Μεγάλη νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήρε ο Ιωνικός ο οποίος κέρδισε την ΑΕΚ και ένα εκ των φαβορί για άνοδο στην Α2 με 8-7 μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι στη Νίκαια, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Ομάδας, Ανδρέα Βατίστα ο οποίος έκανε καθοριστικές επεμβάσεις. 

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Ιωνικού δε θα περίμενε τόσο ονειρικό ξεκίνημα με τους Νικαιώτες στις πρώτες τρεις φάσεις του παιχνιδιού να σκοράρουν ισάριθμες φορές ενώ πίσω να μη δέχονται γκολ. Κάπου εκεί, ο Κατσιγιάννης, ένας εκ των στυλοβατών της φετινής ομάδας, αποβλήθηκε μόλις στο 3’ για διαμαρτυρία στους διαιτητές. Αυτό άλλαξε άρδην την κατάσταση, φέρνοντας σύγχυση στους «μπλε» και η ΑΕΚ με δύο γρήγορα γκολ μείωνε σε 3-2, δείχνοντας να παίρνει τα ηνία του αγώνα. Τότε, μίλησε ο Στέλλας από πλευράς Ιωνικού και με δικό του γκολ ο Ιωνικός έκλεισε την Α’  περίοδο με το σκορ στο 4-2.
Στο β’ οκτάλεπτο και οι δύο ομάδες μπήκαν «σφιγμένες» διασφαλίζοντας μεν την άμυνά τους, μπροστά ωστόσο δε μπορούσαν να βρουν λύσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ως προς αυτό το σκέλος το είχαν οι Νικαιώτες. Από το δεύτερο μισό της περιόδου, η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της και με δύο πέναλτι τα οποία μετουσίωσε σε γκολ, ισοφάριζε το παιχνίδι σε 4-4 όπου και ήταν το σκορ ημιχρόνου
Στην επανάληψη, σε μια φάση που η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη παραπάνω, έκανε την ανατροπή και πήρε κεφάλι με 4-5. Όμως, άμεσα, ο Λομβάρδος, ο οποίος είναι ο κύριος σκόρερ των Νικαιωτών, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ενώ λίγο αργότερα με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος, έδινε εκ νέου το προβάδισμα με 6-5 όπου και ήταν το σκορ της περιόδου
Στην τελευταία περίοδο, έπεσαν κορμιά. Μέχρι ο Ιωνικός να κάνει το 7-5, πάλι με πέναλτι του Λομβάρδου, χρειάστηκαν οι εξαιρετικές αποκρούσεις του τερματοφύλακα Βατίστα. Η ΑΕΚ έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και σε μια ανύποπτη με 1.40’ να απομένουν, ο Ιωνικός κέρδισε και πάλι πέναλτι, γράφοντας το 8-5. Και ενώ κάπου εκεί, όλοι θα περίμεναν ότι όλα κρίθηκαν, στην επόμενη φάση κέρδισε η ΑΕΚ πέναλτι μειώνοντας σε 8-6. Στην επαναφορά, ο Ιωνικός αν και σκόραρε, οι διαιτητές θεώρησαν ότι η αλλαγή του Ιωνικού μπήκε γρηγορότερα στην πισίνα δημιουργώντας έστω και για λίγο υπεραριθμία, ακύρωσαν το γκολ, ξαναγύρισαν το χρόνο πίσω και έδωσαν πέναλτι. Η Ένωση σκόραρε μειώνοντας σε 8-7 ενώ απέμεναν 42’’. Ο Ιωνικός πιέστηκε και δε μπόρεσε να εξαντλήσει την επίθεση 30’’ που είχε. Η ΑΕΚ είχε στη διάθεσή της 20’’, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε λίγο πριν την εκπνοή το απέκρουσε ο Βατίστας, κρατώντας το 8-7 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στο παιχνίδι που ακολούθησε μετά, ο Άρης Νικαίας επικράτησε άνετα του Αγίου Νικολάου με 11-6.
Πλέον το μισό της Α’ Φάσης, ολοκληρώνεται αύριο, με τον Ιωνικό να αντιμετωπίζει τον Άρη Νικαίας στις 13.00.


Ιωνικός Νικαίας – ΑΕΚ 8-7
Οκτάλεπτα: 4-2, 4-4, 6-5, 8-7

Βάσει των αποτελεσμάτων, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ιωνικός Νικαίας 6
2. ΑΕΚ 3
3. Άρης Νικαίας 3
4. Άγιος Νικόλαος 0
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: