Στο τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς ο Ιωνικός αποφάσισε να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη εμφάνιση – δώρο στο κοινό του συντρίβοντας την Καβάλα με το «υπερηχητικό» 129-68. Με εξαίρεση τα πρώτα 7’ η Καβάλα δε μπόρεσε να φανεί περισσότερο ανταγωνιστική όπου ειδικά στο Β’ ημίχρονο έγινε έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Νίκου Βετούλα οι οποίοι συνεχίζουν να σκορπούν τον τρόμο στην κατηγορία με την 8η κατοστάρα.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Ιδιαίτερα ζωηρό και ορεξάτο το ξεκίνημα, επιθετικά για τους «μπλε» με χαλαρά ωστόσο διάθεση στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα πρώτα 3’ το σκορ ήταν ήδη στο 11-6. Από την άλλη, οι Καβαλιώτες ήτα ξεκάθαρο ότι έπαιζαν χωρίς άγχος με αυτό να τους βγαίνει στο παιχνίδι. Επιθετικά, ο Ιωνικός σκόραρε όπως ήθελε, αμυντικά ωστόσο το καλό ξεκίνημα του Χουχούμη όπου με 7 συνεχόμενους πόντους και το παράλληλο «ανέβασμα» του Ερεβμπενάζιε έφεραν το σκορ στο 20-19 στο 7’. Κάπου εκεί ο Ιωνικός πάτησε γκάζι και μέσα σε 1’ με ένα 5-0 ξέφυγε λίγο στο σκορ. Σκορ δεκαλέπτου, 31-21.

Στο Β’ δεκάλεπτο, η έκβαση του ματς κρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Με τον κάθε παίκτη που έμπαινε στο παρκέ να αφήνει το στίγμα, ο Ιωνικός έτρεξε ένα 11-2 ανεβάζοντας τη διαφορά στο +19 (42-23) στο 14’. Ωστόσο, οι Νικαιώτες σε εκείνο το σημείο χαλάρωσαν υπερβολικά και η Καβάλα με ένα σερί 10-0, μείωσε τη διαφορά. Ωστόσο, όποτε χρειαζόταν οι «μπλε» χάιδευαν το γκάζι. Σάφτεναρ και Λιακόπουλος ανέλαβαν δράση να ξεκολλήσουν τους Νικαιώτες με το σκορ ημιχρόνου να κλείνει στο 57-41.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη, Μαυροκεφαλίδη και Σαχπατζίδη σε ένα ιδιαίτερο σχήμα με τον Καράμπουλα να κατεβαίνει στο «2» και τον Κανονίδη στο «3», έχοντας προφανώς ως σκοπό να «κρύψει τα καλάθια». Οι Νικαιώτες μπήκαν κεφάτοι στην επίθεση, σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο μέσα σε 5’ 19 πόντους (76-49) ενώ και αμυντικά «έσφιξαν» αρκετά, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Ο Ιωνικός όχι μόνο δε χαμήλωσε ταχύτητα αλλά ανέβασε τα τρεξίματά του σε όλο το γήπεδο, προσφέροντας παράλληλα σκορ και θέαμα. Μέσα σε 3’, οι Νικαιώτες έκαναν τρομερά πράγματα στο παρκέ, ξεσηκώνοντας με την ενέργειά τους την κερκίδα με το σκορ να διαμορφώνεται στο 87-51. Εκείνη τη στιγμή κάθισαν στον πάγκο οι Μαυροκεφαλίδης και Κανονίδης οι οποίοι αποθεώθηκαν από το γήπεδο. Παρ’ όλα έμεινε πίσω ο Βασιλόπουλος ο οποίος συνέχισε το «show» του από τα 6,75 και όχι μόνο όπου με δύο δικά του τρίποντα έγραφε το 93-53 όπου και ήταν το σκορ δεκαλέπτου.

Και αφού οι Νικαιώτες έφτασαν τόσο κοντά στην κατοστάρα από το 3ο δεκάλεπτο, μόλις στο 32’ με νέο τρίποντο του «σεληνιασμένου» Βασιλόπουλου γραφόταν το 102-54. Λίγο αργότερα αντικαταστάθηκε ο εν λόγω, με το ρυθμό όμως να μη λέει να πέσει και τους παρόντες στο παρκέ να συνεχίζουν να προσφέρουν σκορ και θέαμα. Τελικό σκορ 129-68.

Το σχόλιο του ionikosnews.gr


Ασύλληπτα πράγματα στο παρκέ με ξεκάθαρο μήνυμα για αυτά που έρχονται. Ο Ιωνικός βροντοφωνάζει ότι έρχεται, όντας πανέτοιμος στη μεγάλη πρόκληση που πλησιάζει εντός ολίγων εβδομάδων. Με παιχνίδι που άλλοι απλά θα αρκούνταν στη νίκη καθώς η Καβάλα πολύ σύντομα έδειξε ή μάλλον η απόδοση των γηπεδούχων την ανάγκασε να δείξει πως δεν είχε ιδιαίτερες προσδοκίες από το εν λόγω ματς, ο Ιωνικός όχι απλά ήταν απόλυτα προσηλωμένος στην επίθεση εξ ου και οι 129 πόντοι, αλλά δε τσιγκουνεύτηκε και σε ενέργεια, ουσία και θέαμα.
Απίστευτος Φώτης Βασιλόπουλος ο οποίος «έσπασε» τους δείκτες αξιολόγησης με επικό double-double (33 πόντοι – 14 ριμπάουντ) και μόλις 1 λάθος σε 30’. Πολύ καλή εμφάνιση των Μαυροκεφαλίδη και Καράμπουλα όπου ο πρώτος οριακά δεν έκανε double-double (14 πόντοι – 9 ριμπάουντ) ενώ ο δεύτερος πέτυχε 17 πόντους. Άξια μνείας επίσης, η παρουσία του Κανονίδη που ποτέ δεν τσιγκουνεύεται την ενέργειά του εντός του παρκέ αλλά και των «παλιοσειρών» Λιακόπουλο, Κατούφα, Πετροδημόπουλο και Δημητριάδη.
Από τους φιλοξενούμενους, ο μόνος διασωθείς ήταν ο Χουχούμης ο οποίος και πέτυχε 15 πόντους, δείχνοντας πως του πάει αυτό το γήπεδο καθώς την τελευταία φορά που το είχε επισκεφθεί ήταν πριν δύο χρονιά όταν και με τον Εργοτέλη είχε «αλώσει» τότε τη Νίκαια, πετυχαίνοντας σε εκείνο το παιχνίδι 26 πόντους με 6 τρίποντα (!). Γεγονός είναι ότι οι Καβαλιώτες από ένα σημείο και έπειτα είχαν το μυαλό τους στα επόμενα παιχνίδια και δη αυτά που είναι στην έδρα τους, δοκιμάζοντας σχήματα για τις προσεχείς αναμετρήσεις και πιο συγκεκριμένα από τις δύο επόμενες οι οποίες θα είναι εντός.
Για τον Ιωνικό που πλέον δεν το κρύβουν ότι πλησιάζει το μεγάλο παιχνίδι όπου θα κρίνει την πρώτη θέση και μιλάμε για αυτό με τον Ηρακλή, θα πρέπει να βάλουν μια άνω τελεία, καθώς το προσεχές Σάββατο προηγείται η Αμαλιάδα και το παιχνίδι εκεί με τον τοπικό Κόροιβο που «καίγεται» για βαθμούς, τη στιγμή που αφενός έχει εδραιωθεί για τα καλά στη ζώνη των play out και αφετέρου η απόσταση από τη δεύτερη ομάδα που υποβιβάζεται απευθείας έχει μειωθεί σχεδόν σε σημείο βολής.

Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Χωρίς καμία έκπληξη συνεχίστηκε η τρέχουσα αγωνιστική ημέρα.
Ο Ηρακλής έκανε μια ευχάριστη «βόλτα» στη Χαλκιδική όπου έχοντας σε μεγάλη ημέρα τους δύο «πύργους» του (Ρουτκάουσκας και Κακαρούδη) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από το Πευκοχώρι. Στη Χαλκιδική μάλλον συνειδητοποιούν ότι δεν θα αποφύγουν τα play out, ρίχνοντας ωστόσο την προσοχή ώστε να έχουν τουλάχιστον το πλεονέκτημα έδρας. Ο Γηραιός από την άλλη πατάει καλά και δείχνει έτοιμος για τον αγώνα της χρονιάς απέναντι στον Ιωνικό σε δύο εβδομάδες.
Αν και τα βρήκε δύσκολα για ένα ημίχρονο, ο Ερμής Αγιάς στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε γκάζι και έκαμψε εύκολα την αντίσταση του Ψυχικού με τους Τζόλο και Κόμματο να κάνουν τη διαφορά. Για την ομάδα των Βορείων Προαστείων του μικρού πια rotation λόγω τραυματισμών, και ιδίως μετά το μεσοβδόμαδο παιχνίδι, το εν λόγω παιχνίδι ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Το Ψυχικό είναι εκτός ζώνης play out και ξέρει ότι έχει την ευκαιρία να εδραιωθεί σε μια τέτοια κατάσταση αν κερδίσει την Καρδίτσα, στην έδρα του. Από την άλλη, οι Λαρισαίοι έχουν να δοκιμαστούν στην Καβάλα τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ξέρουν ότι τα περιθώρια στενεύουν και ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους.
Μεγάλη νίκη που την κρατάει στην προοπτική της πεντάδας πέτυχε η Καστοριά επί του Ιπποκράτη Κω. Οι «γουναράδες» έκαναν το 2-0 απέναντι στους Κώους και συνεπώς θα κυνηγήσουν πιθανή ισοβαθμία μαζί τους. Η Καστοριά είχε το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο με τους Κώους να κάνουν την αντεπίθεσή τους και να παίρνουν το προβάδισμα στο τέλος της γ’ περιόδου. Ωστόσο, τα τελευταία 6’ λύγισαν και έτσι η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη πανηγύρισε μια σημαντική ενόψει της δύσκολης συνέχειας καθώς την ερχόμενη αγωνιστική έχουν να αγωνιστούν στην έδρα του Διαγόρα Δρυοπιδέων που έχει τους ίδιους στόχους με αυτούς.
Εύκολο απόγευμα όπως αναμενόταν είχε η Καρδίτσα απέναντι στον ουραγό Εθνικό, έχοντας 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με τον Βρετανό Μόκφορντ να κάνει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση με 31 πόντους. Απομακρύνθηκαν από τη ζώνη των play out και κοιτάνε προς τα πάνω οι Καρδιτσιώτες όμως έχουν δύσκολο έξοδο στο Ψυχικό, προσεχώς.
Στις νίκες επανήλθε ο Χαρίλαος Τρικούπης και μάλιστα απέναντι σε αντίπαλο που έπρεπε να κερδίσει. Το συγκρότημα του Ντίνου Καλαμπάκου αν και απ’ ότι έδειχνε θα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ισοφαρίστηκε από τον Κόροιβο λίγο πριν τα μισά της τελευταίας περιόδου, με μεγάλη ανατροπή, ωστόσο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει με μπροστάρη τον Πολίτη και να πάρει τελικά το ροζ φύλλο. Μεγάλη νίκη καθώς ακολουθεί το πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους Μεσολογγίτες στο Ιβανώφειο τη στιγμή που ο Κόροιβος θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Ιωνικό.
Τέλος, επιστροφή στις νίκες για τον Αμύντα ο οποίος κέρδισε εύκολα το Μαρούσι. Η ομάδα του Υμηττού ξέφυγε από τις ομάδες του γκρουπ των play out και έχοντας ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας ξέρει ότι με νίκη μπορεί να πλησιάσει εκ νέου την 5η θέση. Για την ομάδα του Αμαρουσίου το κουπί θα συνεχιστεί, έχοντας ωστόσο να παίξει εκτός έδρας με τον ήδη υποβιβασμένο Εθνικό, με μοναδικό αποτέλεσμα τη νίκη.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ 129-68
Δεκάλεπτα: 31-21, 57-41, 93-53, 129-68
Διαιτητές: Δαρλαμήτσος-Κώτσου-Ντάνος
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 33 (7/9 δίπ., 6/6 τριπ., 14 ασίστ, 48 αξιολόγηση), Δημητριάδης 7 (1/2 τριπ., 8 ριμπ.), Καράμπουλας 17 (5/5 διπ., 1/3 τριπ.), Πετροδημόπουλος 8 (2/2 τριπ.), Λιακόπουλος 6 (11 ασίστ), Μιλεντίγεβιτς 8 (2/2 τριπ.), Κομποδιέτας 8 (4/4 διπ.), Σάφτενααρ 6, Κατούφας 11 (1/2 τριπ.), Μαυροκεφαλίδης 14 (5/5 διπ., 1/3 τριπ., 9 ριμπ., 5 ασίστ), Σαχπατζίδης, Κανονίδης 11 (5/6 διπ.).
Καβάλα (Καραπιπερίδης): Ερεμπενάζιε 12 (6/9 διπ.), Χουχούμης 15 (3/4 διπ., 3/5 τριπ.), Παπαζούδης, Καμάρας 12 (6/8 διπ.), Ναούμης, Προδρόμου 8 (3/4 διπ.), Φλιάτης 5 (1/3 τριπ.), Σκλήβας 10 (3/4 διπ., 1/1 τριπ.), Παπάς 4, Σταματογιάννης 2, Τυρεκίδης.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: