης του Σοκ με την Εθνική Εσθονίας. Παρ’ ότι όπως είθισται να λένε, η διακοπή δεν ευνοεί ομάδες που διάγουν περίοδο φορμαρίσματος, ενδεχομένως να δράσει ευεργετικά για τους Νικαιώτες ως προς την ενσωμάτωση του Μαυροκεφαλίδη στην ομάδα. Συνεπώς επόμενο παιχνίδι για τους Νικαιώτες, πάλι στη Νίκαια απέναντι στον αξιόμαχο Ιπποκράτη, με νέο προπονητή πια και με ακόμα ωστόσο, νωπές τις μνήμες του αποκλεισμού, στο κύπελλο.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 102-70
Δεκάλεπτα: 22-22, 51-35, 78-46, 102-70
Διαιτητές: Χαλαμπαλάκης-Κοντίλης-Νάστος 
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 12 (2/5 τριπ., 12 ασίστ, 2 κλεψ.), Δημητριάδης 6 (3/4 τριπ., 5 ριμπ.), Καράμπουλας 10 (5/7 διπ.), Μπατής 6 (2/3 τριπ.), Λιακόπουλος 2, Μιλεντίγεβιτς 14 (3/4 τριπ.), Κομποδιέτας 4, Κατούφας 2, Παπαδόπουλος, Σαχπατζίδης 23 (9/11 διπ., 12 ριμπ., 2 κοψ.), Κανονίδης 10 (1/1 τριπ., 6 ριμπ.), Τσαγκαράκης 13 (2/6 τριπ.).
Κόροιβος Αμαλιάδας (Σορώτος): Χείλαρης 21 (4/8 διπ., 3/5 τριπ., 6 ριμπ.), Καπώνης 14 (2/3 τριπ.), Κελαϊδής, Λαμπρόπουλος 6 (2/6 τριπ.), Μαραγκάκης 4, Γκιουζέλης 5, Λεϊμάνις 14 (2/4 τριπ., 5 ασίστ), Γραβάνης 3 (1/6 διπ., 6 ριμπ.), Θεοδωράκος 3 (1/5 τριπ.).

Επόμενος αγώνας: 08/12, 17.00
Κλ. Πλάτωνα: Ιωνικός Νικαίας – Ιπποκράτης Κω
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: