Ακόμα μία αγωνιστική σεζόν όπου τα σενάρια για τους Δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής κατηγορίας είναι πολλά, ενώ ακόμα περισσότερα είναι αυτά για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Το πλάνο που επικρατούσε το καλοκαίρι με την μείωση των ομάδων στην Super League και την δημιουργία της Super League 2 φαίνεται πως χάνει...έδαφος.

Υπενθυμίζουμε το σενάριο αυτό έλεγε πως η νέα σύσταση των Ελληνικών πρωταθλημάτων θα είναι η εξής:
1. Super League 1 με 14 ομάδες.
2. Super League 2 με 12 ομάδες.
3. Football League με 16 ομάδες.
4. Γ Εθνική με 8 ομίλους.

* Σε αυτή την περίπτωση την άνοδο στην νέα Football League, εκτός από τους πρωταθλητές των ομίλων φέτος, θα διεκδικούσαν σε αγώνες μπαράζ και οι δευτεραθλητές.

Οι τελευταίες εξελίξεις, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportime, κάνουν λόγο για εναλλακτικό πλάνο αναδιάρθρωσης στο οποίο οι κατηγορίες θα παραμείνουν τρεις με την διαφορά ότι η Football League θα αποτελείται από 30 ομάδες χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους. Αναλυτικά:
1. Super League με 14 ομάδες.
2. Football League με 30 ομάδες σε δύο ομίλους.
3. Γ' Εθνική, με 8 ομίλους των 15-16 ομάδων.

Αναλυτικά λοιπον τα δύο σενάρια έχουν την εξής μορφή:

-Σύμφωνα με το σχέδιο Βασιλειάδη:
1. Στη Super League 1 θα συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες: οι δώδεκα ομάδες της Super League (βάση της φετινής βαθμολογίας), ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

2. Στη Super League 2 θα συμμετέχουν οι ομάδες από την τρίτη ως τη δέκατη θέση της φετινής Football League, οι τρεις τελευταίοι που θα υποβιβαστούν απευθείας από τη φετινή Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League

3. Στη Football League θα πάρουν μέρος ο 11ος και ο 12ος της φετινής Football League και οι 12 ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ' Εθνική (8 πρώτοι κάθε ομίλου και 4 από τους 8 δεύτερους μετά από μπαράζ μεταξύ τους, αυτοί).

-Σύμφωνα με το εναλλακτικό σχέδιο ΕΠΟ:
1. Στη Super League 1 θα συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες: οι δώδεκα ομάδες της φετινής Super League, ο πρωταθλητής της Football League, ενώ μία θέση θα κριθεί σε μπαράζ μεταξύ του 13ου της φετινής Super League με τον δευτεραθλητή της Football League.

2.Η Football League θα χωριστεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, στην οποία θα πάρουν μέρος οι 10 ομάδες που θα παραμείνουν από τη φετινή Football League, οι τρεις που θα υποβιβαστούν από τη Super League και η ομάδα που θα ηττηθεί στο μπαράζ για τη θέση στη Super League και οι 16(!) που θα προβιβαστούν από τη Γ' Εθνική

Βεβαίως όσο ο χρόνος περνάει δίχως οι αρμόδιοι φορείς να καταλήγουν σε μια απόφαση, η πιθανότητα για ακόμα μία χρονιά να μην συμβεί τίποτα απ' όλα τα παραπάνω, είναι εξίσου μεγάλη. 

Πηγή Sportime - iliaoikonomia
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: