Μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα, με μια ήττα που πλήγωσε τον εγωισμό τους, με «ξήλωμα» του τεχνικού team και τα «γκάζια» του Τσάπα όλη την εβδομάδα, ο Ιωνικός επέστρεψε σε γνώριμα μονοπάτια, έβγαλε εγωισμό και συνέτριψε με 50-78 την Καβάλα. Είναι πρόδηλο πως οι Νικαιώτες έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι αμυντικά, δεχόμενοι μόλις 50π. Άκρως θετική και ενθαρρυντική η εμφάνιση αν συνυπολογίσει κανείς ότι δεν αγωνίστηκαν οι Λιακόπουλος και Σάφτεναρ, ενώ ο Πετροδημόπουλος έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε για όσο μπόρεσε, με ένεση.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Σαχπατζίδη. Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Ωστόσο, ο Τσαγκαράκης πήρε το όπλο κάνοντας «σκόνη και θρύψαλα» τη ζώνη της Καβάλας. Έτσι στο 5’ το 7-6 έγινε 8-19 με τρία τρίποντα του Ελληνογάλλου παίκτη. Κάπου εκεί οι Νικαιώτες χαλάρωσαν με την Καβάλα να μειώνει σε 15-19 στο 8’, με τον Χουχούμη να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα των μπλε. Ήταν η τελευταία φορά που οι Καβαλιώτες θα έφθαναν τόσο κοντά στο σκορ. Σε εκείνο το σημείο, ξαναμίλησε ο Τσαγκαράκης όπου με δικούς του πόντους διαμόρφωσε το 15-24 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Στο Β’ δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά επιθετικά, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στα αμυντικά τους πλάνα με τον Ιωνικό να είναι ιδιαίτερα άστοχος και την Καβάλα να πλησιάζει σταδιακά στο σκορ (26-32 στο 28’). Με τους Κανονίδη και Καράμπουλα να παίρνουν τη σκυτάλη από τον Τσαγκαράκη στο σκοράρισμα, ο Ιωνικός έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με 28-37.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με την ίδια πεντάδα του Α’ δεκαλέπτου. Ο Ιωνικός μπήκε ιδιαίτερα δυνατά στο 2ο ημίχρονο, θέλοντας να τελειώσει από νωρίς το ματς. Ένας σεληνιασμένος Κανονίδης σκόραρε από παντού, ενώ αμυντικά ο Σαχπατζίδης μοίραζε αφειδώς τάπες. Στο 24’, 31-45. Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν συγκεκριμένη με την Καβάλα να σκοράρει με το «σταγονόμετρο» και τον Ιωνικό να αξιοποιεί πλήρως το bonus από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Με τη διαφορά να είναι μεγάλη, έγινε rotation το οποίο βγήκε εις πέρας. Σκορ δεκαλέπτου, 42-57.

Στην τελευταία περίοδο, το παιχνίδι σύντομα αποδείχτηκε ότι ήταν τυπική διαδικασία με τον Ιωνικό να συνεχίζει να βρίσκει λύσεις επιθετικά από τον υπερηχητικό Κανονίδη αλλά και τον Καράμπουλα ενώ αμυντικά, ο Ιωνικός είχε κερδίσει τη μάχη των rebounds προεξάρχοντος του Σαχπατζίδη, προσθέτοντας στο ρεπερτόριό του και κλεψίματα. Στο 34’ το σκορ ήταν 42-65. Η διαφορά στο 37’ έφθασε στη μεγαλύτερη τιμή της (47-74) με τον Ιωνικό να «σβήνει» τις μηχανές σε εκείνο το σημείο. Τελικό σκορ, 50-78. 

Το σχόλιο του Ionikos News

Κλασσική ομάδα Τσάπα που σε συνδυασμό με τη βαριά της φανέλα, έκανε αυτό που έπρεπε, όταν μιλάμε για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. Και με το παραπάνω. Βρέθηκε στα σχοινιά, έσκυψε το κεφάλι, όλη η ομάδα δούλεψε όλη την εβδομάδα και παρ’ ότι ακόμα δεν έχει αναλάβει ο νέος προπονητής, η Ομάδα βγαίνει απ’ όλο αυτό ακόμα πιο δυνατή, στέλνοντας και τα απαραίτητα μηνύματα.

Επαγγελματική αντίδραση από τους μπλε. Εξαιρετική η συμβολή του Σαχπατζίδη. Παρ’ ότι σκόραρε 8π., η στατιστική τους είναι αξιοσημείωτη. 12 rebounds, 3 κλεψίματα, 6 blocks. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Κανονίδης και Τσαγκαράκης που σκόραραν έκαστος 20π. με τα τον πρώτο να θυμίζει τον περσινό θεαματικό Κανονίδη και το δεύτερο στο 1ο ημίχρονο να κάνει ότι θέλει στο αντίπαλο καλάθι από μέση και μακρινή απόσταση. Τίμιος και ουσιαστικός όπως και ο Καράμπουλας (12π.) ο οποίος σήμερα είχε και τα γενέθλιά του.

“The end is where we start from”, ελληνιστί «Το τέλος είναι εκεί όπου ξεκινάμε». Και για τον Ιωνικό ξεκινάει μια ιδιαίτερη εβδομάδα καθώς θα υπάρχει η ανακοίνωση του νέου προπονητή με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Ο νέος προπονητής βέβαια δεν θα έχει περίοδο προσαρμογής καθ’ ότι το Σάββατο, ο Ιωνικός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Κόροιβο (4-2) που τον ακολουθεί κατά πόδας, τον Κόροιβο του Σορώτου που κάνει μια πορεία υπεράνω προσδοκιών, διαθέτοντας έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της λίγκας, τον Λεττονό Τομς Λεϊμάνις. Επιτακτική η νίκη καθώς ακολουθεί μια ιδιαίτερα δύσκολη συνέχεια με Ηρακλή εκτός, Ιπποκράτη εντός, Διαγόρα Δρυοπιδέων εκτός και Αμύντα εκτός φθάνοντας στην παύση του πρωταθλήματος για το 2018.  

ΚΑΒΑΛΑ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 50-78
Δεκάλεπτα: 15-24, 28-37, 50-78.
Διαιτητές: Συμεωνίδης-Τζίμα-Ζαχαρής 
Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεμπενάζιε 6 (5 ριμπ., 2 ασίστ), Χουχούμης 12 (2/7 τριπ.), Παπαζούδης, Ναούμης 6 (1/4 τριπ.), Προδρόμου 8 (5 ριμπ.), Τυρεκίδης, Πιεβάλιτσα, Φλιάτης 1, Σκλήβας 3, Παπάς 2, Σταματογιάννης 10 (2/3 τριπ., 7 ριμπ.), Γκαμπερόνι 2.
Ιωνικός Νικαίας (Παπαδάκης): Βασιλόπουλος 3 (1/5 τριπ., 7 ασίστ), Δημητριάδης 4, Καράμπουλας 12 (5/7 διπ.), Μπατής 1, Πετροδημόπουλος, Μιλεντίγεβιτς 3 (1), Κομποδιέτας 3 (1), Κατούφας 4, Παπαδόπουλος, Σαχπατζίδης 8 (4/6 διπ., 12 ριμπ., 6 κοψ.), Κανονίδης 20 (8/9 διπ., 1/3 τριπ.), Τσαγκαράκης 20 (4/5 διπ., 4/11 τριπ.).
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: