Βετούλας: «Η άμυνα έδωσε τη νίκη»

Μετά το τέλος του νικηφόρου παιχνιδιού του Ιωνικού απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών με 84-50, ο Πατρινός τεχνικός, Νίκος Βετούλας μίλησε στο ionikosnews:

Για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι: Ήταν ένα παιχνίδι που δώσαμε έμφαση στην άμυνα. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο στόχος μας ήταν να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, να μη δίνουμε δεύτερες επιθέσεις. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι πήγαμε αρκετά καλά. Σίγουρα ο Απόλλωνας ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι με την Καστοριά που είναι πολύ σημαντικό.
Για το πώς αισθάνθηκε βρισκόμενος αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του (παίκτης και προπονητής): Είναι παιδιά με τα οποία έχω συνεργαστεί, είναι μια ομάδα που ανδρώθηκα εκεί. Εύχομαι να μείνουν στην κατηγορία γιατί το αξίζουν.
Για το αν μπορεί να πετύχει το στόχο της παραμονής ο Απόλλωνας: Αν δείξει το ίδιο πρόσωπο όπως έδειξε στα τελευταία παιχνίδια και είναι πιο τυχερός, αξίζει να μείνει στην κατηγορία.
Για το επόμενο παιχνίδι, εκτός έδρας, με την Καστοριά: Όσο τετριμμένο και αν ακούγεται, εμείς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα είναι μια δύσκολη έδρα. Είναι μια ομάδα που παίζει δυνατά, ιδίως στην έδρα της αλλά εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και βλέπουμε για τη συνέχεια.


Γιάννης Δημακόπουλος: «Άλλη ομάδα με τον Μαυροκεφαλίδη ο Ιωνικός – Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου»
Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο ύψους 2.18 σέντερ, Γιάννης Δημακόπουλος (5π. και 1 ριμπ. σε 15’) μίλησε για λογαριαρμό των Πατρινών στο ionikosnews:

Για την έκβαση του παιχνιδιού και το τελικό αποτέλεσμα: Πιστεύω ότι δεν μας αντιπροσωπεύει το τελικό σκορ καθώς ήμασταν κοντά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ουσιαστικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο και δη στα τελευταία 7’ ξέφυγε η διαφορά, λόγω της πίεσης του Ιωνικού. Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα που μπορεί να το κάνει αυτό και μάλιστα επί 40’ καθώς έχει ένα ρόστερ 12 παικτών που και οι 12 μπορούν να είναι πρωτοκλασάτοι. Δεν καταλαβαίνεις πότε αλλάζει ο βασικός από τον αναπληρωματικό, είναι όλοι πάρα πολύ καλοί παίκτες. Για εμάς έπαιξε ρόλο και η απειρία. Όταν δηλαδή ο Στεφανίδης κάθεται στον πάγκο για να ξεκουραστεί, εκεί είναι δύσκολο να το διαχειριστείς. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε πει να κάνουμε κάποια πράγματα τα οποία δεν τα ακολουθήσαμε όλα, δυστυχώς. Είμαστε μία νεανική ομάδα, βέβαια και ερχόμαστε από πολύ καλές εμφανίσεις. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ απέναντι στον Ιωνικό για να πάμε σε έναν τελικό που ακολουθεί απέναντι στην Καβάλα. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς για εμάς, μέχρι τώρα.
Για το πώς είδε τον Ιωνικό, όντας η πρώτη ομάδα που τον αντιμετώπισε δις, στο πρωτάθλημα: Σίγουρα με την προσθήκη του Λουκά Μαυροκεφαλίδη είναι μια πολύ διαφορετική ομάδα από αυτήν που συναντήσαμε στον Α’ Γύρο. Ήταν και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς τότε, οπότε δε μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις. Είναι μια ομάδα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Ήταν αρκετά εύστοχοι στις βολές όπως επίσης μας έπαιξαν full αλλαγές και έτσι εμείς δε μπορέσαμε να χτυπήσουμε τα miss match που θέλαμε και νομοτελειακά μεγάλωσε η διαφορά.
Όσον αφορά την πορεία του Απόλλωνα και το στόχο που δεν είναι άλλος, πλέον, από την αποφυγή του υποβιβασμού: Στη συγκεκριμένη στιγμή που βρισκόμαστε, κάθε συνέχεια είναι δύσκολη. Παρά το 5-11 (νίκες – ήττες), είμαι αισιόδοξος καθώς πιστεύω ότι η ομάδα θα ανακάμψει. Η προπόνηση που κάνουμε έχει βελτιωθεί, οι παίκτες βρίσκονται πολύ καλύτερα μεταξύ τους. Πρέπει οπωσδήποτε να προστατέψουμε την έδρα μας και να βρούμε μία-δύο νίκες εκτός έδρας που τις χρειαζόμαστε επειγόντως. Νομίζω πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε φτάσει στην πηγή τρεις φορές (Καρδίτσα – Καστοριά – Χαρίλαος Τρικούπης) και δεν έχουμε πιει νερό. Είμαστε λοιπόν διψασμένοι.

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: