Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Πέρυσι στο Κερατσίνι, λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής, ο Ιωνικός γνώρισε ήττα που παραλίγο να αποβεί καταδικαστική. Φέτος στον πρώτο γύρο είχε έρθει μία εντός ήττα από τη συγκεκριμένη ομάδα, που σε συνδυασμό με κάποιες άλλες εξελίξεις εκείνης της εποχής είχαν εντείνει την αγωνία. Σήμερα, λίγους μόλις μήνες μετά, ένας αγώνας με το Κερατσίνι μάλλον αποτελεί σφραγίδα «αλλαγής σελίδας». Σε όλους τους τομείς. Πια έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιρικό Ιωνικό που μάχεται με μεγαλύτερη ικανότητα και κυρίως ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει. Έναν Ιωνικό που αναγκάζει τους άλλους να τον βλέπουν με «άλλο μάτι».

Mετά και από αυτό το σπουδαίο διπλό στο Κερατσίνι ο Ιωνικός κινείται για τα καλά πλέον στα υψηλότερα πατώματα του ανταγωνισμού του ομίλου του. Τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα, αλλά και οι ανάλογες εμφανίσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό των περιστάσεων, έχουν δημιουργήσει τα δικά τους δεδομένα. Και αυτά είναι πάρα πολλά. Δεν είναι μόνο ζήτημα βαθμολογικής συγκομιδής, αλλά και των εντυπώσεων που βάφει στα κυανόλευκα η ομάδα με το γενικότερο εκτόπισμα που δημιουργεί η ίδια εδώ και λίγο καιρό. Η κατηγορία έχει πια στις τάξεις της έναν Ιωνικό που σε διάφορα μέτωπα εργάζεται σωστά.

Πλέον η ομάδα της Νίκαιας κοιτάει τι αποτελέσματα φέρνουν ο ΟΦΙ και ο Εθνικός. Και όχι για φιλολογικούς λόγους... Πλέον ο Ιωνικός ξέρει πως ακόμα και ένα ή δύο μέτρια αποτελέσματα δικά του δεν αρκούν για να τον βάλουν σε περιπέτειες. Και αυτό πρέπει να τον απελευθερώνει... Πλέον ο Ιωνικός παίρνει μέσα στο γήπεδο αυτό που δικαιούται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Συνθήκη που αρχίζει να μοιάζει σιγά σιγά με την αντίστοιχη της σεζόν 2016-2017... Πλέον νικάει, ικανοποιεί τον απαιτητικό κόσμο του, και «υποχρεώνει» τις κουβέντες να έχουν διαφορετικό πρόσημο. Η ενασχόληση με το ποδοσφαιρικό τμήμα έχει λάβει άλλη χροιά...

Οι περισσότερες αγωνιστικές του πρώτου γύρου είχαν κυλήσει με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν συνήθως κάτι λιγότερο από αυτό που υπαγόρευε η εικόνα τους απέναντι στους περισσότερους αντιπάλους τους. Με αφορμή κιόλας αυτό το 0-2 στο Π. Σαλπέας, ποιος μπορεί να ξεχάσει πως το Κερατσίνι είχε φύγει από τη Νεάπολη με το διπλό; Αν ο δεύτερος γύρος εξελιχθεί ορθολογικά, υπό την έννοια πως ο Ιωνικός θα μπορεί να παίρνει αυτό που του αρμόζει, τότε όλα θα είναι διαφορετικά. Ήδη είναι διαφορετικά, αλλά έχει ανοίξει η όρεξη για τη συνέχεια για ακόμα περισσότερα... Το τιμ που απαρτίζει την ομάδα σε όλους τους τομείς σε ενεστώτα χρόνο έχει μία πολύ καλή ευκαιρία να ορίσει το ίδιο τις τύχες του και να μετατρέψει τους επόμενους μήνες σε κυνήγι, όχι άνθρακα, αλλά κρυμμένων θησαυρών. Η αντεπίθεση του Ιωνικού, δεν έχει ξεκινήσει απλά, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...

ΥΓ. Μέσα από όλα αυτά, όπως είναι εύλογο, βελτιώνονται και τα στατιστικά. Ο Ιωνικός του Δημήτρη Αρναούτη είναι πλέον ανάμεσα στις ομάδες με τις περισσότερες νίκες στον όμιλο, ενώ και η αμυντική λειτουργία συνεχίζει να κινείται σε πολύ καλά επίπεδα. Αν σταθεροποιηθεί και η επιθετική παραγωγικότητα ενδέχεται οι τελευταίες αγωνιστικές να αποκτήσουν σασπένς. Και να αναρωτιόμαστε όλοι: προλαβαίνει; Προς το παρόν, ξέρω πολύ καλά πως όλοι κοιτάνε το πρόγραμμα των επόμενων αγωνιστικών και κάνουν συγκεκριμένες σκέψεις..
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: