Παρέλαση για…Α1! Σαρωτικός ο Ιωνικός, πάτησε τον Ηρακλή με 93-81, παίρνοντας και τη διαφορά του πρώτου αγώνα και έκανε καθοριστικό βήμα για την άνοδό του στη Basket League. Συγκλονιστικός ο κόσμος της Ομάδας, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά τον Πλάτωνα. Εικόνες βγαλμένες από το μέλλον.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Μαυροκεφαλίδη και Πετροδημόπουλο θέλοντας εξαρχής να κυριαρχήσει κοντά στο καλάθι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα τρίποντο εκατέρωθεν και τις δύο ομάδες να βρίσκονται στο 3-3 στο 2’. Πολύ ζεστός μπήκε ο Πετροδημόπουλος ο οποίος με 5 προσωπικούς πόντους (1 τρίποντο) έδινε από νωρίς προβάδισμα στην ομάδα του με 10-5. Με τον Ιωνικό να ανεβάζει διαρκώς στροφές και να ξεφεύγει στο σκορ ενώ ο Γηραιός είχε υποστεί επιθετική καθίζηση, ο Μέξας έκανε δύο αλλαγές. Πέρασε στο παιχνίδι τον Σοκ και τον Ρουτκάουσκας. Ο Ιωνικός έδειχνε να πατάει καλύτερα και το σκορ στο 8’ ήταν 19-11. Κάπου εκεί οι δύο αλλαγές του Ηρακλή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και η διαφορά άρχισε να «ροκανίζεται». Το ψηλό σχήμα που βρισκόταν στο παρκέ για τους Νικαιώτες, βρήκε πολλές δυσκολίες στο πικ εν ρολ του Ηρακλή, όπως είχε γίνει και στο πρώτο παιχνίδι με τον Σοκ να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Βετούλα. Στο 9’ ο «Ήρα» μείωνε σε 19-15. Το σκορ της περιόδου διαμορφώθηκε στο 22-15 με buzzer beater του Σάφτεναρ από ασίστ του Βασιλόπουλου.

Στο Β’ Δεκάλεπτο, αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά με τον Σάφτεναρ από πλευράς Ιωνικού να δίνει επιθετικές και αμυντικές λύσεις. Ο Σοκ ο οποίος πέρα από τα ρήγματα που δημιουργούσε έκανε και ζημιά στο επιθετικό κομμάτι, με τρίποντη «βόμβα» μείωνε σε 27-24. Εκεί ωστόσο, ο Ιωνικός «σεληνιάστηκε» και με έναν εκπληκτικό Λιακόπουλο, έτρεξε ένα 8-0 και βρέθηκε να προηγείται με 35-24. Ο Ηρακλής ωστόσο, βρήκε τις απαντήσεις. Με τους Πολυτάρχουν και Σοκ να κάνουν θραύση από τα 6,75 και με 3 συνεχόμενα τρίποντα, ο Γηραιός μείωνε σε 35-32 στο 15’. Μάλιστα, με τον Σοκ να έχει τρομερή ψυχολογία, ο Ηρακλής ισοφάριζε το παιχνίδι σε 37-37 στο 16’ (!). Κάπου εκεί μπήκε στην εξίσωση για τα καλά ο Μαυροκεφαλίδης. Ένα δίποντο και ένα τρελό τρίποντο, με τη μπάλα να καταλήγει βασανιστικά εντός, ήταν έναυσμα που ήθελε ο Ιωνικός. Ουσιαστικά, ο Ιωνικός έτρεξε ένα επιμέρους 14-0, εκ των οποίων οι 12 πόντοι ήταν του «Λου» και ήταν αυτό που δημιούργησε μια διαφορά η οποία έμελλε να διατηρηθεί μέχρι τέλους, χωρίς να απειληθεί, έκτοτε. Ο Ηρακλής απλώς μείωσε σε 51-41 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.


Στην επανάληψη, ο Ιωνικός συνέχισε με τη βούληση να κυριαρχήσει στους ψηλούς, ξεκινώντας με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη, Μαυροκεφαλίδη και Σάφτεναρ. Από νωρίς ο Ιωνικός έδειξε αποφασισμένος να τελειώσει το ματς. Και το κατάφερε. Από νωρίς η διαφορά άρχισε να αυξάνει, με το σκορ να είναι στο 57-43 στο 22’ και τον Ηρακλή να είναι έκδηλο πως δε μπορούσε να ακολουθήσει. Ο Ιωνικός έβρισκε ατελείωτες λύσεις από τους ψηλούς του με τον Μαυροκεφαλίδη και τον Σάφτεναρ να κάνουν πάρτι στο αντίπαλο καλάθι και το σκορ να διαμορφώνεται στο 70-48. Αμυντικά, οι δίοδοι προς το καλάθι έκλεισαν ερμητικά και οι Θεσσαλονικείς σούταραν υπό δύσκολες συνθήκες από μέση και μακρινή απόσταση, μη μπορώντας εύκολα να βρουν στόχο. Παράλληλα, ο Ιωνικός έλεγχε καθολικά τα ριμπάουντ. Η φθορά που προκάλεσε στους ψηλούς του Ιωνικού η αμυντική προσαρμογή του Ηρακλή ήταν επιτυχημένα, με διπλά μαρκαρίσματα. Δεν είχαν ωστόσο υπολογίσει την παράμετρο Βασιλόπουλος. Ο γκαρντ του Ιωνικού με δύο τρίποντα, έβαλε φρένο στην αντεπίθεση του Ηρακλή διαμορφώνοντας το 76-57 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Η πλάστιγγα είχε αρχίσει να γέρνει ξεκάθαρα υπέρ των Νικαιωτών όχι μόνο για τη νίκη αλλά και την υπερκάλυψη της διαφοράς του πρώτου παιχνιδιού. Έμενε να δούμε αν ο Ηρακλής θα είχε κάποιο τρικ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο όχι απλά δε συνέβη, με τον Ιωνικό να προηγείται με 78-60 στο 33’ ενώ στο 35’ η διαφορά έφτασε στη μέγιστή τιμή της, στο +23 (84-61) με τον κόσμο να εκστασιάζεται στις κερκίδες. Κάπου εκεί, υπήρξε ένα μπρα-ντε-φερ μεταξύ των δύο αντιπάλων με τον «Ήρα» να προσπαθεί να μειώσει αλλά τον Ιωνικό να κρατάει τη διαφορά. Χάρη στους Πολυτάρχου και Κακαρούδη οι οποίοι τραβούσαν το κουπί επιθετικά και με τρίποντο του Σοκ, ο Ηρακλής μείωσε σε 88-74, 2’ πριν το τέλος. Στην επόμενη όμως φάση, ο Βασιλόπουλος με μακρινό τρίποντο έγραψε το 91-74 κάνοντας σήμα στην κερκίδα ότι το παιχνίδι τελείωσε. Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά με τους Νικαιώτες να χαλαρώνουν και τον Πολυτάρχου με νέο τρίποντο να μειώνει σε 91-79. Τελικό σκορ, 93-81 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια με τον Πλάτωνα να παίρνει φωτιά, μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Το σχόλιο του ionikosnews


Ένα ανεπανάληπτο γαλανόλευκο πάρτι έλαβε χώρα στο κλειστό του Πλάτωνα. Ένα καλά οργανωμένο πάρτι, εντός κι εκτός γραμμών που όσο και να το ήθελε ο αντίπαλος, δε μπορούσε να του το χαλάσει. Όπως έλεγε εξάλλου και το πανό, «32 χρόνια ήταν πολλά». Ο Ιωνικός ήταν τόσο καλά διαβασμένος και προετοιμασμένος και ο κόσμος τόσο… διψασμένος που δε γινόταν και να μην κερδίσει και να μην πάρει και τη διαφορά. Χρυσή σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου με τα φετινά επιτεύγματα να μένουν ως παρακαταθήκη τόσο για την ίδια την Ομάδα όσο και για την Α2, συνολικά.
Για τον κόσμο πάλι τι να πεις. Είχε ειπωθεί για “sold out” αλλά από τις εκτιμήσεις στην πράξη πάντα υπάρχει απόσταση. Τελικά… πολύ μικρός ο Πλάτωνας με πάνω από 1500 άτομα να προκαλούν το αδιαχώρητο, σε απόλυτα κόσμια αλλά και οπαδικά πλαίσια, με το τραγούδι των RANGERS να μη σταματά ποτέ! Από τις μεγαλύτερες προσελεύσεις κόσμου στον Πλάτωνα και σίγουρα η μεγαλύτερη των τελευταίων 20 ετών.
Στα του αγώνα, MVP, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Πήρε τον Ιωνικό στις πλάτες του για ακόμα ένα παιχνίδι και με 24 πόντους αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα. Καταλυτική η συμβολή, όπως είχε γραφτεί του Φώτη Βασιλόπουλου. Ακόμα ένα double-double για τον «βασιλιά των ασίστ» που με 18 πόντους εκ των οποίων 4/7 τρίποντα, εκτέλεσε τον Ηρακλή ενώ αποτελούσε τη «θρυαλλίδα» χάρη στην οποία έπαιρνε φωτιά η εξέδρα. Πολύ μεγάλο παιχνίδι επίσης από τον Σάφτεναρ με τον Ολλανδό να είναι πολύ ανεβασμένος εδώ και κάποιες αγωνιστικές και να βοηθάει σημαντικά σε άμυνα και επίθεση ενώ άξιος αναφοράς είναι ο Καράμπουλας όπου «αθόρυβα» όπως το συνηθίζει, σημείωσε 18 πόντους.
Στον αντίποδα, μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Πολυτάρχου (21 πόντους) ο οποίος ωστόσο αφυπνίστηκε στο τέλος. Πολύ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Κακαρούδης (23 πόντους) όπως και οι Σοκ και Ρουτκάουσκας με 16 και 11 πόντους αντίστοιχα.
Επόμενος αγώνας για τον Ιωνικό, τελευταίος εκτός Αττικής, στην Κω, απέναντι στον Ιπποκράτη ο οποίος διασύρθηκε στο Μεσολόγγι από την ομώνυμη ομάδα και βλέπει πλέον 4 ομάδες να τον καταδιώκουν σε απόσταση βολής. Χρήζει ιδιαίτερης προσοχής το ματς, καθώς ναι μεν ο Ιωνικός κέρδισε τον μεγάλο του αντίπαλο, μένουν ωστόσο 7 αγωνιστικές με τον Ιωνικό να απαιτείται να κερδίσει τουλάχιστον τις 5, χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων.
Για τους Θεσσαλονικείς, υπάρχει το εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στην προτελευταία Καβάλα.

Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Ήττα – σοκ γνώρισε ο Ερμής Αγιάς, εντός έδρας από την Καρδίτσα, θέτοντας εν αμφιβόλω την 3η θέση. Η Καρδίτσα ήταν συνεχώς μπροστά στο ματς από το ξεκίνημα και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη που τη φέρνει σε απόσταση βολής από τον Ιπποκράτη και την 5η θέση.
Μεγάλη νίκη μέσα στη Χαλκιδική πανηγύρισε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ξεπερνώντας την ήττα μεσοδβδόμαδα στην Πάτρα. Ο Διαγόρας ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ όμως στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου και μέχρι και το 37’ τα χρειάστηκε με το Πευκοχώρι μάλιστα να τον προσπερνά. Όμως κάπου εκεί, έκανε ένα δυνατό φίνις και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Νίκη που τον διατηρεί στην 4η θέση, απομακρυνόμενος από την 5η ενώ πλησίασε και τον Ερμή Αγιάς. Με νίκη την επόμενη αγωνιστική επί του Χαρίλαου Τρικούπη, ουσιαστικά «κλειδώνει» την πεντάδα. Από την άλλη, το Πευκοχώρι υποχώρησε στις μη προνομιούχες θέσεις των play out έχοντας να παίξει την επόμενη αγωνιστική, δύσκολο παιχνίδι, στον Αμύντα.
Μια καταστροφική β’ περίοδος όπου σκόραρε μόλις 6 πόντους (!), οδήγησε τον Ιπποκράτη σε μια βαριά ήττα στην έδρα του Χαρίλαου Τρικούπη. Έτσι το 30-28, έγινε 58-34 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Δικαίωμα στο όνειρο λοιπόν για τον Χαρίλαο Τρικούπη που μαζί με άλλες 3 ομάδες καταδιώκουν τους Κώους οι οποίοι προσεχώς έχουν να αντιμετωπίσουν τον πρωτοπόρο Ιωνικό. Δύσκολη όμως έξοδος και για τους Μεσολογγίτες που θα κληθούν να κάνουν ακόμα μια υπέρβαση στο Αιγάλεω, απέναντι στο Διαγόρα Δρυοπιδέων.
Μετά το ηχηρό χαστούκι της προηγούμενης εβδομάδας, οι «γουναράδες» επανήλθαν στις νίκες, επικρατώντας του Αμύντα, πιάνοντάς τον στη βαθμολογία, πλησιάζοντας παράλληλα την 5η θέση. Ένα παιχνίδι που φαινόταν εύκολο για την Καστοριά μέχρι τα μισά της β’ περιόδου, έγινε ντέρμπυ και μέχρι το 38’ ο Αμύντας βρισκόταν σε απόσταση βολής. Στο τέλος όμως χαμογέλασαν. Με νίκη την επόμενη αγωνιστική απέναντι στον Εθνικό και με συνδυασμό αποτελεσμάτων, η Καστοριά μπορεί να μπει στην πεντάδα. Ο Αμύντας από την άλλη υποδέχεται το Πευκοχώρι όπου ισχύει η ίδια συνθήκη που ισχύει και για την Καστοριά.
Συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του Β’ Γύρου δίνει ο Απόλλωνας Πατρών, ο οποίος επικράτησε, όπως αναμενόταν, με «κατοστάρα» του ουραγού Εθνικού, σκαρφαλώνοντας στην 11η θέση και έχει την ευκαιρία την άλλη εβδομάδα, αν πάρει το διπλό μέσα στο Ψυχικό να πλησιάσει το Ψυχικό στη μία νίκη και να ελπίζει παράλληλα, σε αποφυγή των play out.
Ακόμα μία «El Cid» εμφάνιση για το Μαρούσι που στο ντέρμπυ των Βορείων Προαστείων παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει με 32-47 από το Ψυχικό στο ημίχρονο, έφερε το ματς τούμπα με απίστευτη αντεπίθεση, 2’ πριν το τέλος. Το νικητήριο καλάθι έμελλε να είναι το τρίποντο του Μιχαλούτσου, 30’’ πριν το τέλος με τον Αρσενόπουλο να είναι άστοχος σε αντίστοιχο τρίποντο. Δύσκολη η αποστολή για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά που ναι μεν βρίσκεται μαζί με τον Απόλλωνα στην 11η θέση, ωστόσο φιλοξενείται από την Καρδίτσα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το Ψυχικό πρέπει να κερδίσει τον Απόλλωνα Πατρών για να μη μπλέξει περαιτέρω.
Τέλος, νίκη – οξυγόνο πήρε η Καβάλα στην έδρα της επί του Κοροίβου του τρίτου κατά σειρά προπονητή. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς σε όλη τη διάρκειά του. Η Καβάλα ήταν πιο ψύχραιμη και στις λεπτομέρειες πήρε το ματς, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον Προδρόμου. Από την άλλη, τα γνωστά, ένας Λεϊμάνις δε φέρνει την άνοιξη. Η ομάδα της Αμαλιάδας ωστόσο κράτησε τη διαφορά όμως και κατρακύλησε στη βαθμολογία και νιώθει πλέον την ανάσα της Καβάλας από πίσω της. Εξαιρετικά κρίσιμο το επόμενο παιχνίδι του Κοροίβου εντός, απέναντι στον Ερμή Αγιάς με τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Η Καβάλα θα δοκιμαστεί στο Ιβανώφειο και μάλλον το πιθανότερο είναι να κάνει ήδη τα σχέδιά της για το μεθεπόμενο εντός με τον Ιπποκράτη.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ 93-81
Δεκάλεπτα: 22-17, 51-41, 76-57, 93-81
Διαιτητές: Παπαπέτρου-Τζαφλέρης-Παντελίδης
Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 18 (4), Δημητριάδης, Καράμπουλας 18 (1), Πετροδημόπουλος 7 (1), Λιακόπουλος 8, Κομποδιέτας 2, Σάφτενααρ 11 (1), Παπαδόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 24 (2), Κανονίδης 5 (1).
Ηρακλής (Μέξας): Αγγελακόπουλος, Αθανασούλας, Σοκ 16 (4), Ρουτκάουσκας 11, Πολυτάρχου 21 (3), Λιάπης, Κακαρούδης 23 (3), Καλαϊτζίδης 5 (1), Γιαννακίδης 3 (1), Τζουγκαράκης 2.

Επόμενος αγώνας: 30/03, 17.00
Κλ. Κω, Ιπποκράτης Κω – Ιωνικός Νικαίας
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: