Μόνοι πρώτοι οι Νικαιώτες με το καλημέρα του 2019! Κάνοντας επαγγελματική εμφάνιση παίζοντας σοβαρά και τα 40 λεπτά, ο Ιωνικός «σκόρπισε» τον Εθνικό στο πάλαι ποτέ πειραϊκό ντέρμπι με 76-137, κάνοντας ακόμα μια υψηλή «πτήση» τόσο από άποψη σκοραρίσματος όσο και από άποψη διαφοράς πόντων, τη στιγμή που ο κύριος ανταγωνιστής του Ηρακλής έχανε στην Κω από τον τοπικό Ιπποκράτη. Ασφυκτικά γεμάτο το κλειστό του Σαλπέας από οπαδούς των Νικαιωτών που έκαναν έδρα το εν λόγω γήπεδο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής αφού ήταν μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ακόμα και αν για τους Νικαιώτες, ο Νίκος Βετούλας  επέλεξε να ξεκουράσει τους Δημητριάδη, Πετροδημόπουλο, Λιακόπουλο ενώ μοίρασε σε πολύ μεγάλο βαθμό και το χρόνο συμμετοχής και των 12 παικτών που αγωνίστηκαν. Οι «μπλε» ξεκίνησαν το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Τσαγκαράκη, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη με εμφανή διάθεση να πάνε σε γρήγορο τέμπο και να κουράσουν το έτσι κι αλλιώς μικρό rotation του Εθνικού. Πράγμα που φάνηκε καθώς ο Βασιλόπουλος δυο φορές έβγαλε offside με πάσα ολόκληρο γηπέδου τον Κανονίδη με το δεύτερο να αφήνει σαν σε προπόνηση τη μπάλα στο καλάθι. Μετά τα πρώτα 4’ άρχισε να δημιουργείται μια μικρή διαφορά (8-12) με τους Μαυροκεφαλίδη και Κανονίδη να κάνουν πάρτυ κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Κάπου εκεί ο Εθνικός επέλεξε να παίξει ζώνη και έτσι έλαβε τέλος και η σεμνή τελετή. Μέσα σε 2’ ο Ιωνικός έτρεξε ένα σερί 9-0 με τα γκάρντ του να κάνουν ότι θέλουν. Ακολούθησε ένας καταιγισμός από δίποντα και τρίποντα με το σκορ δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 15-40.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός μπήκε από εκεί ακριβώς που σταμάτησε από την προηγούμενη περίοδο. Ο Βετούλας ξεκίνησε να ανακατεύει την τράπουλα και να μοιράζει χρόνο συμμετοχής. Το σχήμα στους ψηλούς Σάφτεναρ – Σαχπατζίδη φάνηκε να έχει ενδιαφέρον σα σύλληψη, ωστόσο ο Ολλανδός ήταν και ο μοναδικός που ήταν εκτός κλίματος παιχνιδιού και γρήγορα ξανάλλαξε η σύνθεση. Ο Εθνικός δεν είχε πολλά να κάνει. Αφέθηκε στην «εύκολη» λύση της ζώνης που όμως στο σημερινό παιχνίδι αποδείχτηκε αναποτελεσματική. Στο 15’ το σκορ ήταν 24-51 με τον Ιωνικό να πιέζει σε όλο το γήπεδο και στο όριο σε κάθε επαναφορά του Εθνικού. Κι ενώ πολλοί θα πίστευαν ότι κάπου εκεί ο Ιωνικός θα κατέβαζε ταχύτητα, ξαναπέρασε στο παιχνίδι ο Μαυροκεφαλίδης. Ο «Λου» λοιπόν, ξαναπήρε το όπλο του και με στυλ και άνεση ανέβαζε τους προσωπικούς του πόντους αλλά και τις ασίστ από πλευράς συμπαικτών του. Σκορ ημιχρόνου, 28-63.


Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Με την ίδια προσήλωση ο Ιωνικός στην επίθεση, καθώς ήθελε να κάνει ρεκόρ πόντων ενώ χαλάρωσε λίγο σε σχέση με τα προηγούμενα επίπεδα απόδοσης στην άμυνα όπως ήταν και λογικό. Το παιχνίδι είχε χαρακτηριστικά “run and gun” με τους Νικαιώτες να προσπαθούν να εκδηλώνουν γρήγορες επιθέσεις ενώ παράλληλα να σκορπούν σκορ και θέαμα, όπως και έγινε. Σκορ δεκαλέπτου 50-106.

Διαδικαστικού τύπου η τελευταία περίοδος; Μάλλον όχι, με τον Ιωνικό να κυνηγά το ιστορικό ρεκόρ διαφοράς πόντων (είχε κερδίσει το Πέραμα μέσα στο Άργος με +63, την περίοδο 2011-12). Τελικά, ο Ιωνικός ο οποίος επικράτησε με 76-137 ισοφάρισε το ρεκόρ διαφοράς πόντων του Φάρου (όταν και είχε επικρατήσει του Παγκρατίου με 164-103, την περίοδο 2016-17).

Το σχόλιο του ionikosnews.gr

Για το παιχνίδι δε μπορείς να πεις πολλά. Μόνο ότι ο Ιωνικός το αντιμετώπισε σοβαρά από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Εθνικός είναι ήδη «πνιγμένος» πριν καλά καλά ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι κατεβαίνει και προσπαθεί να είναι ανταγωνιστικός, βάσει των διοικητικών πεπραγμένων, είναι από μόνο του άξιο αναφοράς.
Για τον κόσμο επίσης πάλι δε μπορεί να πεις πολλά. Σε ένα παιχνίδι πρωτοπόρου – ουραγού στην έδρα του δεύτερου, γέμισαν ασφυκτικά το Σαλπέας, δείχνοντας ότι τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, ο Ιωνικός πάει για την «πρωτιά».
Κατά τα’ άλλα, μετά και την ήττα του Ηρακλή, ο Ιωνικός είναι μόνος 1ος πια και είναι αποκλειστικά στο δικό του χέρι του να διατηρηθεί εκεί μέχρι το τέλος. Χωρίς τον Πολυτάρχου, «γρανάζι δε γυρνά» για τον Ηρακλή με τον Λιάπη να καλύπτει μερικώς το κενό του με τους Θεσσαλονικείς μετά το θρίαμβό τους επί του Ιωνικού να μετρούν 2 ήττες σε 3 παιχνίδια. Ήττα όμως και για τον Ερμή Αγιάς από τον ψυχωμένο Απόλλωνα, με τον Ιπποκράτη χάρη στην τρίτη συνεχόμενη νίκη του να πιάνει τους Λαρισαίους στην 3η θέση και την άλλη αγωνιστική, να λύνουν μεταξύ τους τις διαφορές τους με φόντο την εν λόγω θέση. Πολύ μεγάλη νίκη πήρε το Μαρούσι την ίδια ώρα που και ο Χαρίλαος Τρικούπης έπαιρνε μεγάλο διπλό μέσα στο Ψυχικό, όπου επί Καλαμπάκου έχει παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, μετρώντας μάλιστα το απόλυτο στα 3 τελευταία παιχνίδια, ξεκολλώντας από την επικίνδυνη ζώνη ενώ αν συνεχίσει έτσι θα παλέψει να αποφύγει και τα play out. Τέλος, πέραν του ήδη καταδικασμένου Εθνικού, σε δεινή θέση βρίσκεται και η Καβάλα όπου στα επόμενα 3 παιχνίδια πρέπει να ψάξει για 2 νίκες έτσι ώστε το τέλος του Α’ Γύρου να μη τη βρει αρκετά πίσω από τους συνδιεκδικητές της.
Επόμενο παιχνίδι για τους Νικαιώτες, το άλλο Σάββατο με το Ψυχικό των Μάντζαρη, Αρσενόπουλου και Παασόγια το οποίο αυτή τη στιγμή με την εντός έδρας ήττα, εκτός προγράμματος, από τον Χαρίλαο Τρικούπη, βρίσκεται στην 9η θέση κι ενώ απομένουν 3 στροφές για να ολοκληρωθεί ο Α’ Γύρος.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. 76-137
Διαιτητές: Καραβίτης-Μηλαπίδης-Πολυχρόνης (Σταύρου)
Δεκάλεπτα: 15-40, 28-63, 50-106, 76-137
Εθνικός (Μανδραγός): Κωτσόπουλος 2, Βουρλιωτάκης-Περδικάρης 14, Ασημακόπουλος 1, Λεκάκης 4, Τζίμης 13, Μαραγκίδης Ν. 23 (2), Κυρίτσης, Μαραγκίδης Αν. 2, Στανόγεβιτς 6, Κοκκορόγιανης 6 (2), Χουγκάζ 5.
Ιωνικός Ν. (Βετούλας): Βασιλόπουλος 22 (2), Καράμπουλας 19 (2), Μπατής, Μιλεντίγεβιτς 24 (4), Σάφτενααρ 8 (2), Κατούφας 6, Παπαδόπουλος 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 27 (1), Σαχπατζίδης 5, Κανονίδης 16, Τσαγκαράκης 5 (1).

Επόμενος αγώνας: 12/01, 17.00
Κλ. Πλατωνα, Ιωνικός - Ψυχικό
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: