Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Τον περιμένανε καιρό αυτόν τον αγώνα όλοι στον Ιωνικό. Για την ακρίβεια μήνες. Αν το προεκτείνουμε περισσότερο, κάποιοι περίμεναν χρόνια, κάποιοι άλλοι δεκαετίες ολόκληρες. Αλλά, όλα αυτά πια είναι (και) προσωπικές υποθέσεις προς δικαίωση. Όπως οι καινούριες παραστάσεις που δημιουργήθηκαν και αποθηκεύτηκαν αυτό το περίπου τρίωρο στην ευρύτερη περιοχή του κλειστού του Πλάτωνα. Γιατί όποιος γύρναγε σπίτι του αυτό το βραδάκι, και είχε βρεθεί στον αγώνα με τον Ηρακλή, ήξερε πολύ καλά πως κουβάλαγε μαζί του (και μέσα του...) πολλά περισσότερα πράγματα από μία ικανοποίηση για μία σημαντική νίκη σε ένα ντέρμπι κορυφής.

Αλλά, για μία στιγμή... Ήταν ντέρμπι; Μέσα στο παρκέ, σχεδόν σε όλο το σαραντάλεπτο, φάνηκε πως η μία ομάδα επιχειρούσε να κάνει τη δουλειά της και η άλλη απλά πάσχιζε να μην την αφήσει να την κάνει... Ο Ιωνικός έκανε αυτό που έπρεπε, και κάτι παραπάνω. Έτσι, ένα τόσο σημαντικό, ιστορικών διαστάσεων, στοίχημα είχε θετική έκβαση και με τέτοιο τρόπο που να άφησε και τέρψη στον εκστασιασμένο κόσμο. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα μετέτρεψε το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς σε μία παράσταση. Αυτό δεν συμβαίνει εύκολα, σπανιότατα θα λέγαμε σε τέτοιου είδους ανταγωνισμό.

Η ομάδα ήταν προετοιμασμένη στο φουλ. Φάνηκε αυτό...  Ήξερε τις δυνάμεις της, ήξερε τι μπορεί να κάνει, και πόνταρε σε αυτά όπως κάνουν οι πραγματικοί πρωταθλητές. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά εκεί η αντίδραση ήταν αποστομωτική... Μέχρι τέλους το σώμα ήταν ακμαίο, το μυαλό στην πλειοψηφία των περιστάσεων καθαρό. Έτσι, η υπαρκτή μπασκετική ικανότητα «βρήκε εφαρμογές» σε πάρα πολλές περιπτώσεις, παρότι απέναντι υπήρχε μία πολύ καλή ομάδα. Απλά, ο Ιωνικός είναι κάτι παραπάνω και από αυτό, για τα μέτρα του ανταγωνισμού της φετινής Α2.

Και τώρα; Παράλληλες πορείες. Και της ίδιας της ομάδας, που με ηρεμία και σοβαρότητα πρέπει να ολοκληρώσει τη δουλειά με τη μαθηματική επικύρωση της πρωτιάς. Και της διοίκησης, που πρέπει έγκαιρα (με οτιδήποτε συνεπάγεται κάτι τέτοιο) να ετοιμάσει την ομάδα της μεγάλης επιστροφής. Αφού ανταμείψει τους πρωταγωνιστές για όσα προσέφεραν στον ίδιο τον Ιωνικό. Και του κόσμου, όμως, που πρέπει να ταξινομήσει αυτά που έχει στο σήμερα συσσωρεύσει, αλλά και να κατανοήσει τα καθήκοντά του μπροστά σε ένα διαφορετικό μέλλον. Με τον Ιωνικό να εκπροσωπεί τη Νίκαια στο κορυφαίο επίπεδο του εγχώριου διασυλλογικού μπάσκετ. Γιατί τα όσα υπέροχα συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια, δεν γίνονται για να τελειώσουν εδώ. Έπρεπε να γίνουν, για να έρθουν τα σημαντικότερα...
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: