Γράφει ο Γιώργος Μαργιούκλας 

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό και όσοι κινούνται στις περιοχές του Κορυδαλλού και της Νίκαιας νιώθουν στην ατμόσφαιρα την ένταση και την ανυπομονησία που υπάρχει από κάθε πλευρά. Είναι γνωστό πως σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν μετράει ποτέ το ποιος έχει το καλύτερο ρόστερ ή την υψηλότερη θέση στην βαθμολογία. Σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» κερδίζει ο πιο αποφασισμένος, εκείνος που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο «μασώντας» σίδερα για 90λεπτά, εκείνος που έχει κατανοήσει το βάρος και την σημασία της κατάστασης στην οποία πρωταγωνιστεί και επιζητεί την επιτυχία παθιασμένα σαν να εξαρτώνται όλα από αυτό το παιχνίδι!

Ο Ιωνικός είναι μια ομάδα μεταμορφωμένη τους τελευταίους μήνες, μια ομάδα που αποδίδει όμορφο ποδόσφαιρο, ενώ και η Προοδευτική έχει αλλάξει εξ ολοκλήρου την εικόνα της καθώς δεν θυμίζει σε τίποτα την αδύναμη και ασύνδετη ομάδα του πρώτου γύρου. Ο Δημήτρης Αρναούτης, με τα αποτελέσματα των κυανόλευκων και τις γενικότερες επιλογές του, φάνηκε συνεπής στην υπόσχεσή του για έναν «διαφορετικό Ιωνικό μετά τα Χριστούγεννα» σκορπώντας χαρά στις τάξεις των φιλάθλων και ανησυχία σε όσους δεν υπολόγιζαν ανταγωνιστικούς τους μπλε. Στον αντίποδα ο Μαργαρίτης Χατζηαλέξης, ίσως ο ιδανικός άνθρωπος για «επικίνδυνες αποστολές», ξεκόλλησε την Προοδευτική από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας σε μια χρονική περίοδο που οι Κορυδαλλιώτες θεωρούνταν ξεγραμμένοι, διεκδικώντας πλέον -σε πλεονεκτική θέση- την παραμονή τους στην κατηγορία.

Τα στατιστικά και η προϊστορία μας προϊδεάζουν για ένα ακόμα σκληρό παιχνίδι με χαμηλό σκορ (ένα με δύο γκολ) και την ισοπαλία ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Ωστόσο η προϊστορία δεν παίζει μπάλα. Ο Ιωνικός θα αγωνιστεί κόντρα σε αυτήν διεκδικώντας το διπλό που θα τον διατηρήσει σε τροχιά ανόδου. Μια ενδεχόμενη ισοπαλία θα τον απομακρύνει από την πρώτη θέση όμως θα κρατήσει τις ελπίδες για την δεύτερη θέση -που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει στην άνοδο- ζωντανές. Σε κάθε περίπτωση μας ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα των συνδιεκδικητών με τα βλέμματα να πέφτουν μοιραία στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο παιχνίδι του Γιούχτα με τον Εθνικό.

Είναι πολύ σημαντικό όμως να υπάρχει στο μυαλό του καθενός και το τρίτο σενάριο. Αυτό που θέλει τον Ιωνικό να φεύγει ηττημένος από τον Κορυδαλλό απομακρυνόμενος αισθητά από την υπόθεση της ανόδου καθώς θα υπολείπονται 4 παιχνίδια και το ρεπό για το φινάλε. Οι λόγοι που πρέπει να υπάρχει συναίσθηση και της ήττας είναι δύο. Αφενός σε κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι παίζονται όλα τα αποτελέσματα, αφετέρου δεν πρέπει ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι να αποτελέσει ένα ακόμα -ανάμεσα σε δεκάδες- πισωγύρισμα για τον Ιωνικό.

Στην αρχή της σεζόν μέσα από αυτή την στήλη γράφαμε για την επιτακτική ανάγκη Διοικητικής ηρεμίας και στα πλαίσια αυτά πρέπει να συνεχίσουμε να κινούμαστε. Το φινάλε της φετινής προσπάθειας για την ομάδα θα έχει θετικό πρόσημο όχι με το διπλό στον Κορυδαλλό, ούτε με μία ενδεχόμενη άνοδο. Το θετικό πρόσημο θα είναι η Διοικητική συνέχεια και τον επόμενο χρόνο, κι αν αυτή συνοδευτεί με άνοδο και διπλό στον Κορυδαλλό θα είναι το αποκορύφωμα μιας τεράστιας επιτυχίας. Αλίμονο όμως αν επιτρέψουμε ξανά εικόνες και καταστάσεις όπως αυτές που ακολούθησαν το ντέρμπι πριν δύο χρόνια θυσιάζοντας πάλι, στον «βωμό» της νίκης, το μέλλον της ομάδας.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: