Καταιγιστικός ήταν ο Ιωνικός Νικαίας ο οποίος πετυχαίνοντας την έκτη κατοστάρα του, με το 115-58, με σχεδόν double σκορ (παρά έναν πόντο) έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Ευρώπη Πευκοχωρίου.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Λιακόπουλο, Καράμπουλα, Μαυροκεφαλίδη και Σαχπατζίδη ενώ στον πάγκο με πολιτικά βρέθηκε ο Φώτης Βασιλόπουλος και ενώ ο Δημητριάδης ήταν εκτός, λόγω ίωσης. Παρά το αρχικό 0-4, ο Ιωνικός στο 3’ είχε γυρίσει το σκορ προηγούμενος με 7-4. Με τον Καράμπουλα να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος, ο Ιωνικός στο 7’ είχε εδραιώσει ήδη μια καλή διαφορά (18-11). Κάπου εκεί έγινε η κίνηση που τέλειωσε το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες. Στο παιχνίδι πέρασε ο Σάφτεναρ ως 5άρι με τον Μαυροκεφαλίδη ως 4άρι. Ήταν ηλίου φαεινότερο ότι οι αντίπαλοι ψηλοί ήταν αρκετά πιο βαριοί, μη μπορώντας να ακολουθήσουν εκτός της ρακέτας τους αντίστοιχους του Ιωνικού. Ο Μαυροκεφαλίδης με δύο συνεχόμενα τρίποντα έδειξε για το τι θα επακολουθούσε με τον Παπαδόπουλο με ακόμα ένα τρίποντο να παίρνει τη σκυτάλη. Σκορ δεκαλέπτου, 29-13.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός μπήκε με διάθεση να παίξει άμυνα σε όλο το γήπεδο. Το Πευκοχώρι ήταν αδύνατο να βρεθεί κοντά στο καλάθι και όλα τα σουτ ήταν κάτω από δύσκολες προϋποθέσεις. Στο 13’ το σκορ ήταν 35-13. Λόγω της πίεσης, οι Νικαιώτες έκλεβαν πολλές μπάλες και αυτό κατέληγε επιτυχημένους αιφνιδιασμούς. Στο 15’ το σκορ διαμορφωνόταν στο 43-15 με τον «Λου» να κάνει ότι θέλει στο γήπεδο και τους μπλε να τρέχουν ένα επιμέρους 14-2 (!). Κάπου εκεί, οι Νικαιώτες χαλάρωσαν αισθητά με το Πευκοχώρι να μειώνει την ψαλίδα και το σκορ για την ανάπαυλα να διαμορφώνεται στο 49-29.

Στην επανάληψη ξεκίνησε η ίδια πεντάδα που άρχισε το παιχνίδι. Τρομερή διάθεση από τον Ιωνικό που συνέχισε ακριβώς από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο. Το Πευκοχώρι επέμενε σε ζώνη και ο Ιωνικός φρόντιζε να ευστοχεί από μέση και μακρινή απόσταση. 68-34 στο 25’ και 77-36 στο 28’ σε ένα διαρκές κονσέρτο για πολυβόλα. Απίστευτα πράγματα γενικά με τους μπλε να μη σταματούν να τρέχουν και να ωθούν το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό. Σκορ δεκαλέπτου, 85-38.

Στην τελευταία περίοδο, αισθητά πιο χαλαρός ο Ιωνικός με αποτέλεσμα το Πευκοχώρι να μαζέψει λίγο τη διαφορά (87-47 στο 34’). Κάπου εκεί ωστόσο θα ξεκινούσε νέα πολυφωνία στο σκοράρισμα και πάλι από μακρινές αποστάσεις με το τελικό σκορ να αποτυπώνεται στο 115-58 και τους Νικαιώτες να πανηγυρίζουν την έκτη κατοστάρα καθώς και τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά τους στο πρωτάθλημα.

Το σχόλιο του ionikosnews


Τρομερή διάθεση σε ένα παιχνίδι που δεν επικράτησαν απλά αλλά φρόντισαν να μοιράσουν σκορ και θέαμα στο κοινό που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Πλάτωνα.
Εξαιρετική όλη η ομάδα με ιδιαίτερη μνεία στον Μαυροκεφαλίδη όπου σημείωσε με double-double (20 πόντους και 13 ριμπάουντ). Πολύ καλός για ακόμα ένα παιχνίδι ο Καράμπουλας ο οποίος ήταν και πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης (24πόντους). Ιδιαίτερη μνεία επίσης στον Κουντουρά ο οποίος επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά από 7 μήνες.
Από το Πευκοχώρι μόνοι διασωθέντες οι Μανούσος και Ακεψιμαΐδης, όντας ίσως η χειρότερη ομάδα που πέρασε από τον Πλάτωνα ως τώρα. Παρ’ όλα αυτά, σαφώς και άλλα παιχνίδι θα κρίνουν το μέλλον τους στην κατηγορία αρχής γενομένης από το επόμενο παιχνίδι με την Καβάλα.

Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής


Μετά και την εύκολη νίκη του Ηρακλή επί του Αμαρουσίου και την ήττα του Ερμή Αγιάς στο Μεσολόγγι, μπορούμε να πούμε ότι ο Γηραιός θα κονταροχτυπηθεί με τους Νικαιώτες για την πρώτη θέση. Εύκολη η νίκη για τους Θεσσαλονικείς, ωστόσο μέχρι το ημίχρονο η ομάδα των Βορείων Προαστείων ήταν κοντά. Στο Μεσολόγγι, η ομάδα του Καλαμπάκου δείχνει ότι μόνον πυροτέχνημα δεν είναι, κάνοντας μια μεγάλη νίκη που της επιτρέπει να βλέπει ακόμα και τις θέσεις των playoffs ενώ θα ετοιμαστούν να κοντράρουν όσο μπορούν τον Ιωνικό, το Σάββατο που μας έρχεται.
Αν και δεν παίζει θελκτικό μπάσκετ, ο Διαγόρας με τούτα και με εκείνα, παίρνει τα ροζ φύλλα αγώνα και αισίως βρίσκεται στην 4η θέση. Αυτή τη φορά κέρδισε το αξιόμαχο Ψυχικό.
Νίκη και για τον Ιπποκράτη που συνεχίζει να βρίσκεται εντός πεντάδας, κερδίζοντας όπως αναμενόταν την Καρδίτσα η οποία αν δεν προσέξει μπορεί να μπλέξει για τα καλά με τα play out.
Τη νίκη όπως αναμενόταν πήρε ο Αμύντας επί του Εθνικού ενώ η ήττα της Καστοριάς από την Καβάλα εκτός έδρας, την έκανε να χάσει ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη της πεντάδας. Από  την άλλη, οι Καβαλιώτες με αυτή τους τη νίκη μείωσαν σε απόσταση βολής από το Μαρούσι ενώ ξέρουν ότι σε ενδεχόμενη νίκη τους στο Πευκοχώρι κάνουν μεγάλο βήμα για την υπόθεση σωτηρία.
Τέλος, στο πελοποννησιακό ντέρμπι, ο Απόλλωνας όχι μόνο πήρε μεγάλο διπλό στην Αμαλιάδα αλλά πήρε και τη διαφορά από τον Κόροιβο. Σε καλό φεγγάρι οι Πατρινοί που θα κυνηγήσουν την «έκπληξη» εντός έδρας απέναντι στον Ηρακλή τη στιγμή που ο Κόροιβος έμπλεξε για τα καλά και πλέον πρέπει να ψάξει εκτός έδρας νίκες για να ρεφάρει το εν λόγω αποτέλεσμα.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ 115-58
Δεκάλεπτα: 29-13, 49-29, 85-38, 115-58
Διαιτητές: Δαρλαμήτσος-Κωνσταντινίδου-Δολγύρας
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Κουντουράς 2, Καράμπουλας 24 (9/14 διπ., 2/5 τριπ.), Μπατής 6 (1/1 τριπ., 7 ριμπ., 8 ασίστ), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 10 (10 ασίστ), Μιλεντίγεβιτς 13 (3/4 τριπ.), Σάφτενααρ 11 (4/5 διπ., 1/2 τριπ.), Κατούφας 1, Παπαδόπουλος 12 (4/5 τριπ.), Μαυροκεφαλίδης 20 (4/4 διπ., 4/8 τριπ., 13 ριμπ.), Σαχπατζίδης 4, Κανονίδης 12 (4/5 διπ., 1/4 τριπ.).
Ευρώπη Πευκοχωρίου (Μελετιάδης): Αμπατζίδης 2, Τσούκας 3 (1), Ακεψιμαΐδης 11 (1/3 τριπ.), Ελευθεριάδης 10 (5/14 διπ.), Βελισσαρίου 13 (3/9 τριπ.), Σαββίδης, Καμπουρίδης 8, Θεοδωρίδης, Μανούσος 11 (10 ριμπ.). 

Επόμενος αγώνας: 23/02, 17.00
ΔΑΚ Μεσολογγίου, Χαρίλαος Τρικούπης – Ιωνικός Νικαίας
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: