Όντας σοβαρός από το 1’, ο Ιωνικός έκανε περίπατο στην Αμαλιάδα, νικώντας τον τοπικό Κόροιβο με 102-66, σημειώνοντας την 9η κατοστάρα και έδειξε πανέτοιμος ενόψει του παιχνιδιού με τον Ηρακλή στη Νίκαια το οποίο θα κρίνει λογικά και τον πρωταθλητή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Στο πλευρό των παικτών του Νίκου Βετούλα περισσότεροι από 50 Rangers σε ακόμα μία εκδρομή σε όλη την Ελλάδα.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Μαυροκεφαλίδη και Πετροδημόπουλο. Ο Ιωνικός μπήκε ιδιαίτερα ορεξάτος επιθετικά. Αναγνωριστικό στις πρώτες στιγμές του παιχνίδι. Η μία και μοναδική φορά που ο Κόροιβος πέρασε μπροστά ήταν με τρίποντο του Θεοδωράκου (7-6). Κάπου εκεί οι Νικαιώτες προσπέρασαν και δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω. Το σκορ στο 6’ ήταν 11-19 με τον Καράμπουλα να αποτελεί την κύρια επιθετική αιχμή των μπλε. Σκορ περιόδου, 17-24.

Στη Β’ περίοδο, ο Ιωνικός μπήκε με σκοπό να τελειώσει το ματς με τον Σάφτεναρ να σκοράρει για τρεις και να ανεβάζει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα. Γενικά, το 0-7 με το οποίο ξεκίνησε αυτήν την περίοδο ήταν ενδεικτικό. Στο 15’, ο Κόροιβος ξαναπλησίασε μειώνοντας σε 25-31 όμως στην επόμενη φάση ο Λιακόπουλος με τρίποντο, ξανανέβαζε τη διαφορά (25-34). Ένα 9-0 των Νικαιωτών με τους Σάφτεναρ και Λιακόπουλου να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ έφερνε το σκορ στο 25-43 στο 18’. Σκορ ημιχρόνου, 27-43.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Ο Ιωνικός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο και με ένα 8-0 έδειξε τις διαθέσεις του, με τον Μαυροκεφαλίδη να μπαίνει και αυτός στην εξίσωση. Κάπου εκεί ο Κόροιβος πέταξε λευκή πετσέτα καθώς αμυντικά, δε μπορούσε να σταματήσει με τίποτα τους «μπλε» με τον Ιωνικό να απειλεί από παντού, όντας ουσιαστικός. Σκορ δεκαλέπτου, 46-68.

Διαδικαστικού χαρακτήρα η τελευταία περίοδος με τον Ιωνικό ωστόσο να μη χαλαρώνει και βάσει της εξέλιξης του αγώνα να βλέπει ως εφικτό το ενδεχόμενο άλλη μίας κατοστάρας. Τελικό σκορ, 66-102.

Το σχόλιο του ionikosnews

Σοβαρός από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ιωνικός ο οποίος δείχνει σε τρομερή κατάσταση. Σαφώς και διαφορετικοί στόχοι μεταξύ των δύο ομάδων, ο τρόπος ωστόσο που επικρατεί εδώ και πολλές αγωνιστικές τον χρήζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο παιχνίδι εναντίον του «Ηρα» αλλά και στο πρωτάθλημα εν γένει.
Σαφώς και δεν υστέρησε κανείς, αν κάποιος όμως έπρεπε να χρήσει έναν MVP αυτός θα ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Double-double για τον «Λου» με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ. Κάλλιστα θα μπορούσε να μοιραστεί το βραβείο βέβαια με τον Βασιλόπουλο καθώς και ο βραχύσωμος γκαρντ του Ιωνικού έκανε double-double με 12 πόντους και 12 ασίστ. Πολύ καλή εμφάνιση επίσης, την κατάλληλη στιγμή, πραγματοποίησε ο Σάφτεναρ (12 πόντοι) με διαρκή βελτίωση στις εμφανίσεις του όπως και ο Κανονίδης (14 πόντοι). Τέλος, άξιος αναφοράς ο «αθόρυβος» Καράμπουλας ο οποίος πέτυχε 23 πόντους όντας και ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης, ενώ διψήφιος (6 παίκτες στο σύνολο) ήταν και ο «Λιακό» με 10 πόντους, ο οποίος σήμερα είχε και τα γενέθλιά του.
Από τον Κόροιβο, μοναδικός διασωθέντας ο Θεοδωράκος με 17 πόντους με το βαρύ πυροβολικό των γηπεδούχων (Λεϊμάνις) να παραμένει εγκλωβισμένο στα αμυντικά πλάνα του Βετούλα.
Επόμενο παιχνίδι για τους Νικαιώτες όπως αναφέρθηκε, το εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή το οποίο θα κρίνει και τον πρώτο στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Κόροιβος θα παίξει τα ρέστα του στην Καβάλα, γνωρίζοντας ότι με ήττα όχι απλά μπλέκει.

Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η εν λόγω αγωνιστική και έτσι την επόμενη αγωνιστική τα σπουδαία. Πιο συγκεκριμένα:
Ο Ηρακλής επικράτησε όπως αναμενόταν του Χαρίλαου Τρικούπη χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και πλέον έρχεται στη Νίκαια στοχεύοντας στο 2-0 έναντι των «μπλε» αν θέλει να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση. Από την άλλη, οι Μεσολογγίτες απομακρύνονται οριστικά από όποια όνειρα εισόδου στην πεντάδα ωστόσο, το θετικό για αυτούς ότι έχουν απόσταση ασφαλείας από κάτω του και λογικά θα αποφύγουν τα play out.
Το χάρο με τα μάτια του είδε ο Ερμής Αγιάς. Ότι έχτιζε για 35’ πήγε να διαλυθεί στο τελευταίο 5’ της κανονικής διάρκειας με τους Καβαλιώτες να επιχειρούν να «κλέψουν» στο τέλος το ματς. Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και με 68-64 λίγο πριν το τέλος, 18’’ πριν τη λήξη οι Λαρισαίοι ισοφάρισαν το παιχνίδι. Λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, οι γηπεδούχοι είχαν δις την ευκαιρία να πάρουν ένα σημαντικό ροζ φύλλο αγώνα, αλλά φευ. Στην παράταση, 3 τρίποντες «μαχαιριές» από Τριανταφύλλου και Τσιαμπαλή ήταν αρκετές και να δώσουν ψυχολογία στους Λαρισαίους οι οποίοι απέδρασαν με μια ακόμα νίκη, κρατώντας σφιχτά την 3η θέση.
Με νίκη συνέχισε το κυνήγι του Ερμή, ο Ιπποκράτης, έχοντας σε μεγάλη ημέρα τον αειθαλή Ασημακόπουλο, αυξάνοντας παράλληλα την απόστασή του από τους διώκτες του. Οι Κώοι επικράτησαν της Ευρώπης Πευκοχωρίου, πηγαίνοντας στο Μεσολόγγι την επόμενη αγωνιστική. Το Πευκοχώρι απ’ ότι φαίνεται και βάσει αποτελεσμάτων, θα παλέψει για μια καλή θέση στη ζώνη των play out καθώς το γκρουπ των από πάνω ομάδων, ξέφυγε σημαντικά.
Ντέρμπυ στα χαρτιά αποδείχθηκε η αναμέτρηση του Διαγόρα Δρυοπιδέων με την Καστοριά. Με εξαίρεση την πρώτη περίοδο, η ομάδα του Σκαραφίγκα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και σάρωσε το συγκρότημα του Καραγιάννη, θέτοντάς τους ουσιαστικά εκτός στόχων πεντάδας. Σε πολύ καλό φεγγάρι οι Μοτσενίγος και Μαχαίρας με το Διαγόρα να έχει δύσκολη έξοδο στη Χαλκιδική την επόμενη αγωνιστική. Δύσκολα θα μπορέσει το κάτι παραπάνω η Καστοριά. Επειδή όμως είναι μπάσκετ, αν θέλει να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητές της, θα πρέπει με αφορμή το προσεχές εντός έδρας παιχνίδι με τον Αμύντα, να επανέλθει στις νίκες. Για τους «γουναράδες», ο Πετρόπουλος πάλευε μόνος του.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Αμύντα, υποτάσσοντας τον Απόλλωνα Πατρών. Déjà vu παιχνίδι στον Υμηττό, με τους Πατρινούς να είναι μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού όμως ο Βαρδιάνος στο 39’ με τρίποντη «βόμβα» ισοφάρισε το παιχνίδι. Πολλά λάθη από τους Πατρινούς με τον Αμύντα να έχει την ευκαιρία να «κλέψει» το ματς στην κανονική διάρκεια με τον Κουκουνιά ωστόσο να είναι άστοχος. Στην παράταση, με ήρωα τον Βαρδιάνο, ο Αμύντας έχτιζε μια βραχεία κεφαλή, ο Απόλλωνας έκανε την υπερπροσπάθεια ισοφαρίζοντας σε 61-61, ωστόσο κάπου εκεί άδειασε το «ντεπόζιτο». Το συγκρότημα του Ζαβού προσπέρασε και δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω, παίρνοντας μια σημαντική νίκη που τον διατηρεί σε απόσταση βολής από τον Ιπποκράτη. Για ακόμα μία φορά από την άλλη, οι Πατρινοί πληγώθηκαν στις λεπτομέρειες, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους μια σημαντική νίκη. Παρηγοριά στον «άρρωστο» ότι οι άλλες ομάδες που έχουν ίδιους στόχους, ηττήθηκαν και αυτές. Το προσεχές παιχνίδι με τον ουραγό Εθνικό, προσφέρει τη δυνατότητα οι Αχαιοί να αποκτήσουν μομέντουμ.
Τέλος, το Ψυχικό έκανε τα «κλασσικά» του. Και ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο για 35’, έκανε το ξέσπασμά του και πήρε μια σημαντική νίκη που τον διαχωρίζει από τις ομάδες των play out. Από την άλλη, η Καρδίτσα πλήρωσε τις μη επαρκείς λύσεις από τον πάγκο για ακόμα ένα παιχνίδι. Με αυτήν την ήττα, ναι μεν δε μπλέκει με τα play out ωστόσο απομακρύνεται αισθητά από το στόχο της πεντάδας. Δύσκολες έξοδοι για αμφότερες τις ομάδες με το Ψυχικό να έχει το ντέρμπυ των Βορείων Προαστείων απέναντι στο Μαρούσι και την Καρδίτσα να φιλοξενείται στη Λάρισα από τον Ερμή.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 66-102
Διαιτητές: Κοτσιμπός-Κοντίλης-Τσιμπούρης (Κωστής)
Δεκάλεπτα: 17-24, 27-43, 46-68, 66-102
Κόροιβος Αμ. (Κουταλιανός): Χείλαρης 8, Καπώνης 8 (1), Λαμπρόπουλος 11 (3), Γιαννακόπουλος 1, Μαραγκάκης, Γκιουζέλης 3, Κάτζος, Τσιάκος 2, Ρούνης 4 (1), Λεϊμάνις 8, Γραβάνης 4, Θεοδωράκος 17 (3).
Ιωνικός Ν. (Βετούλας): Βασιλόπουλος 12 (3), Δημητριάδης, Καράμπουλας 23 (1), Πετροδημόπουλος 4, Λιακόπουλος 10 (1), Μιλεντίγεβιτς 2, Κομποδιέτας 5 (1), Σάφτενααρ 12 (2), Κατούφας, Παπαδόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 20 (4), Κανονίδης 14.

Επόμενος αγώνας: 23/03, 17.00
Κλ. Πλάτωνα, Ιωνικός Νικαίας – Ηρακλής
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: