Γράφει ο Πέτρος Ιωσηφίδης 
 
Ο Α’ Γύρος στην αμφίρροπη Α2 ολοκληρώθηκε και το Ionikos News σκιαγραφεί τι έγινε μέχρι και τώρα και προδιαθέτει για το τι θα επακολουθήσει μέχρι το τέλος. Η σειρά παρουσίασης είναι κατά βαθμολογική σειρά, όπως αποτυπώθηκε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Ηρακλής
Θέση: 2η
Απολογισμός: 12-3

Να μην ξαναζήσει το σενάριο των παρελθόντων ετών θέλει ο «Γηραιός» και φέτος, με λιγότερα πυροτεχνήματα, λιγότερα φανταχτερά ονόματα, μικρότερο rotation αλλά με καλή δουλειά και καλό προπονητή καθώς ο Μέξης αντικατέστησε τον Χατζηκυριακίδη, φαίνεται να μπορεί να το πετύχει. Οι αδυναμίες του φώναζαν και καλύφθηκαν γρήγορα από τους Ρουτκάουσκας και Πολυτάρχου. Ο μεν πρώτος κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια (9 ριμπ. και 14π. ανά αγώνα) και ο δεύτερος βοηθάει σημαντικά στην οργάνωση του παιχνιδιού (13 πόντοι ανά αγώνα). Μαζί με τον Κακαρούδη αποτελούν τους «τρεις σωματοφύλακες» του ΗΡΑ. Παρά το χαστούκι από το Μαρούσι, οι Θεσσαλονικείς πήγαιναν πολύ καλά το έργο και μάλιστα μετά τη μεγάλη νίκη τους επί του Ιωνικού Νικαίας στο Ιβανώφειο, έδειξαν ξεκάθαρο φαβορί μέχρι και την κατάληψη της 1ης θέσης. Όμως, λίγο πριν το τέλος του Α’ Γύρου, φάνηκε να αδειάζει το ντεπόζιτο, απόρροια και των τραυματισμών του Πολυτάρχου και του Σοκ εξ ου και η προσθήκη του Λιάπη για να ανοίξει λίγο το rotation. Έτσι, οι ήττες από Ερμή Αγιάς και Ιπποκράτη, τον έφεραν στη 2η θέση. Δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, έχει διαφορά σαν απόδοση από όλους τους άλλους διεκδικητές, συνεπώς, με έναν από τους δύο τρόπους, ο Ηρακλής θα βρεθεί στην Α1.

Ερμής Αγιάς
Θέση: 3η
Απολογισμός: 11-4

Από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις η ομάδα από τον «κάμπο». Έχει κάνει υπέρβαση και το γεγονός ότι έφυγε από το «σπίτι» της και παίζει σε ένα αχανές γήπεδο χωρίς πολύ κόσμο, διόλου τους έχει προβληματίσει. Αποτελεί τον φονέα των «μεγάλων» καθώς Ιωνικός και Ηρακλής, αμφότεροι υποκλίθηκαν στην επίσκεψή τους στη Λάρισα. Αν και «δεμένη» ομάδα, τα πράγματα δεν άρχισαν ιδανικά, κάνοντας ήττα στην πρεμιέρα στη Χαλκιδική με αποτέλεσμα ο Πέρκος να κουνήσει μαντήλι και τη θέση του να πάρει ο Σκαραφίγκας. Ο «Σκάρι» φαίνεται ότι διάγει δεύτερη προπονητική νιότη καθώς αναδιαμόρφωσε πλήρως την εικόνα των Θεσσαλών όπου με «σπασμένα» φρένα βρίσκονται στην 3η θέση. Παρά τη φυγή του μεγάλου τους όπλου που ακούει στο όνομα Κούκσιτς (17π. ανά παιχνίδι), ο Ερμής κι ενώ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στον οποίο συνάντησε ως αντίπαλο τον Σκαραφίγκα, πήρε μια μεγάλη νίκη με ανατροπή που μπορεί να του φανεί χρήσιμη για τη συνέχεια. Τρομεροί ποιότητα του δίνουν οι Τριανταφύλλου και Κόμματος ενώ αναμένεται και μεταγραφική ενίσχυση. Πολλοί αναρωτιούνται αν ο Ερμής μπορεί να αντέξει σε τέτοιο επίπεδο μέχρι τέλους. Εκτιμούμε ότι εύκολα ή δύσκολα, ο Ερμής θα κρατηθεί στην 3η θέση, έχοντας το πλεονέκτημα στα playoffs.

Αμύντας
Θέση: 4η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 9-6

Του Υμηττού την ομαδάρα, τη λένε Αμυντάρα. Τρομερά πράγματα από την ομάδα του Ζαβού που διαψεύδει τους πάντες μέχρι τώρα. Από τη μάχη για την αποφυγή των play out και τη 12η θέση πάνω κάτω, όπου θα μπορούσε κανείς να τον κατατάξει, ο Αμύντας βρίσκεται σε τροχιά playoffs, έχοντας τις 5 από τις 9 νίκες του, εκτός έδρας (!!). Ζούπας – Τοπάλι – Διαμαντόπουλος και Κουκουνιάς αυτοί που τραβάνε το κάρο, όπου αυτοί οι 4 μαζί πετυχαίνουν 42 πόντους κατά μέσον όρο ανά αγώνα. Ο Αμύντας μπορεί να συνεχίσει εξίσου καλά στο Β’ Γύρο όμως εκτιμούμε ότι δεν θα μπορέσει να μπει στην πεντάδα που οδηγεί στα playoffs


Καστοριά
Θέση: 4η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 9-6

Δεν αποτελεί έκπληξη η θέση της. Δια πυρός και σιδήρου παίρνει αποτελέσματα ενώ σίγουρα θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στο πρωτάθλημα. Πολύ καλό rotation από τον Καραγιάννη με το σύνολο να είναι αυτό που ξεχωρίζει (ενδεικτικά, Μελισσαράτος, Πετρόπουλος, Αμπαράς, Βαβάτσικος). Η αλλαγή του Φορμαναβίτσιους από τον Σταμένκοβιτς δείχνει να τους ισχυροποιεί και μάλιστα κοντά στο καλάθι. Έχει ελαφρώς καλύτερο πρόγραμμα στο Β’ Γύρο και μπορεί και την 4η θέση.

Διαγόρας Δρυοπιδέων
Θέση: 6η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 8-7

Πολλοί περίμεναν ότι θα κονταροχτυπιόταν με τον Ηρακλή για τη 2η θέση, η αλήθεια όμως είναι άλλη. Παρά το πολύ καλό ρόστερ, ο Διαγόρας απ’ ότι φαίνεται πληρώνει την έλλειψη εμπειρίας σε τεχνικό επίπεδο εξ ου και η αλλαγή προπονητή με τον Σαμόλη να φεύγει και το Σκαραφίγκα να τον διαδέχεται αλλά και την έλλειψη «φανέλας» και κόσμου. Όταν βγαίνει εκτός των ορίων του δήμου Αιγάλεω, δείχνει να χάνει αρκετή από τη δύναμή του με μόλις 3 νίκες, ενώ και εντός, η έδρα του έχει αλωθεί αρκετές φορές. Με τον Σκαραφίγκα ευελπιστούν να προλάβουν το τρένο των playoffs και να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Μαχαίρας και Κουκάς είναι αυτοί που τραβάνε το κουπί στην επίθεση (13 και 11 πόντους αντίστοιχα ανά αγώνα) με τον Κόκκαλη να έχει συμβολή επίσης στην πορεία της ομάδας. Παρ’ ότι θα μπορούσε να βρίσκεται στην 3η θέση, εκτιμούμε ότι στο τέλος, έστω και στο νήμα, θα μπορέσει να «τρυπώσει» στην πρώτη πεντάδα.

Ψυχικό
Θέση: 6η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 8-7

Κλασσικό Ψυχικό με εμφανίσεις «El Cid». Όχι απλά είναι εκτός ζώνης play out αλλά είναι και στο πάνω μισό της βαθμολογίας. Λίρα εκατό αποδεικνύεται ο Εσθονός Παασόγια (17 πόντους ανά παιχνίδι) ενώ ο Ρεμεντέλας μπορεί να τρίβει τα χέρια και για τον φέρελπι νέο Αρσενόπουλο, δανεικός από τον Ολυμπιακό όπου με 13 πόντους ανά παιχνίδι, αποδεικνύει γιατί θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα «next best things» του ελληνικού μπάσκετ. Παπανικολάου και Μάντζαρης, όπως αναμενόταν (με 15 και 10 πόντους, αντίστοιχα) είναι αυτοί που μαζί με τους δύο άλλους προαναφερθέντες, κρατάνε το Ψυχικό ψηλά. Παρά το μικρό rotation, εκτιμούμε ότι το Ψυχικό μπορεί να κάνει αντίστοιχη καλή πορεία στο δεύτερο μισό και να τερματίσει κάπου κοντά στην οκτάδα, λίγο πάνω, λίγο κάτω. 


Χαρίλαος Τρικούπης
Θέση: 6η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 8-7

Αν η ομάδα του Μεσολογγίου αποτελούσε χωριό ιθαγενών στην Άγρια Δύση τότε σίγουρα ο «Μάγος της Φυλής» θα ήταν ο Ντίνος Καλαμπάκος. Πορεία πρωταθλητισμού από τη στιγμή που ανέλαβε ο εν λόγω, όντας maître σε δύσκολες καταστάσεις, όπως έχει αποδείξει. Παρέλαβε την ομάδα παλεύοντας να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, και από το 2-7 με 6/6 νίκες, δια πυρός και σιδήρου, βγήκε εκτός ζώνης play out, όντας μάλιστα σε απόσταση βολής και για τα playoffs (!). Ίδια ομάδα, διαφορετικοί όμως παίκτες ως προς την απόδοση. Μόνος κοινός παρονομαστής, ο Τζόρτζεβιτς που αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 πόντους ανά αγώνα. Ωστόσο, αυτό που άλλαξε είναι το γεγονός ότι πλέον ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν ζει και πεθαίνει με τον Σέρβο άσσο. Πολίτης και Αντωνάκης έχουν βγει και αυτοί μπροστά, ενώ σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις, όταν η μπάλα «καίει», ο Τρικούπης ξέρει πλέον να παίρνει και το μάξιμουμ, όπως συνέβη στα τελευταία δύο παιχνίδια. Η ομάδα του Μεσολογγίου, έχοντας και ελαφρώς πιο βατό πρόγραμμα στο δεύτερο μισό, μπορεί να πλασαριστεί ακόμα και μέσα στην οκτάδα


Καρδίτσα
Θέση: 6η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 8-7

Η αλήθεια είναι ότι η Καρδίτσα θα μπορούσε να βρίσκεται ψηλότερα. Ίσως Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι δε μπόρεσε να διαφυλάξει την έδρα της, είναι αυτό που της στοιχίζει. Με μόνο Κακλαμάνο, Μαγκουνή και Γράβα δεν αρκεί για να πάει ψηλότερα. Περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Άγγλο διεθνή Μόκφορντ που δεν τα έχει δώσει. Έτσι και δεδομένου ότι έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα στο δεύτερο γύρο, η Καρδίτσα τελικά, θα πλασαριστεί κοντά στη 10η θέση (βάσει διαφορών, αν το πρωτάθλημα τελείωνε σήμερα θα καταλάμβανε την 9η θέση), αποφεύγοντας ωστόσο τα play out.

Ιπποκράτης Κω
Θέση: 6η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 8-7

Άλλη μία μεγάλη απογοήτευση του πρωταθλήματος. Παρά το πολύ καλό ρόστερ, από νωρίς φάνηκαν τα όποια σύννεφα. Πως αλλιώς καθώς, μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ιωνικού στο κύπελλο, ακολούθησαν τριγμοί στην ομάδα με τον πρώην προπονητή Συμεωνίδη να παραπονιέται για τη μη υλοποίηση των συμφωνημένων όσον αφορά τις υποδομές της ομάδας (στέγαση παικτών κ.ο.κ.). Μετά την εντός έδρας ήττα από την Καστοριά κι ενώ το γυαλί είχε ήδη ραγίσει, παραιτήθηκε, με τον Ιπποκράτη να έχει 3-3. Τη θέση του ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, προερχόμενος από την Κηφισιά (Γ’ Εθνική). Με ένα 5/6, έδειξε ότι πάει δυνατά για την πρώτη πεντάδα, ωστόσο, οι 3 συνεχόμενες ήττες και μάλιστα με κατεβασμένα τα χέρια, προβληματίζουν φέρνοντας τον Ιπποκράτη οριακά πάνω από τη ζώνη των play out, μένοντας ωστόσο σε απόσταση βολής από τα playoffs. Ωστόσο, το χαμένο έδαφος είναι αμφίβολο αν μπορεί να καλυφθεί και δεδομένης της μέχρι τώρα εικόνας, το πιθανότερο είναι ένα πλασάρισμα στην οκτάδα. Παρ’ ότι διαθέτει μια πολύ καλή αρχική πεντάδα (Λάανε, Ναούμης, Χατζηνικόλας, Ασημακόπουλος, Χαρίσης) που πετυχαίνει μόνον αυτή 54 πόντους, φαίνεται ότι δεν παίρνει τις απαραίτητες βοήθειες από τον πάγκο. Παράλληλα, αποτελεί κλασσικό φαινόμενο νησιωτικής ομάδας που καταπονείται πάρα πολύ λόγω των μεγάλων αποστάσεων, στα εκτός έδρας παιχνίδι, όντας μάλιστα και σε άγονη γραμμή.

Ευρώπη Πευκοχωρίου
Θέση: 11η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 6-9

Λίγες εβδομάδες πριν το πρώτο τζάμπολ, η ΕΟΚ και ορθώς αποφάσισε για το καλό του μπάσκετ, αποβάλλοντας τα Τρίκαλα που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές συμμετοχής και δίνοντας την ευκαιρία στο Πευκοχώρι. Όπως φαίνεται βάσει της πορείας της ομάδας, αυτό διόλου δεν αιφνιδίασε τους ανθρώπους της ομάδας από το Χαλκιδική καθώς το στήσιμο της ομάδας ήταν σε κάθε περίπτωση για Α2. Η λογική θα έλεγε ότι το Πευκοχώρι θα πάλευε για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό και να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητές του στα play out. Ομάδα που διαθέτει παίκτες με εμπειρία. Έτσι λοιπόν, «σόκαρε την κοινή γνώμη», νικώντας στην πρεμιέρα τον Ερμή Αγιάς ενώ έδειξε με το διπλό στην Καβάλα ότι θα πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του ως προς την παραμονή. Βάσει αποτελεσμάτων, φαίνεται ότι εκτός έδρας χάνει από τη δύναμή του ωστόσο, παράλληλα, επιλέγει να μη «χαλάει δυνάμεις» και να στοχεύει σε συγκεκριμένα παιχνίδια, ιδίως εκτός έδρας. Αν δεν είχαν κάνει και την εκτός προγράμματος ήττα στον Εθνικό, την οποία βέβαια κάλυψαν, θα μπορούσαν να μιλούν με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ηγέτης της ομάδας είναι ο Κιτσούλης με 14π. και 7 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ επιθετικά, βοηθάει σημαντικά και ο Ελευθεριάδης (13 πόντοι ανά αγώνα). Ο τραυματισμός του Μανούσου αποτέλεσε πλήγμα για την ομάδα με τη διοίκηση ωστόσο να πιστεύει στο στόχο της παραμονής και πάραυτα να φέρνει ξένο προς αντικατάσταση του Έλληνα άσσου μέχρι να επανέλθει. Το όνομα της λύσης άκουγε στο όνομα Κάντις ο οποίος είχε κατά μέσον 11 πόντους ανά αγώνα. Πρόσφατα, ο Κάντιτς δέχθηκε κρούση από το εξωτερικό και αφήνει την ομάδα της Χαλκιδικής, ωστόσο, όπως λέγεται, θα κινηθούν για την αντικατάστασή του. Βάσει απόδοσης σε σχέση με το γκρουπ των ομάδων που βρίσκεται πιο πάνω, έχει διαφορά και μάλλον θα διεκδικήσει την παραμονή του μέσω play out, έχοντας ωστόσο τα εχέγγυα να τερματίσει στην 11η ή 12η θέση, κάτι που δίνει πλεονέκτημα έδρας.

Κόροιβος Αμαλιάδας
Θέση: 11η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 6-9

Αντί να έχει 9-6 και να βρίσκεται κάπου κοντά στο μέσον της βαθμολογίας, έχει 6-9 και βρίσκεται στη ζώνη των play out με τρομερό ντεφορμάρισμα. Εναλλακτικά, ένας Λεϊμάνις δεν φέρνει την άνοιξη. Μπορεί ο Λεττονός να έχει 18 πόντους ανά αγώνα αλλά αυτό τελικά δεν αρκεί. Με μόλις 1 νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια και αυτή επί του καταδικασμένου Εθνικού, βρίσκεται σε δεινή θέση. Η αλλαγή προπονητή με τον Κουταλιανό να διαδέχεται τον Σορώτο, δεν έχει αλλάξει κάτι. Χείλαρης και Τσιάκος αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά την ομάδα με τον τελευταίο όμως να είναι άτυχος και μετά το δεύτερο τραυματισμό του, ακόμα δεν έχει επανέλθει κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση στο έτσι κι αλλιώς περιορισμένο ρόστερ. Εκτιμούμε ότι ο Κόροιβος δεν θα μπορέσει να αποφύγει τα play out και μάλιστα θα παλέψει για να μπορέσει να βρεθεί στη 12η θέση που δίνει αβαντάζ.

Απόλλων Πατρών
Θέση: 13η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 5-10

Αν και δεν έχει κακό ρόστερ, το σίγουρο είναι πως έχει καμφθεί από τα οικονομικά προβλήματα και την αβεβαιότητα που αυτά φέρνουν με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερη θέση από αυτήν που θα μπορούσε. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι έχει χάσει 4 ματς στο σουτ που αν τα είχε πάρει, θα μιλούσαμε για άλλη κατάσταση. Παίκτες φύγαν, ήρθαν και ξαναφύγαν. Ξεκίνησε με τον Βουρνά που όλο έφευγε και όλο έμενε με πολύ κακή συγκομιδή (1-6) όντας καθηλωμένος στις τελευταίες θέσεις. Στα δύσκολα, αναβαθμίστηκε σε πρώτο προπονητή ο Δελέγκος με τον οποίο πορεύονται ως σήμερα. Έκτοτε, η εικόνα της ομάδας έχει αλλάξει σημαντικά όντας παράλληλα και άτυχη, αγωνιστικά. Στα μισά του πρωταθλήματος, λύθηκε το συμβόλαιο του Μπελ (15 πόντους ανά αγώνα), ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων σκόρερ, τη θέση τους όμως καλύπτει επάξια ο Καζαρνόφσκι (13 πόντοι ανά αγώνα) ενώ αντί του Καραμαλέγκου που δεν αγωνίστηκε ποτέ ήρθε ο πολύπειρος Στεφανίδης (13π. και 5 ασίστ ανά αγώνα) που έχει βοηθήσει σημαντικά, επαναφέροντας και τους Ζούμπο και Μπέμπη στις κανονικές τους θέσεις. Ωστόσο, κι ενώ Απόλλων εδώ και λίγες αγωνιστικές βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού, το δύσκολο του πρόγραμμα στο Β’ Γύρο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης. Αν λοιπόν θέλει να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, πιθανόν να πρέπει να αναζητήσει περισσότερες από 10 νίκες για να το επιτύχει.


Μαρούσι
Θέση: 13η (ισοβαθμία)
Απολογισμός: 5-10

Το Μαρούσι, αν έκανε υπέρβαση θα μπορούσε να φιγουράρει και στη 10η θέση. Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ένα τέτοιο σενάριο δεν φαινόταν απίθανο, ιδίως και μετά τη μεγάλη επικράτηση επί του Ηρακλή. Όμως η μόλις 1 νίκη στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις και μάλιστα οι ήττες (και δη εντός έδρας) από ανταγωνίστριες ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους, έχει φέρει την ομάδα των Βορείων Προαστίων σε δύσκολη θέση, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια. Το Μαρούσι του Κεραμιδά και παρά την τρομερή εξέλιξη του Στασινού (15 πόντοι, 4 ασίστ και 5 ριμπάουντ) αλλά και τις προσπάθειες των Μιχαλούτσο, Ξυδά και Λυκογιάννοι (11 πόντοι έκαστος), φαίνεται ότι θα οδηγηθεί σε αντίστοιχο σενάριο όπως το περσινό, δηλαδή να σωθεί στα play out. Θα παλέψει πιθανόν για το πλεονέκτημα έδρας, εκεί. Η αντικατάσταση στους ψηλούς του Κνέζεβιτς από τον Κουκουλά, μακροπρόθεσμα μπορεί να βοηθήσει.

Καβάλα
Θέση: 15η
Απολογισμός: 3-12

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν να δώσει τη μάχη μεταξύ 14ης και 15ης θέσης. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει δεχτεί 3 οδυνηρές ήττες, στο σουτ, εκ των οποίων οι 2 εντός (Πευκοχώρι και Καρδίτσα) με αυτήν από το Πευκοχώρι να «πονάει» περισσότερο. Ωστόσο, έχει μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Απόλλωνα, με πολύ μεγάλη διαφορά (άνω των 20π.) που δύσκολα θα καλυφθεί στην Πάτρα, αν ηττηθούν. Το λέμε γιατί βάσει προγράμματος, η Καβάλα έχει ευνοϊκότερο Β’ Γύρο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και είναι πολύ πιθανό να παιχτεί η αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού και με τους Πατρινούς. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει βάθος στον πάγκο της, όπου μετά την τετράδα Χουχούμη, Καμάρα, Προδρόμου και Ερεβμπενάζιε όπου όλοι μαζί πετυχαίνουν κατά μέσον όρο 46 πόντους ανά αγώνα, δεν υπάρχουν άλλες λύσεις και αυτό γιατί η επιτυχημένη αλλαγή του Μίτροβιτς από τον Γκαμπερόνι αχρηστεύτηκε δεδομένου ότι ο Γάλλος πιάστηκε «ντοπέ» αφήνοντας την ομάδα του χωρίς ψηλό. Η διοίκηση, ωστόσο, των «Αργοναυτών» πιστεύει πολύ στην παραμονή γι’ αυτό και κυνήγησε την υπόθεση μέχρι το ΑΣΕΑΔ όπου και δικαιώθηκε. Έτσι, άμεσα, βρήκε τον αντικαταστάτη του Γάλλου στο όνομα του Λιθουανού Μπουτερλεβίτσιους όπου και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά. Θα παλέψει να μπει στα play out και ίσως να τα καταφέρει.

Εθνικός Πειραιώς
Θέση: 16η
Απολογισμός: 1-14

Ήταν ηλίου φαεινότερο από την αρχή της σεζόν. Χωρίς τα Τρίκαλα, οι Πειραιώτες δεν θα μπορούσαν να τερματίσουν σε κάποια άλλη θέση πλην της τελευταίας. Με ρόστερ χαμηλότερης κατηγορίας και κύριο μέλημα να αποφύγουν τον μηδενισμό προκειμένου να ξαναρχίσουν από το χρόνου την προσπάθεια επαναφοράς τους από τη Β’ Εθνική, αποτελεί είδηση η μόνη έστω νίκη που πραγματοποίησαν. Αβέβαιη ωστόσο η διοικητική κατάσταση της ομάδας, με παράγοντες να πηγαίνουν και να έρχονται και με παίκτες να αποκτώνται όχι απαραίτητα για τη βοήθεια που μπορούν να τους παρέχουν αγωνιστικά. Το πιθανότερο είναι παίκτες όπως οι Στανόγιεβιτς, Τζίμης, Περδικάρης ή ο Μίχαλος (αν συνεχίσει) να εξαργυρώσουν τη φετινή τους χρονιά του χρόνου, ξεχωρίζοντας σε ένα ρόστερ που θυμίζει πιο πολύ ομάδα Γ’ Εθνικής. Το πιθανότερο είναι ο Εθνικός να μην ξανακάνει άλλη νίκη, εκτός κι αν επιφυλάσσεται κάποια ακόμα «έκπληξη» όπως αυτή με το Πευκοχώρι, χωρίς ιδιαίτερη ωστόσο ουσία, καθώς η ομάδα θα αγωνίζεται του χρόνου στη Β’ Εθνική.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: