Την 4η συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ιωνικός Νικαίας ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του αξιόμαχου Ψυχικού με 91-71 και να παραμείνει μόνος πρώτος στην Α2. Καλή η εικόνα του Ψυχικού που προσπάθησε να σταθεί όσο πιο ανταγωνιστικά γινόταν. Πολύ καλή η παρουσία των RANGERS που παρά το κρύο και τη βροχή, «ζέσταναν» το κλειστό του Πλάτωνα.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Οι Νικαιώτες ξεκίνησαν ιδιαίτερα νευρικοί και άστοχοι, ιδίως από το τρίποντο, με πιο χαρακτηριστική στιγμή στα πρώτα 3’ να μην έχουν πετύχει. Αμυντικά βέβαια, η πιεστική άμυνα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου είχε αποτέλεσμα. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Βασιλόπουλος που για ακόμα ένα παιχνίδι έκανε double-double και ήταν από τους κινητήριους μοχλούς του Νίκου Βετούλα. Με πιο χαρακτηριστικές δύο assist του στον Κανονίδη, η πρώτη follow και η δεύτερη ελεύθερο τρίποντο, ο mr. Assist του Ιωνικού κατάφερε και έδωσε ρυθμό στην ομάδα του, τη στιγμή που το είχε ανάγκη. Και όταν ο Ιωνικός άρχισε να ρολάρει, τότε πήρε μπροστά και ο Μαυροκεφαλίδης. Το σκορ διαμορφωνόταν στο 24-15 με τον Μαυροκεφαλίδη να σκεπάζει το καλάθι στην άμυνα, ενώ επιθετικά έδινε μεγαλύτερο εύρος επιλογών στην ομάδα του. Σκορ δεκαλέπτου, 26-17.

Το Β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε η Α’ περίοδος, με το Μαυροκεφαλίδη μπροστάρη στο σκοράρισμα αλλά και στη συγκομιδή των rebounds. Σκορ, θέαμα και διάθεση να πάει το παιχνίδι σε γρήγορο tempo για τον Ιωνικό εξ ου και το 11-0 σερί που έτρεξε (35-19 στο 13’). Κάπου εκεί, η άμυνα του Ψυχικού προσαρμόστηκε, οδηγώντας τους Νικαιώτες σε βιαστικές επιθέσεις χωρίς όμως επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτό δεν αρκούσε καθώς στον επιθετικό τομέα, οι λύσεις για την ομάδα των Βορείων Προαστείων ήταν δυσεύρετες με τους Νικαιώτες να κρατούν με άνεση το προβάδισμα. Στο 18’, ο Μιλεντίγιεβιτς διαμόρφωνε το 42-28. Σκορ ημιχρόνου, 46-33

Στην έναρξη του Β’ ημιχρόνου, ο Ιωνικός ξεκίνησε με την ίδια πεντάδα που άρχισε το ματς. Το Ψυχικό μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να βάλει δύσκολα στον Ιωνικό. Η μπάλα πήγαινε στοχευμένα είτε στον Παασόγια είτε στον Παπαντωνάκο, αφήνοντας ικανοποιημένο τον κόουτς Ρεμεντέλα. Στο 23’ το σκορ ήταν 51-40. Στο 25’, το Ψυχικό με τρίποντο του Παασόγια μείωνε κάτω από τους 10π. (55-47) για να απαντήσει όμως στην επόμενη φάση με τον ίδιο τρόπο ο Βασιλόπουλος. Το Ψυχικό προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ, όμως ο Ιωνικός είχε απαντήσεις σε όλες τις προσπάθειές του. Μάλιστα, στο 27’, μετά από ένα σόλο του Καράμπουλα, οι Νικαιώτες ξανα-ανέβαζαν τη διαφορά, όντας προηγούμενοι με 13π. (64-51), τρέχοντας ένα σερί 6-0. Κάπου εκεί, το Ψυχικό φάνηκε να μένει από δυνάμεις, έχοντας αφενός απουσίες και αφετέρου είχε ήδη φθαρεί από τα πολλά φάουλ που είχαν χρεωθεί πολύ σημαντικοί για αυτό, παίκτες του. Νομοτελειακά, η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 72-53.
Στην τελευταία περίοδο, δεν άλλαξε κάτι εξαρχής. Και αφού φθάσαμε στο 34’ με το σκορ να είναι στο 82-58 και συνεπώς τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, φάνηκε ότι το υπόλοιπο θα ήταν μια τυπική διαδικασία. Όπερ και εγένετο. Τελικό σκορ, 91-71.

Το σχόλιο του ionikosnews.gr


Ακόμα μία νίκη για τους Νικαιώτες με λιγότερο εκκωφαντικό τρόπο αυτή τη φορά μεν, αλλά όντας πλήρως ουσιαστικοί. Το Ψυχικό ήταν από τις πιο ανταγωνιστικές που πέρασαν από τον Πλάτωνα και μέχρι τα μισά της Γ’ περιόδου, προσπάθησε να παραμείνει όσο πιο κοντά μπορούσε.
Ακόμα μία ώριμη και μεστή εμφάνιση από τον Φώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος διάγει μια αρκετά παραγωγική περίοδο σε σκοράρισμα και δημιουργία (14π. και 10 assist) και ίσως την πιο ώριμη χρονιά του ως παίκτης. Πολύ καλή παρουσία και πάλι για τον «αθρόυβο» Καράμπουλα που χωρίς να το καταλάβει κανείς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ιωνικού (20π.). Αρκετά καλός και ο Μαυροκεφαλίδης που έπαιξε όσο χρειάστηκε (23 λεπτά), κάνοντας κι αυτός double-double (17π. και 10 reb.). Θετικός ο Κανονίδης, του οποίου η συμβολή ιδίως στο Α’ ημίχρονο ήταν σημαντική.
Για τους φιλόξενούμενους, το Α και το Ω επιθετικά όπως αναμενόταν ήταν ο Εσθονός Παασόγια (25π.) με τους Παπανικολάου και Παπαντωνάκο να προσπαθούν αλλά από εκεί και έπειτα, τίποτα άλλο. Ομάδα που σε γενικές γραμμές, δίκαια βρίσκεται στη θέση που κατέχει στη βαθμολογία, πλην όμως οι τελευταίες δύο ήττες από Πευκοχώρι και Τρικούπη, ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με την ομάδα των Βορείων Προαστείων, «πονάνε».

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, συνεχίζουν ακάθεκτοι στο κυνήγι του Ιωνικού, Ηρακλής και Ερμής Αγιάς. Οι μεν πρώτοι, ανεβάζοντας στροφές στο Β’ ημίχρονο, «ισοπέδωσαν» τον Διαγόρα Δρυοπιδέων που δείχνει ότι παρά το καλό ρόστερ που διαθέτει, δεν έχει το ειδικό βάρος για να τολμήσει να κοιτάξει ψηλότερα. Από την άλλη, ο «λαβωμένος» Ερμής Αγιάς, χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες λόγω ίωσης, και με άλλους τρεις να παίζουν με φαρμακευτική αγωγή (για τον ίδιο λόγο) επικράτησε στο ντέρμπυ της 3ης θέσης του Ιπποκράτη, δείχνοντας ότι με τον Σκαραφίγκα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και οι Λαρισαίοι δικαιούνται να ονειρεύονται. Στον αθλητισμό, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Το παιχνίδι, Καστοριά – Απόλλων Πατρών φαινομενικά ήταν άσσος, ωστόσο στην πράξη είχε πολλές διακυμάνσεις με το προβάδισμα να εναλλάσσεται και τελικά, 2’’ πριν τη λήξη ο Πετρόπουλος με τρίποντο να χαρίζει τη νίκη στην Καστοριά, ανεβάζοντάς την στην 4η θέση ενώ από την άλλη οι Πατρινοί νιώθουν την ανάσα της Καβάλας (που παραμένει προτελευταία) η οποία και κέρδισε όπως αναμενόταν τον ουραγό Εθνικό. Σε καλό φεγγάρι και ο Αμύντας που πήρε διπλό μέσα στην Αμαλιάδα. Η αλλαγή προπονητή φαίνεται να μη βοήθησε τελικά, όντας πλέον για τα καλά στη ζώνη των play out. Μαγικό ραβδί έχει απ’ ότι φαίνεται ο Ντίνος Καλαμπάκος κάνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του, ο Χαρίλαος Τρικούπης ο οποίος επικράτησε με άνεση της Καρδίτσας η οποία δείχνει να μη μπορεί να ακολουθήσει τις θέσεις που οδηγούν στα play off. Τέλος, πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνε για την αποφυγή των play out πήρε το Πευκοχώρι που επικράτησε του Αμαρουσίου το οποίο εκτός έδρας δείχνει να χάνει πολύ από τη δύναμή του και τώρα να καλείται να παίξει τα ρέστα του απέναντι στο Χαρίλαο Τρικούπη την άλλη εβδομάδα, καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, κινδυνεύει άμεσα και με τον απευθείας υποβιβασμό.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ 91-71
Δεκάλεπτα: 26-17, 46-33, 72-53, 91-71
Διαιτητές: Αποστολίδης-Στρέμπας-Γιακείμη
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 14 (4/8 τριπ., 10 ασίστ), Δημητριάδης 8, Καράμπουλας 20 (10/10 βολές, 5/6 διπ.), Μπατής 5 (1/2 τριπ.), Πετροδημόπουλος 4, Μιλεντίγεβιτς 4, Κομποδιέτας 3 (1/5 τριπ.), Σάφτενααρ, Μαυροκεφαλίδης 17 (9/12 βολές, 2/4 τριπ., 10 ριμπ.), Σαχπατζίδης, Κανονίδης 14 (3/3 διπ., 2/3 τριπ.), Τσαγκαράκης 2.
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Παναγιωταράς 5, Κοντούδης 3, Παπανικολάου 17 (2//2 τριπ., 5 ριμπ.), Παπαδημητρίου, Παπαντωνάκος 9, Θεοδώρου, Ντιάλο 2, Μπασδέκης 10 (1/3 τριπ.), Καφαντάρης, Παασόγια 25 (7/13 διπ., 2/5 τριπ., 7 ριμπ., 5 κλεψ.). 

Επόμενος αγώνας: 19/01, 17.00
Κλ. Καρδίτσας, Καρδίτσα – Ιωνικός Νικαίας
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: