Ένα βήμα μακριά από την άνοδό του στην Basket League βρίσκεται ο Ιωνικός ο οποίος διέσυρε τον Εθνικό με το διαστημικό 197-116 το οποίο συνιστά την πιο παραγωγική επίθεση και παράλληλα τη μεγαλύτερη διαφορά σε αγώνα εθνικών κατηγοριών! Μικροένταση δημιουργήθηκε στο ημίχρονο όπως και στο τέλος με τον Εθνικό να φτάνει κοντά στο να αποχωρήσει από το παιχνίδι και να χάσει το ματς στα χαρτιά. Πλέον οι Νικαιώτες έχουν 3 «ματς μπολ» για την απευθείας άνοδο αρχής γενομένης από την Τετάρτη κόντρα στο Ψυχικό.

Σε ένα ματς που δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής βάσει τελικού σκορ, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη με ξακάθαρο στόχο να αγωνιστεί σε φουλ απόδοση και να φτάσει το δείκτη του σκορ όσο πιο ψηλά γίνεται. Όπερ και εγένετο με τον Ιωνικό να πιέζει σε όλο το γήπεδο για να κλέψει μπάλες ενώ επιθετικά χωρίς να ιδρώνει ιδιαίτερα δεν έβρισκε κανένα πρόβλημα απέναντι στον ελλιπή Εθνικό (αγωνίστηκε χωρίς δύο βασικούς). Ενδεικτικά το σκορ ήταν 12-4 στο 3’. Ο Εθνικός σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δε μπορούσε να είναι ανταγωνιστικός. Οι Νικαιώτες «πυροβολούσαν» από παντού και το σκορ στο 6’ ήταν 28-13. Σκορ δεκαλέπτου, 47-28.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός συνέχισε στο ίδιο τέμπο, φουλ πίεση σε όλο το γήπεδο, ενώ δεν «έσβησε» ποτέ τις μηχανές του επιθετικά. Παρ’ όλα αυτά, αν ο Εθνικός έσπαγε την πίεση, έδειχναν επιείκεια και τον άφηναν να ευστοχεί. Ο Εθνικός από την άλλη δε μπορούσε να ανταπεξέλθει και αυτό είχε σαν συνέπεια να προκύπτουν πολλά ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια. Ωστόσο, ο Μιλεντίγιεβιτς στον οποίο κατέληγε η μπάλα δεν ήταν εύστοχος με τον Εθνικό να κρατάει τη διαφορά στα επίπεδα του Α’ δεκαλέπτου (στο 12’, 55-34). Ωστόσο, ένας καταιγισμός από τρίποντα από τα γκαρντ του Ιωνικού έφερε το σκορ στο 79-45 στο 17’ και πλέον ήταν πρόδηλο του τι θα ακολουθούσε. Οι Νικαιώτες δε σταμάτησαν την πίεση στην πρώτη πάσα, κλέβοντας αρκετές μπάλες. Σκορ ημιχρόνου το ασύλληπτο 102-57!

Στο ημίχρονο δημιουργήθηκε ένταση με τον Μίχαλο να αποβάλλεται με νισκαλιφιέ λόγω
ανάρμοστης συμπεριφοράς ως προς τους διαιτητές και τη γραμματεία. Παράλληλα, ένταση δημιουργήθηκε με την ομάδα του Εθνικού να αρνείται να βγει στο παρκέ και να δηλώνει έτοιμη να αποχωρήσει και να χάσει το παιχνίδι στα «χαρτιά» με 20-0. Μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις και αφού οι «γκρι» προειδοποίησαν τους Πειραιώτες για τις συνέπειες, μετά από περίπου 30’ βγήκαν στο παρκέ και ξεκίνησε το παιχνίδι. Ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Δημητριάδη και Μαυροκεφαλίδη. Καταιγισμός από τρίποντα για τους Νικαιώτες με τον ακροβολισμένο Καράμπουλα να βλέπει το καλάθι σα βαρέλι (συνολικά σημείωσε 61 πόντους!!!) και τον Εθνικό να έχει παραδοθεί αμαχητί. Ενδεικτικά, στο 27’ το σκορ ήταν στο 136-84. Μαρτύριο για τους παίκτες του Εθνικού η έκβαση του αγώνα με το σκορ δεκαλέπτου να διαμορφώνεται στο 149-86.

Στην τελευταία περίοδο, το ζητούμενο για τον Ιωνικό ήταν η μέγιστη διαφορά. Στην πορεία και με τον Ιωνικό να τρέχει και να σφυροκοπά τον Εθνικό από παντού προέκυψε και έξτρα πρόκληση ∙ να αγγίξει τη «200άρα». Και το κατάφερε, σχεδόν. 7’’ πριν το τέλος ο Ιωνικός είχε την τελευταία επίθεση το τρίποντο όμως του Κατούφα δε βρήκε στόχο και έτσι τελικό σκορ 197-116.


Το σχόλιο του ionikosnews

Χωρίς σχόλια ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ιωνικός βρίσκεται μία νίκη από τη μαθηματική άνοδο στην Α1. Αυτό μπορεί να γίνει την προσεχή Τετάρτη, απέναντι στο Ψυχικό το οποίο δίνει τη δική του μάχη για παραμονή και το οποίο ψάχνει το 2/4 αν θέλει να μην εξαρτάται από τα αποτελέσματα άλλων.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο ισχυρός άνδρας των Νικαιωτών, Βαγγέλης Τσάπας, μίλησε στην
Ομάδα και στο επιτελείο αλλά και σε αντιπροσωπεία των Rangers, κάνοντας τον απολογισμό αυτών
των δύο ετών σε «φορτισμένο» ορισμένες φορές κλίμα, αναφέροντας όλα τα πεπραγμένα της πορείας
του στο χώρο του μπάσκετ και αυτά που πέτυχε εσχάτως με τον Ιωνικό Νικαίας, δηλώνοντας «δικαιωμένος για την επιλογή του να έρθει στη Νίκαια», δίνοντας παράλληλα και την προοπτική που ανοίγεται. Προηγείται βέβαια η νίκη που θα σφραγίσει την άνοδο και την οποία θα επιδιώξει ο Ιωνικός στο Ψυχικό.








Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Πανέτοιμος απέναντι σε κάθε αντίπαλο ενόψει playoff είναι ο Ηρακλής ο οποίος επικράτησε του Ιπποκράτη, κάνοντας το 1-1. Για 27’ ο «Γηραιός» τα βρήκε μπαστούνια, ωστόσο σοβαρεύτηκε και στην 4η περίοδο «σκόρπισε» τον Ιπποκράτη. Οι Κώοι θα δώσουν τον υπερπάντων αγώνα απέναντι στον Ερμή Αγιάς στην Κω, γνωρίζοντας ωστόσο ότι έχουν χάσει σημαντικό έδαφος ως προς την πεντάδα, όντας πλέον δύο νίκες μακριά. Δύσκολη η έξοδος για τον Ηρακλή καθώς επισκέπτεται το Διαγόρα ο οποίος μετά τη νέα ήττα στην Αμαλιάδα, πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε προκειμένου να βρεθεί σε απόσταση βολής από την πεντάδα.
Ήττα-σοκ γνώρισε στην έδρα του ο Ερμής Αγιάς ο οποίος ηττήθηκε από τον ψυχωμένο Απόλλωνα Πατρών. Αν ο Ερμής δεν προσέξει, υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσει από την 3η θέση, καθώς πλέον τον έχει πλησιάσει ο Χαρίλαος Τρικούπης, έχοντας μάλιστα να ταξιδέψει και στην Κω. Οι Πατρινοί από την άλλη, οι οποίοι καιρό γύρευαν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη, αν και για 30’ βρίσκονταν πίσω στο σκορ, στο τέλος εξαπέλυσαν την τελική τους αντεπίθεση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπέμπη πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη η οποία αναπτερώνει τις ελπίδες τους ακόμα και για απευθείας παραμονή. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να επικρατήσουν της Καστοριάς εντός έδρας, η οποία ωστόσο θέλει τη νίκη για να παραμείνει στην πεντάδα.
Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Χαρίλαος Τρικούπης ο οποίος επιβλήθηκε εύκολα του Ψυχικού, εδραιώθηκε στην 4η θέση ενώ έχει και προοπτικές για την 3η. Αυτό ωστόσο περνάει από την Καρδίτσα, κάτι που μόνον εύκολο δεν θα είναι. Το Ψυχικό από την άλλη, έχει δύσκολη αποστολή καθώς φιλοξενεί τον Ιωνικό που θέλει τη νίκη για να σφραγίσει την άνοδό του στην Α1.
Μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Καρδίτσα μέσα στο Πευκοχώρι, «πατώντας» πεντάδα μετά από πάρα πολλές αγωνιστικές. Έτσι, αν κερδίσει και τον Χαρίλαο Τρικούπη εντός έδρας, τον ισοφαρίζει στην 4η θέση με τους Μεσολογγίτες ωστόσο να έχουν το +20. Από την άλλη, η ομάδα της Χαλκιδικής έμπλεξε για τα καλά και το παιχνίδι στο Μαρούσι είναι τελικός για αυτούς με την Καβάλα να τους έχει ήδη ισοφαρίσει και σε περίπτωση ήττας τους από το Μαρούσι, το πιο πιθανό είναι να τους προσπεράσει, λίγο πριν το φίνις.
Παράσταση για ένα ρόλο για την Καστοριά η οποία νίκησε με συνοπτικές διαδικασίες το Μαρούσι που μάλλον είχε ήδη το μυαλό του στο ματς με το Πευκοχώρι που εκεί θα κριθούν πολλά. Δύσκολη έξοδος για την Καστοριά στην Πάτρα, ωστόσο αν θέλει να πάει μέχρι τέλους για την πεντάδα, πρέπει να κερδίσει.
Μεγάλο παιχνίδι έγινε στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο να παίρνει νίκη «χρυσάφι» στην παράταση, πετώντας εκτός πεντάδας τον Διαγόρα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπυ σε όλη τη διάρκεια με τον Διαγόρα να ισοφαρίζει και να στέλνει το ματς στην παράταση με τρίποντο του Κουκά. Εκεί ωστόσο, έπεσε πάνω σε έναν ασταμάτητο Λεϊμάνις και γνώρισε την ήττα. Δύσκολα παιχνίδια για αμφότερες ομάδες προσεχώς, με τον Κόροιβο να πηγαίνει στον Αμύντα και τον Διαγόρα να φιλοξενεί τον Ηρακλή ο οποίος θα θέλει να διπλασιάσει τις νίκες του στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, σε περίπτωση που διασταυρωθούν στα playoff.
Τέλος, μεγάλη βαθμολογική ανάσα πήρε η Καβάλα η οποία επικράτησε του Αμύντα με τους φιλοξενούμενους να μένουν στη νίκη με τον Ιωνικό, την προηγούμενη αγωνιστική. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο με τον Αμύντα να πετυχαίνει μόλις 5 πόντους. Δεν προλαβαίνει λογικά την πεντάδα ο Αμύντας ο οποίος θα αρκεστεί απ’ ότι φαίνεται σε ένα καλό πλασάρισμα. Αντίθετα, οι Καβαλιώτες με νίκη απέναντι στον Εθνικό, είναι πιθανό να ξεκολλήσουν από την προτελευταία θέση που οδηγεί σε απευθείας υποβιβασμό, λίγο πριν το φίνις.


ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 197-116
Δεκάλεπτα: 47-28, 102-57, 149-86, 197-116

Διαιτητές: Παπαθανασίου-Ορφανός Ιορδ.-Κονταράτος

Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 22 (3), Δημητριάδης 5 (1), Καράμπουλας 61 (10), Λιακόπουλος 5 (1), Μιλεντίγεβιτς 19 (4), Κομποδιέτας 6, Σάφτενααρ 8, Κατούφας 2, Παπαδόπουλος 12 (4), Μαυροκεφαλίδης 26 (1), Σαχπατζίδης 9, Κανονίδης 22 (2).

Εθνικός Πειραιά (Μανδραγός): Γιατρούδης 7, Κωτσόπουλος 27, Ασημακόπουλος 16, Μίχαλος 11 (3), Λεκάκης 18, Μαραγκίδης Ν. 27 (4), Κυρίτσης 2, Κοκκορόγιανης 8.



Επόμενος αγώνας: 24/04, 17.00
Κλ. Ψυχικού, Ψυχικό – Ιωνικός Νικαίας
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: