Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα πόλο θέλοντας να αναφερθεί σε όσα έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες στον σύλλογο, όταν και ανέλαβε η νέα Διοικούσα Επιτροπή. Στην ανακοίνωση διαβάζουμε για τους στόχους της ομάδας αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν από τον Νοέμβρη μέχρι και σήμερα.
Εντύπωση προκαλεί το σημείο που αναφέρεται σε χρέη που "κληρονόμησαν" και συγκεκριμένα σε χρήματα που μερικώς είχε εισπράξει, η προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή από τους γονείς, και δεν καταβλήθηκαν.

Αναλυτικά το κείμενο:

"Στις 12 Νοεμβρίου κληθήκαμε ως μέλη του ερασιτέχνη να αναλάβουμε την Διαχείριση της ομάδας Πόλο του Ιωνικού με σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του τμήματος.Ο λόγος που κληθήκαμε ήταν η αιφνίδια παραίτηση της προηγούμενης Διοικούσας Επιτροπής που άφηνε το τμήμα ακέφαλο -στα μέσα της χρονιάς- και ένα βήμα πριν την διάλυση εφόσον δεν υπήρχε κανείς να το αναλάβει.

Γνωρίζαμε εξαρχής πως το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει τεράστιες δυσκολίες, καθώς την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν υπήρχε χρόνος για να προγραμματίσουμε από την αρχή και όπως θα θέλαμε το τμήμα, όμως είχαμε χρέος να διασώσουμε την υπόληψη του ιστορικού Ιωνικού. Για τον λόγο αυτό πατήσαμε στις -όπως αποδείχθηκε- ελλιπείς βάσεις που βρήκαμε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η χρονιά με αξιοπρέπεια.

Δυστυχώς τα «μπακαλόχαρτα» που παραλάβαμε ως οικονομικό απολογισμό ήταν ανακριβή, και μέσα στα πρώτα 24ωρα εμφανίστηκαν χρέη σε ρουχισμό και σε προσωπικό. Συγκεκριμένα είχαν εισπραχθεί προκαταβολές αξίας 630 ευρώ από τις οικογένειες των αθλητών για τα μαγιό, που όμως δεν κατεβλήθησαν ποτέ στην εταιρία. Παράλληλα στον προπονητή της Αντρικής και της Γυναικείας ομάδας οφειλόταν το ποσό των 1700 ευρώ. Συνυπολογίζοντας στα παραπάνω και τα τρέχοντα έξοδα (ανανεώσεις, μεταγραφές, μισθοδοσίες) αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας ότι κληθήκαμε να σηκώσουμε ένα δυσανάλογο βάρος. Όμως είχαμε χρέος απέναντι στις οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε εμάς να το φέρουμε εις πέρας.

Η Επιτροπή ανέλαβε στις 12 Νοέμβριου μεσούσης περιόδου και μετά τις δηλώσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων και είχε στη διάθεσή της δύναμη τμήματος 41 αθλητών διαφόρων ηλικιών. Προσπάθησε να ανταπεξέλθει στα ήδη δηλωμένα πρωταθλήματα, με σχεδόν τους ίδιους αθλητές, με εξαίρεση το παιδικό τμήμα όπου είχε πληρότητα 80% ηλικιακά και για αυτό πέρασε β’ φάση. Όσον αφορά τους εφήβους, κατέβηκαν και αγωνίστηκαν με το «κεφάλι ψηλά» παρά τον αποκλεισμό. Έχοντας έρθει σε διακανονισμό για κάθε οφειλή που βρήκαμε, έχοντας πλαισιώσει τα τμήματά μας με τον Γιάννη Στέλλα σε διευρυμένο ρόλο για κάθε ζήτημα στην πισίνα, βρισκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των γονέων για όποιο ζήτημα προκύπτει. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν για τις ακαδημίες, με σκοπό να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές, ενώ βρισκόμαστε εν αναμονή των πρωταθλημάτων σε άντρες και γυναίκες όπου θα αγωνιστούμε για την παραμονή μας στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Η φιλοσοφία μας είναι ξεκάθαρη και έχει δηλωθεί επίσημα από την πρώτη μέρα. Θα αφιερώσουμε στα τμήματα υποδομής -όπως κάθε σύλλογος οφείλει να κάνει- την προσοχή μας, με σκοπό την σωστή αθλητική -και όχι μόνο- διαπαιδαγώγηση των αθλητών μας, με στόχο στο άμεσο μέλλον να πλαισιώσουν «δικά μας» παιδιά το αντρικό και γυναικείο τμήμα αντίστοιχα.

 Κλείνοντας, οφείλουμε να πούμε πως στην προσπάθεια που καταβάλουμε τους τελευταίους τρεις μήνες, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόνους λάσπης καθώς και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές. Από προπονητές που αργούν στις προπονήσεις και αποθαρρύνουν τα παιδιά να κατέβουν στους επίσημους αγώνες της ομάδας (!!!) μέχρι «επαγγελματίες» παράγοντες που με απειλητικά μηνύματα (τα οποία κρατούνται πλέον ως αρχείο από το Νομικό τμήμα του ερασιτέχνη) αποβλέπουν στην επιστροφή τους στο τμήμα. Για το καλό του συλλόγου μας, λύνουμε κάθε πρόβλημα εν τη γενέσει του και δεν ασχολούμαστε σε προσωπικό επίπεδο με γραφικότητες που κατάντησαν ένα ισχυρό τμήμα όπως ήταν αυτό του πόλο, στην ομάδα που μέχρι τις 12 Νοέμβρη του 2018 φυτοζωούσε με 41 αθλητές δυναμικό. Η ιστορία τους δίκασε και τους καταδίκασε στην αφάνεια και την μιζέρια τους.

Το τμήμα Πόλο του Ιωνικού Νικαίας γύρισε σελίδα και από το καλοκαίρι ξεκινάει με έναν ισχυρό σχεδιασμό που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί όπως του αξίζει. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλους τους γονείς που κατανόησαν εξαρχής τις διαθέσεις και την προσπάθεια που καταβάλουμε και στέκονται μέχρι και σήμερα στο πλευρό μας!

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Αριστειδόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας Ρωσσικοπούλου Ελένη"
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: