Ακόμα μία εμφατική νίκη πέτυχε ο Ιωνικός Νικαίας ο οποίος σημειώνοντας την 7η κατοστάρα του, συνέτριψε τον Ερμή Αγιάς σε μια ομολογουμένως άτυπη ρεβάνς του Α’ Γύρου. Μέχρι το 26’ οι Λαρισινοί ήταν μέσα στο παιχνίδι ωστόσο μετά δε μπόρεσαν να κοντράρουν τον ανώτερο Ιωνικό. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, Ιωνικός και Ηρακλής θα κονταροχτυπηθούν στη Νίκαια για την άνοδο.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Οι Λαρισαίοι από το ξεκίνημα μπήκαν με περισσότερη διάθεση από τον Ιωνικό, όντας προηγούμενοι με 2-7 με τρίποντο του Ζιβάνοβιτς. Οι Νικαιώτες λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 4’, είχαν ισορροπήσει με το σκορ να διαμορφώνεται στο 10-11. Ο Ερμής είχε επιλέξει να χτυπάει κοντά στο καλάθι. Ο Τζόλος κέρδιζε τις προσωπικές μονομαχίες και με τις ασίστ του έδινε την ευκαιρία σε συμπαίκτες του να χρίζονται σκόρερ. Από τους «μπλε», ο Καράμπουλας ήταν αυτός που «ξεκόλλησε» την Ομάδα του, αρχικά, με προσωπικές προσπάθειες. Σε όλο το Α’ Δεκάλεπτο το ματς ήταν πολύ ανταγωνιστικό με τους Νικαιώτες ωστόσο να είναι κακοί αμυντικά. Με τον Τσιλούλη να είναι εξαιρετικός από τα 6,75 ο Ερμής ήλεγχε το παιχνίδι με το προβάδισμα να εναλλάσσεται και αυτό διότι από την πλευρά του Ιωνικού μπήκε στην εξίσωση και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Σκορ δεκαλέπτου, 27-28.


Το Β’ δεκάλεπτο ξεκίνησε για τον Ερμή όπως τέλειωσε το Α’. Η ευστοχία των παικτών του Λίβανου από μέση και μακρινή απόσταση ήταν μοναδική με το σκορ να διαμορφώνεται στο 33-37 στο 13’. Κάπου εκεί, ο Ιωνικός πήρε μπροστά και με τους Σάφτεναρ και Λιακόπουλο έτρεξε ένα γρήγορο 6-0 όπου και προσπέρασε. Στο 16’ το σκορ ήταν στο 43-42, με το ματς να είναι πλήρως ισορροπημένο, με τους Λαρισινούς να φρενάρουν το ρυθμό μην αφήνοντας τον Ιωνικό να τρέξει. Κάπου εκεί, πήρε το όπλο του εκ νέου ο Νίκος Λιακόπουλος και με δικούς του πόντους κατόπιν των κλασικών διεισδύσεών του, έβαζε τον Ιωνικό μπροστά στο ημίχρονο με 55-47.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Μαυροκεφαλίδη και Σάφτεναρ. Ο Ιωνικός φάνηκε από την αρχή ότι δεν ήθελε να μπλέξει περαιτέρω. Στο 22’ το σκορ ήταν 59-50. Στο 24’ το σκορ διαμορφωνόταν στο 63-52 με την εικόνα του αγώνα δείχνει ότι ο Ιωνικός έχει παγιώσει μια διαφορά ασφαλείας. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Τζόλος και με δικό του τρίποντο στο 26’, ο Ερμής ξανάμπαινε στο παιχνίδι μειώνοντας σε 66-60. Αυτό ήταν. Στην επόμενη φάση, οι Νικαιώτες απάντησαν με τον ίδιο τρόπο με τον Κομποδιέτα και γενικότερα, τρέχοντας ένα 10-0, επανέφεραν την προηγούμενη εικόνα όπως είχε εδραιωθεί. Σκορ δεκαλέπτου, 79-62.

Στην τελευταία περίοδο, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Ο Ερμής, λόγω και της απουσίας του Κόμματου και του Τσιαμπαλή άρχισε να μένει από δυνάμεις και έτσι στο 34’ το σκορ ήταν στο 91-70. 2’ αργότερα με καλάθι του Λιακόπουλου, ο Ιωνικός έφτανε σε ακόμα μία κατοστάρα. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με τον Ιωνικό να επικρατεί εμφατικά με το τελικό 113-83.

Το σχόλιο του ionikosnews

Μεγάλη νίκη και πολύ καλή επιθετική εμφάνιση που απλοποιεί τα πράγματα ως προς την κορυφή. Πλέον, Ηρακλής και Ιωνικός, αν δεν υπάρξει κάποιο «ατύχημα» πριν τη συνάντησή τους, θα παίξουν τα ρέστα τους στη Νίκαια σε μερικές αγωνιστικές.
Από τους Νικαιώτες για ακόμα ένα παιχνίδι, τρομερός ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης όπου με 26 πόντους και 14 ριμπάουντ, δεν άφησε περιθώρια. Άξιος συμπαραστάτης του ο Βασιλόπουλος ο οποίος πέτυχε και αυτός double-double (12 πόντους και 14 ασίστ) όπως και ο Καράμπουλας (20 πόντοι). Καθοριστικός, ιδίως στο Α’ ημίχρονο, ο Λιακόπουλος (15 πόντοι) και άξια αναφοράς η αγωνιστική εικόνα των Κανονίδη και Κομποδιέτα, με 10 και 12 πόντους αντίστοιχα.
Από τον Ερμή Αγιάς που αγωνίστηκε χωρίς τους Κόμματο και Τσιαμπαλή, ο καλύτερός του παίκτης ήταν ο πρώην παίκτης του Ιωνικού, Λόλας (10 πόντοι) ενώ θετικοί ήταν και οι Τσιλούλης και Τζόλος με 19 και 14 πόντους αντίστοιχα με την ομάδα της Λάρισας παρά τη μεγάλη ήττα να αφήνει θετικές εντυπώσεις, πιστοποιώντας τη θέση στην οποία βρίσκεται.
Να πούμε επίσης, ότι για πρώτη φορά, εγκαινιάστηκε ο θεσμός των διαγωνιστικών παιχνιδιών στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όπου μέσα από τα αναβαθμισμένα social media της Ομάδας, οι νικητές μπορούν να λάβουν μέρος και να κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτά, όπως ακριβώς γίνεται στα μεγάλα clubs εντός και εκτός Ελλάδας.
Επόμενος αγώνας με την Καβάλα και πάλι εντός, η οποία μετά από πολύν καιρό βρίσκεται εκτός της ζώνης του απευθείας υποβιβασμού.

Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Με νίκη συνέχισε ο Ηρακλής όπως αναμενόταν, ο οποίος επικράτησε της Καστοριάς με 72-56. Οι «γουναράδες» μέχρι και το 34’ ήταν κοντά στο σκορ, εκεί όμως ένα κρεσέντο επιθετικό του γηραιού και η δική τους επιθετική δυστοκία δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο.
Με νίκη συνέχισε και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, όπως αναμενόταν, επί του Αμαρουσίου, βυθίζοντας στο βαθμολογικό πίνακα σε ένα παιχνίδι που στιγματίστηκε από επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων των φιλοξενουμένων και οπαδών του Αιγάλεω.
Σημαντική νίκη που τον εδραιώνει στην πεντάδα, τη στιγμή που οι αντίπαλοί του χάνουν έδαφος, πέτυχε ο Ιπποκράτης ο οποίος επικράτησε των Πατρινών και θα πάει πιο άνετος στην Καστοριά την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη, για τον Απόλλωνα είναι μεγάλης σημασίας το προσεχές παιχνίδι με τον Διαγόρα, εντός έδρας.
Ψυχωμένη νίκη που τη χρειαζόταν πήρε η Καρδίτσα μέσα στον Υμηττό επί του Αμύντα. Έτσι, προς ώρας, οι Καρδιτσιώτες ανασαίνουν βαθμολογικά, αποκτώντας μια απόσταση από τη ζώνη των play outs, πιάνοντας πια τον Αμύντα ο οποίος όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.
Μεγάλη ανάσα πήρε η Καβάλα η οποία επικράτησε εντός των τειχών του Χαρίλαου Τρικούπη. Όπως είχε ειπωθεί, η Καβάλα στο Β’ Γύρο και εντός έδρας έχει βατό πρόγραμμα και απ’ ότι φαίνεται κάνει αυτό που πρέπει. Με αυτή τη νίκη λοιπόν, έστω και για λίγο βγαίνει από τη ζώνη του απευθείας υποβιβασμού την ίδια στιγμή που οι Μεσολογγίτες απομακρύνονται από τις θέσεις που οδηγούν στα play off.
Τέλος, από κορυφαίος του αγώνα, ο Μανούσος έγινε ο μοιραίος για το Πευκοχώρι με το σκορ στην ισοπαλία (68-68) αστόχησε σε κρίσιμο δίποντο που πιθανότατα θα χάριζε τη νίκη απέναντι στον Κόροιβο και στην επόμενη φάση, οι γηπεδούχοι ευστόχησαν και πήραν μια μεγάλη νίκη που την είχαν ανάγκη.

Επόμενος αγώνας: 09/03, 17.00
Κλ. Πλάτωνα, Ιωνικός Νικαίας - Καβάλα
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: