Παίζοντας όσο χρειαζόταν, ο Ιωνικός Νικαίας επικράτησε του αξιόμαχου Αμαρουσίου με 96-78 και έκλεισε τον Α’ Γύρο όντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία, με τον Ηρακλή και τον Ερμή Αγιάς να είναι οι μόνες ομάδες που τον ακολουθούν κατά πόδας.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, οι Νικαιώτες έβαλαν τις βάσεις για μια εύκολη επικράτηση. Με τη μπάλα να ακουμπάει κυρίως στο καλάθι και τον Μαυροκεφαλίδη και τον Καράμπουλα να είναι ουσιαστικοί όπως πάντα, οι Νικαιώτες έβρισκαν τις λύσεις στο σκοράρισμα. Στον αντίποδα, το Μαρούσι σκόραρε με δυσκολία. Η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει κάπως όταν μετά το 7’ ανέβηκε αισθητά η απόδοση του Στασινού, βοηθώντας την ομάδα του επιθετικά. Σκορ δεκαλέπτου, 26-16.

Στη Β’ Περίοδο, με τον Στασινό να προκαλεί αρκετά ρήγματα στην αμυντική διάταξη του Ιωνικού, το Μαρούσι μείωνε σε 30-24 στο 12’. Όταν το Μαρούσι μείωσε στο σουτ (30-27), τότε ο «Λου» και ο Βασιλόπουλος, έδωσαν εκ νέου μαξιλαράκι ασφαλείας στους «μπλε» όπου και έκτοτε μπήκαν σε μια τάξη οι επιθετικές επιλογές των Νικαιωτών. Με ένα σερί 12-0, ο Ιωνικός τέλειωσε τις όποιες ορέξεις των φιλοξενουμένων. Σκορ ημιχρόνου, 46-33.


Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Κατούφα και Μαυροκεφαλίδη. Η διαφορά παρέμενε λίγο κάτω από τους 20 πόντους με μικρές διακυμάνσεις. ΚαράμπουλαςΚανονίδης ήταν κατά βάση οι απαντήσεις στα αμυντικά συστήματα της ομάδας των Βορείων Προαστίων, με τον Ιωνικό ωστόσο να βασίζεται σε ατομικές ενέργειες, κάνοντας ουσιαστικά διαχείριση στο παιχνίδι. Το Μαρούσι από την άλλη προσπαθούσε απλώς να μην αφήσει τη διαφορά να ξεφύγει. Σκορ δεκαλέπτου, 69-52.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ιωνικός διατηρούσε την υπέρ του διαφορά, αγγίζοντας μέχρι και τους 20 πόντους με τον Μαυροκεφαλίδη να είναι ο αποδέκτης των περισσότερων μπαλιών κοντά στη ρακέτα όπου και κατά βάση ντουμπλαριζόταν, σκοράροντας ωστόσο πότε ο ίδιος πότε κάποιος συμπαίκτης του από ασσίστ του. Στο 35’ και με το σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 78-59, ο Ιωνικός χαλάρωσε αρκετά και το Μαρούσι που ήθελε να ψαλιδίσει τη διαφορά, το κατόρθωσε. Με ένα σερί 2-11, χάνοντας και την ευκαιρία να μειώσει ακόμα περαιτέρω, το Μαρούσι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Εκεί, Μαυροκεφαλίδης και Βασιλόπουλος τέλειωσαν οριστικά το ματς όπου με δύο τρίποντα τους έδωσαν μεγάλη διάσταση στη διαφορά του σκορ. Διαδικαστικά τα υπόλοιπα λεπτά με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 96-78.

Το σχόλιο του ionikosnews.gr

Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ, ιδίως στην άμυνα, ο Ιωνικός επικράτησε του αξιόμαχου Αμαρουσίου και έκλεισε πρώτος τον Α’ Γύρο. Αν οι Νικαιώτες βγάλουν την εικόνα του δεύτερου μισού του Α’ Γύρου στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, είναι σίγουρο πως δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Ακόμα ένα παιχνίδι όπου ο «Λου» έπαιζε χωρίς αντίπαλο με 24π. Χρειάστηκε πάντως να παίξει 30’ γεγονός που δείχνει ότι το Μαρούσι έβαλε δύσκολα στους μπλε, μέχρι ένα σημείο. Πολύ καλός επίσης για ακόμα ένα παιχνίδι ο Φώτης Βασιλόπουλος όπου με double-double (19π. και 10 ασσίστ) έδειξε ότι αποτελεί βαρόμετρο η απόδοσή του για την Ομάδα. Πολύ καλός επίσης, ο «αθόρυβος» Καράμπουλας με τους «κλασσικούς» 20π. ενώ θετικός ήταν και ο Κανονίδης για όσο αγωνίστηκε.
Στον αντίποδα, εξαιρετική εμφάνιση από τον φέρελπι νέο που πλέον έχει γίνει άνδρας, Στασινό που αποτελεί ίσως το πιο hot prospect του Αμαρουσίου. Με διαρκή βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Από τη Γ’ Εθνικής μέχρι την Α2. Το πιστοποιεί εξάλλου και το γεγονός ότι αγωνίστηκε απέναντι στα πολύπειρα γκαρντ του Ιωνικού για 31’ φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι με 23π. Για του Μαρούσι επίσης, πάλεψε και ο Παπαγεωργόπουλος. Αξιόμαχη ομάδα που έχει κάνει μεγάλη «κοιλιά», όμως βάσει εικόνας, θα μπορούσε να είναι και λίγο ψηλότερα. Λογικά, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, είτε με πλεονέκτημα είτε με μειονέκτημα έδρας θα προσπαθήσει να σωθεί στα play out. Τυχεροί και ευτυχείς, καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα για αυτούς αν ο Απόλλωνας Πατρών κατάφερνε να πάρει το διπλό μέσα στο Μεσολόγγι.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα, στο κατόπι του Ιωνικού πλέον, μόνον ο Ηρακλής που κέρδισε εύκολα όπως αναμενόταν τον ουραγό Εθνικό ενώ και ο Ερμής Αγιάς παρά τη φυγή του Σκαραφίγκα όπως και του μεγάλου αστεριού του, του Κούκσιτς, έδειξε ότι έχει γίνει ομάδα και ουσιαστικά πλήγωσαν τον πρώην προπονητή τους, παίρνοντας μια νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται, δίνοντάς τους «αέρα» σε σχέση με την 4η θέση και κάτω. Μεγάλα διπλά για Αμύντα και Καστοριά που τους κρατάει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας όπου ειδικά για την ομάδα του Υμηττού, είναι από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Μεγάλη νίκη επίσης και για το Ψυχικό όπου κάλυψε κάποιες ήττες εκτός προγράμματος, βυθίζοντας παράλληλα τον Κόροιβο ακόμα πιο κάτω. Το «βιολί» του συνεχίζει ο Χαρίλαος Τρικούπης όπου με τον Καλαμπάκο στον πάγκο του μετράει 6/6 και αν συνεχίσει έτσι μέχρι και τα play off ανόδου μπορεί να προλάβει.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ 96-78
Δεκάλεπτα: 26-16, 46-33, 69-52, 96-78
Διαιτητές: Κωνσταντινόπουλος-Μπούκας-Αργυρούδης
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 19 (4/5 διπ., 3/7 τριπ., 10 ασίστ), Δημητριάδης 3 (1), Καράμπουλας 20 (5..5 διπ., 1/2 τριπ.), Μπατής 6 (1/3 τριπ.), Λιακόπουλος 4, Κομποδιέτας 2, Σάφτενααρ 7, Κατούφας 3, Μαυροκεφαλίδης 24 (6/10 διπ., 1/2 τριπ., 5 ριμπ.), Σαχπατζίδης, Κανονίδης 8 (3/3 διπ., 7 ριμπ.), Τσαγκαράκης.
Μαρούσι (Κεραμιδάς): Κουκουλάς 4, Στασινός 24 (7/9 διπ., 1/6 τριπ,, 6 ριμπ., 3 ασίστ, 2 κλεψ.), Πετρόπουλος 2, Χατζηδάκης 12 (4/8 διπ., 5 ριμπ.), Γκουαλτιέρι, Κανέλλης 3 (1/4 τριπ., 9 ριμπ.), Λυκογιάννης 10 (1/5 τριπ., 5 ριμπ.), Σουρλής 4 (1/3 τριπ.), Παπαγεωργόπουλος 11 (2/4 τριπ., 8 ριμπ.), Μιχαλούτσος 9 (1/4 τριπ., 5 ασίστ), Μάργαρης.

Επόμενος αγώνας: 02/02, 17.00
Κλ. Πλάτωνα: Ιωνικός Νικαίας – Απόλλων Πατρών
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: