Μια σημαντική νίκη βγαλμένη από τη σκληρή του άμυνα, πέτυχε ο Ιωνικός Νικαίας επί του Χαρίλαου Τρικούπη. Αξιοπρεπής η ομάδα του Μεσολογγίου μέχρι το ημίχρονο, ένα όμως 11-0 του Ιωνικού στη Γ’ περίοδο, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Νικαιωτών. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, έδωσε βροντερό παρών σε ακόμα ένα γήπεδο της επαρχίας.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Μαυροκεφαλίδη και Πετροδημόπουλο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ομάδες να είναι κοντά στο σκορ με κύριο στοιχείο τις δυνατές άμυνες εξ ου και το χαμηλό του σκορ, 4-7 στο 5’. Πολύ καλά ντουμπλαρισμένος ο Μαυροκεφαλίδης όπου και σπάνια η μπάλα ακουμπούσε σε αυτόν. Από την άλλη, για τους Μεσολογγίτες, τα κλασσικά. Ο Τζόρτζεβιτς ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Η είσοδος του Κατούφα έδωσε λίγη παραπάνω ενέργεια, ιδίως στο επιθετικό κομμάτι για τον Ιωνικό και το σκορ διαμορφώθηκε στο 11-16 στην Α’ περίοδο.

Στη Β’ περίοδο, ο Χαρίλαος Τρικούπης μπήκε δυνατά και με καλάθι του «Τζόλε» έπιασε τον Ιωνικό στο σκορ (16-16). Κάπου εκεί οι παίκτες του Νίκου Βετούλα αφυπνίστηκαν και με δύο γρήγορα καλάθια του Μαυροκεφαλίδη και με ένα επιμέρους σκορ 9-0, απέκτησαν σημαντική διαφορά (16-25). Η μάχη Τζόρτζεβιτς – Μαυροκεφαλίδη καλά κρατούσε με τον Ιωνικό να παίζει πολύ καλή άμυνα και να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενος με 22-31.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Μπατή, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εκατέρωθεν σκοράρισμα ώσπου ο Ιωνικός με ένα 11-0 ξέφυγε με 26-44 μετά από τρίποντο του Βασιλόπουλου και ουσιαστικά τελείωνε το παιχνίδι. Μάλιστα με νέο τρίποντο του ίδιου, διαμορφωνόταν το 30-50 όπου και ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς, για να μαζευτεί σε 35-50 όπου και ήταν το σκορ δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ιωνικός χαλάρωσε και έτσι οι Μεσολογγίτες μείωσαν σε 40-52 με τον Παπαδιονυσίου. Ένα τρίποντο όμως του Μαυροκεφαλίδη και ένα επιμέρους 8-2 υπέρ του Ιωνικού, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους (42-60). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με το τελικό 53-70 να πανηγυρίζεται από Ομάδα και οπαδούς.

Το σχόλιο του ionikosnews

Το σημερινό παιχνίδι είναι απάντηση σε όσους ήθελαν τον Ιωνικό να επικεντρώνεται κυρίως στο επιθετικό. Ομάδα που εντός έδρας, μέχρι πρότινος, φάνταζε ακαταμάχητη και την κρατάς στους 53 πόντους, λέει πολλά.
Τρομερή δουλειά που βγήκε στο παρκέ με τον Ιωνικό να περνά αλώβητος από μια απαιτητική έδρα πριν το κρίσιμο παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς που ακολουθεί πιστά στην 3η θέση.
Αγωνιστικά, κλασσική συνιστώσα για τον Ιωνικό, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ο οποίος με 25 πόντους αποτέλεσε την κύρια επιθετική αιχμή των Νικαιωτών κι ας τα βρήκε δύσκολα στο ξεκίνημα. Πολύ σημαντική και η παρουσία του Βασιλόπουλου ο οποίος με 9 πόντους αλλά και με 7 ριμπάουντ και 8 ασσίστ, συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της Ομάδας του.
Στην αντίπερα όχθη, οι Τζόρτζεβιτς (23 πόντοι και 9 ριμπάουντ) και Παπαδιονυσίου (15 πόντοι) πάλευαν μόνοι τους.
Άξιοι συγχαρητηρίων οι RANGERS οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, αφήνοντας το στίγμα τους σε όλη την Ελλάδα.
Επόμενο παιχνίδι για τον Ιωνικό Νικαίας αυτό με τον Ερμή Αγιάς στη Νίκαια, σε μια ρεβάνς του παιχνιδιού στη Λάρισα με τους «μπλε» να γνωρίζουν ότι αν βγουν αλώβητοι και από αυτό το παιχνίδι, ουσιαστικά θα περιμένουν τον Ηρακλή στη Νίκαια για να παίξουν τότε την πρωτιά.

Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Λειψή η εν λόγω αγωνιστική μιας και τα παιχνίδια Ψυχικό – Αμύντας και Μαρούσι – Ιπποκράτης δεν έγιναν λόγω κλήσεων διεθνών παικτών με τις εθνικές τους.
Κατά τ’ άλλα, ο Ηρακλής απέδρασε και από την Πάτρα. Οι Θεσσαλονικείς αν και τα έβρισκαν «μπαστούνια» μέχρι το 27’, πάτησαν γκάζι με τους Πολυτάρχου και Τζουγαράκη, έχτισαν μια διαφορά την οποία αργότερα διεύρυναν και τελικά έφτασαν άνετα στο 62-82 με τους συνήθεις τρεις σωματοφύλακες (Πολυτάρχουν – Κακαρούδης – Ρουτκάουσκας) να αποτελούν τους εγγυητές της νίκης.
Μια τρομερή έκπληξη πήγε να συντελεστεί στη Λάρισα. Μέχρι και το 39’, ο Εθνικός ήταν μέσα στο παιχνίδι, όντας ισόπαλοι με τον τρίτο Ερμή Αγιάς. Τρομερή η εμφάνιση του «σεληνιασμένου» Μίχαλου όπου με 46 πόντους, τους μισούς δηλαδή της ομάδας του, πήγε να πάρει μόνος του ένα τρελό διπλό. Ο Μαραγκίδης ωστόσο δε μπόρεσε να ισοφαρίσει εκ νέου το 94-92 με το παιχνίδι να οδηγείται στις βολές και τον Ερμή να επικρατεί εκεί.
Μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί έτι περισσότερο από τους διώκτες του έχασε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Παρ’ ότι στο τέλος του ημιχρόνου προηγούνταν με 29-41 της Καρδίτσας, η ομάδα του Τζήμα από το 26’ και με αντεπίθεση διαρκείας «ροκάνισε» τη διαφορά και στις αρχές της Δ’ περιόδου προσπέρασε. Εκεί, μετά από ομηρική μάχη, έχοντας όμως την ψυχολογία, κράτησε μια διαφορά και στο τέλος πανηγύρισε μια νίκη – βάλσαμο για τη συνέχεια με τον Κακλαμάνο να είναι όλα τα λεφτά.
Σημαντική νίκη πήρε και η Καστοριά έναντι του Κοροίβου. Με μπάσκετ που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οι «γουναράδες» από το ξεκίνημα είχαν μια διαφορά την οποία συντήρησαν μέχρι το τέλος. Με την πλάτη στον τοίχο ο Κόροιβος, ο οποίος φλερτάρει με τα κάτω πατώματα της ζώνη των play outs και το προσεχές παιχνίδι απέναντι στην Ευρώπη Πευκοχωρίου, εντός έδρας, είναι κυριολεκτικά τελικός.
Τέλος, σε ένα ματς επιβίωσης, το Πευκοχώρι έκανε το 2-0 επί της Καβάλας ενώ προς στιγμή βγήκε και εκτός ζώνης play out. Για τους Καβαλιώτες ο ανηφορικός δρόμος θα συνεχιστεί.

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 53-70
Δεκάλεπτα: 11-16, 22-31, 35-50, 53-70
Διαιτητές: Παντελίδης-Καρπάνος-Τσιμπούρης
Χαρίλαος Τρικούπης (Καλαμπάκος): Τζόρτζεβιτς 23 (9/15 διπ., 9 ριμπ.), Γυφτάκης, Παπαδιονυσίου 15 (6/10 διπ., 1/3 τριπ.), Ντόβας 5 (1/5 τριπ.), Αδαμόπουλος, Ξηρός, Σταυρόπουλος 2, Τριπολίδης 3, Χατζηκυριακίδης 2, Δεμερτζής 2, Αντωνάκης (6 ριμπ.), Γκάτζιος 1.
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 9 (3/7 τριπ., 7 ριμπ., 8 ασίστ), Καράμπουλας 7 (1/5 τριπ.), Μπατής 6 (1/6 τριπ., 5 ριμπ.), Πετροδημόπουλος, Λιακόπουλος 6, Κομποδιέτας, Κατούφας 5, Παπαδόπουλος 3 (1/4 τριπ.), Μαυροκεφαλίδης 25 (8/14 διπ., 2/2 τριπ., 5 ριμπ.), Σαχπατζίδης, Κανονίδης 9 (3/4 διπ., 1/3 τριπ., 5 ριμπ.).

Επόμενος αγώνας: 02/03, 17.00
Κλειστό Πλάτωνα, Ιωνικός Νικαίας – Ερμής Αγιάς
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: