Γράφει ο Δημήτρης Θεοδώρου


Η έναρξη της σεζόν έγινε σε ένα ομιχλώδες τοπίο, γύρω από τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα να πετύχουν την «άνοδό» τους στη Football League, αλλά και εκείνων που θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν στα τοπικά Πρωταθλήματα. Πλέον, όμως, ο Ιωνικός (και φυσικά όλα τα υπόλοιπα σωματεία) ξέρει που πρέπει να στοχεύει! Η δημοσιοποίηση της συμπληρωματικής Προκήρυξης μεσοβδόμαδα έλυσε τις απορίες που υπήρχαν και έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μην συνεχίσουν να «βαδίζουν» σε αχαρτογράφητα νερά.

Όπως γνωστοποίησε η Επιτροπή Διοργανώσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΟ, στο κομμάτι της ανόδου ισχύει ότι «μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, θα προβιβαστούν στη Football League οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο οκτώ (8) σε σύνολο και οι τέσσερις Δευτεραθλήτριες Ομάδες από τις οκτώ (8), δηλαδή οι τέσσερις Ομάδες που θα προκύψουν από διπλούς αγώνες μετά από κλήρωση». Υπο προϋποθέσεις, λοιπόν, η δεύτερη θέση μπορεί να προσφέρει και πλασάρισμα στη... τρίτη -όπως θα μετεξελιχθεί η FL μετά την υλοποίηση της απόφασης για αναδιάρθρωση- Κατηγορία της χώρας.

Όσο για το ζήτημα του υποβιβασμού, για τον 5ο όμιλο, όπου αγωνίζεται και η ομάδα της Νίκαιας, αποφασίστηκε ότι «από την 2η θέση έως και την 8η θέση, οι ομάδες θα παραμείνουν στη Γ' Εθνική για την αγωνιστική περίοδο 2019–2020, ενώ από την 9η θέση και κάτω θα υποβιβαστούν στην Α' Κατηγορία του Τοπικού Πρωταθλήματος της οικείας Ε.Π.Σ». Επομένως, θα ακολουθήσουν πορεία προς τα τοπικά συνολικά πέντε ομάδες.

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: