Σαρωτικός ο Ιωνικός Νικαίας, ισοπέδωσε με 105-82 τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και με τη 10η «κατοστάρα» στο πρωτάθλημα έγραψε ένα ακόμα ρεκόρ. Πιο κοντά από ποτέ στη Basket League οι Νικαιώτες μετά και την ήττα του Ηρακλή στην Αμαλιάδα.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Παπαδόπουλο, Βασιλόπουλο, Καράμπουλα,
Μαυροκεφαλίδη και Πετροδημόπουλο.
Ορεξάτοι μπήκαν στο παρκέ οι γηπεδούχοι οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί και σχεδόν «άχαστοι». Ο Ιωνικός στο 4’ και έχοντας 4/4 τρίποντα είχε ήδη ξεφύγει στο σκορ με 16-4 δείχνοντας εξαρχής πως δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για την κατάληξη του παιχνιδιού. Από την άλλη, για τους φιλοξενούμενους, μόνον ο Μαχαίρας βοηθούσε επιθετικά. Ήταν δε, τέτοια η υπεροχή του Ιωνικού στα ριμπάουντ που «εκατό χρόνια» να έπαιζαν, το παιχνίδι δε γυρνούσε. 22-8 στο 7’ με τον Μαυροκεφαλίδη μπροστά και πίσω να είναι ο μπροστάρης. Κάπου εκεί, επήλθε μια χαλάρωση και ο Διαγόρας μείωσε σε 22-12 στο 8’, αναγκάζοντας τον Βετούλα να καλέσει σε τάιμ άουτ. Ο Ιωνικός επανήλθε πιο σοβαρός και με το δίδυμο Μαυροκεφαλίδη – Σάφτεναρ έτρεξε ένα 7-0, διαμορφώνοντας το 29-12 που ήταν το σκορ δεκαλέπτου.
Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός μπήκε με το πόδι στο γκάζι και παρά την προσπάθεια του Διαγόρα,
διατηρούσε άνετα τη μεγάλη διαφορά με το σκορ να είναι στο 36-19 στο 15’. Κάπου εκεί ωστόσο μπήκαν στην εξίσωση οι Λιακόπουλος και Κανονίδης με το δεύτερο σε ειδικό ρόλο πάνω στον Κουκά (!) τον οποίο και εξουδετέρωσε. Ατυχές το εν λόγω ματσάρισμα για τον Διαγόρα, με τον Κανονίδη να φορτώνει με 10 συνεχόμενους πόντους, απ’ όπου ήθελε, το αντίπαλο καλάθι. Σκορ ημιχρόνου, 53-26.

Στη Γ’ περίοδο, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κανονίδη, Μαυροκεφαλίδη και Σαχπατζίδη. Ίδιο μοτίβο και στο εν λόγω δεκάλεπτο με τον Ιωνικό να έχει χαλαρώσει κάπως την περιφερειακή του άμυνα, ωστόσο επιθετικά βρισκόταν σε εκπληκτική μέρα από τα 6,75, αχρηστεύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Σκαραφίγκα. Η απόδοση των Νικαιωτών κινήθηκε σε υψηλό τέμπο, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ζητούμενο ήταν το ρεκόρ της δέκατης κατοστάρας. Με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της (72-43), οι «μπλε» χαλάρωσαν με αποτέλεσμα το Διαγόρας να βρει την ευκαιρία και να μειώσει κάτω από τους 20 πόντους (75-57). Ο Ιωνικός ανέβασε λίγο στροφές και με buzzer beater του Λιακόπουλου έγραψε το 81-59 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Διαδικαστική η τελευταία περίοδος, με τον Ιωνικό να συνεχίζει σε υψηλό τέμπο και την Κανονίδη να είναι μπροστάρης στο δρόμο για την κατοστάρα. Τελικά, η κατοστάρα έσπασε και το σκορ διαμορφώθηκε στο 105-82.


Το σχόλιο του ionikosnews

Ακόμα ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έσπειραν τον τρόμο. Ο Διαγόρας σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν υπήρξε ανταγωνιστικός και υποτάχθηκε άνευ όρων.
MVP και πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού, ο Κανονίδης με 24 πόντους, ο οποίος θύμισε τις περσινές μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις απέναντι σε πιο απαιτητικούς αντιπάλους ωστόσο με 4/4 τρίποντα, 4/5 δίποντα και 4/4 βολές, όντας παράλληλα αλάνθαστος. Από κοντά ο «αθόρυβος» Καράμπουλας με 23 πόντους ο οποίος όπου βρίσκει τον Διαγόρα τον «καρφώνει». Ακόμα ένα double-double για τον «Λου» που έπαιξε όσο χρειάστηκε (10 πόντοι – 12 ριμπάουντ). Ιδιαίτερα ορεξάτος και ο Βασιλόπουλος με 14 πόντους.
Στον αντίποδα, τέσσερις παίκτες τράβηξαν το κουπί για τον Διαγόρα με το Νίκου να ξεχωρίζει (11 ασίστ). Κοντά στον πολύπειρο γκάρντ σε επίπεδο απόδοσης, ο «Πέρσι» με 13 πόντους, ο Μαχαίρας με 23 πόντους ο οποίος έδωσε μεγάλες μάχες κάτω από τα καλάθια και ο Κουκάς με 17 πόντους, όταν όμως το παιχνίδι είχε ήδη κριθεί.
Βάσει των αποτελεσμάτων, ο Ιωνικός είναι πια δύο νίκες μακριά από τον τίτλο και μαθηματικά, αντιμετωπίζοντας την επόμενη αγωνιστική τον Αμύντα στην Πυρκάλ ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει στην πεντάδα.
Από την άλλη, ο Διαγόρας έχει μπλέκει για τα καλά ως προς τη μάχη της πεντάδας και πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης στο προσεχές παιχνίδι με την Καβάλα, τη στιγμή όμως που οι δεύτεροι κάνουν επικό come back για την αποφυγή των play out.


Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής

Μία από τις εκπλήξεις της αγωνιστικής σημειώθηκε στην Αμαλιάδα όπου ο τοπικός Κόροιβος νίκησε τα προγνωστικά και πήρε τεράστια νίκη απέναντι στο Γηραιό ο οποίος πλέον με αυτόν τον τρόπο είναι ξεκάθαρο ότι επικεντρώνεται στο προσεχές παιχνίδι με τον Ερμή Αγιάς που θα κρίνει το μέλλον καθώς με νέα ήττα, θα βρίσκεται στο 0-2 με ότι αυτό συνεπάγεται. Και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ όμως στο 4ο δεκάλεπτο, ο Κόροιβος ευτύχησε να έχει τους Λεϊμάνις και Θεοδωράκο σε εξαιρετική μέρα και έτσι πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη. Στα ρηχά κινήθηκαν όλα τα «βαριά χαρτιά» του Γηραιού.
Τη νίκη όπως αναμενόταν πήρε ο Ερμής Αγιάς επί του Αμαρουσίου. Μια νίκη που τον εδραιώνει πλέον στην 3η θέση και μόνο με αυτοκτονία θα τη χάσει. Πλέον, οι Λαρισαίοι πάνε να τα παίξουν όλα για όλα με τον Ηρακλή, γνωρίζοντας ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν ενώ παράλληλα αν τους χαμογελάσει η τύχη, με το 2-0 ξεκινούν από άλλη θέση. Ήττα εντός προγράμματος για τους Μαρουσιώτες που δίνουν τη μητέρα των μαχών απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, την επόμενη αγωνιστική, με τη νίκη να είναι μονόδρομος καθώς σε ενδεχόμενο διασταύρωμα στα play out δεν θα ήθελαν επουδενί ένα εις βάρος τους 2-0.
Την τρομερή του πορεία συνεχίζει ο Χαρίλαος Τρικούπης με την «αρμάδα» του Ντίνου Καλαμπάκου να κάνει επική αντεπίθεση στο τέλος και με ένα επιμέρους 8-0, ουσιαστικά να προσπερνά το «σκληροτράχηλο» Αμύντα σε κομβικό σημείο του παιχνιδιού, διατηρώντας το ισχνό πλην τίμιο προβάδισμα μέχρι το τέλος. Μεγάλοι πρωταγωνιστές από πλευράς γηπεδούχων οι Παπαδιονυσίου και Τζόρτζεβιτς ενώ από τον Αμύντα, οι Κουκουνιάς και Τοπάλι δεν έφταναν. Πεντάδα λοιπόν για τους Μεσολογγίτες που πλέον το πιστεύουν για τα καλά. Αντίθετα, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Αμύντας έχασε μεγάλη ευκαιρία για πλασάρισμα στην πεντάδα.
Σημαντική νίκη όπως αναμενόταν πήρε η Καστοριά που τη διατηρεί σε απόσταση βολής από την πρώτη πεντάδα. Από την άλλη, το Ψυχικό ξέρει ότι το παιχνίδι που πρέπει να πάρει είναι με το Πευκοχώρι εντός, προκειμένου να απομακρυνθεί για τα καλά από τη ζώνη των play out.
Σημαντική νίκη πήρε ο Απόλλωνας στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί σε ευνοϊκή θέση στα play out ή ακόμα και να αποφύγει αυτήν τη διαδικασία, αν προλαβαίνει. Ο Καζαρνόφκσι ήταν σε εκπληκτική μέρα και δε μπορούσαν να χάσουν. Από την άλλη, η Καρδίτσα δεν έκανε τη μεγάλη νίκη που έψαχνε, εκτός έδρας, προκειμένου να παραμείνει κοντά στην πεντάδα και πλέον αν δε μπορέσει να κερδίσει το προσεχές παιχνίδι με την Καστοριά, θα χάσει κάθε ελπίδα για αυτό.
Νίκη ανάσα πέτυχε η Καβάλα που φαίνεται να αξιοποιεί πλήρως την έδρα της στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Αυτή τη φορά ισοπέδωσε τον Ιπποκράτη ο οποίος μόνο στο Α’ δεκάλεπτο ήταν ανταγωνιστικός κι έπειτα ήταν ωσεί παρών στο παρκέ. Για τους γηπεδούχους, σε εξαιρετική ημέρα οι Προδρόμου και Κουμλέλης. Για τους νησιώτες, μόνον ο Χαρίσης αλλά αυτό δεν έφτανε. Υποχώρησε αρκετά ο Ιπποκράτης ως προς την 5η θέση ο οποίος θα έχει δύσκολη αποστολή και την επόμενη αγωνιστική καθώς πρέπει να κερδίσει τον Κόροιβο που καίγεται για βαθμούς.
Τέλος, ο Εθνικός λίγο έλειψε να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη και μάλιστα για δεύτερη φορά επί του Πευκοχωρίου. Το παιχνίδι φαινόταν περίπατος στο Α’ δεκάλεπτο για την ομάδα της Χαλκιδικής, ωστόσο η μυθική εμφάνιση του αειθαλή Μίχαλου και του Περδικάρη, γύρισε το παιχνίδι υπέρ του Εθνικού. Και πάλι το Πευκοχώρι φάνηκε να «καθαρίζει» το παιχνίδι ωστόσο ο Εθνικός με υπομονή μείωσε και έφτασε να βρίσκεται σε απόσταση βολής, 20’’ πριν το τέλος, όμως ο Μίχαλος ευστόχησε μόνο στη μία βολή μειώνοντας στο καλάθι. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και έτσι το Πευκοχώρι πανηγύρισε μια πολύ δύσκολη αλλά σημαντική νίκη. Δύσκολη η συνέχεια για το Πευκοχώρι που εδώ και καιρό δεν πατά καλά, έχοντας κατρακυλήσει στο βαθμολογικό πίνακα και ενώ ήδη νοιώθει την ανάσα της Καβάλας που βρίσκεται σε απόσταση βολής. Από την άλλη, ο Εθνικός παρ’ ότι υποβιβασμένος, είναι αξιοπρεπής και χτυπάει όλα τα παιχνίδια, όσο μπορεί.


ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ 105-82
Δεκάλεπτα: 29-12, 53-36, 81-59, 105-82
Διαιτητές: Κάρδαρης-Μηλαπίδης-Τσάτσης

Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 14 (3/5 διπ., 7 ασίστ), Δημητριάδης, Καράμπουλας 23 (5/7 διπ., 3/6 τριπ., 4 ασίστ, 23 αξιολόγηση), Πετροδημόπουλος 2, Λιακόπουλος 12 (1/1 τριπ., 5 ασίστ), Μιλεντίγεβιτς 7 (1/3 τριπ.), Κομποδιέτας, Σάφτενααρ 7 (3/3 διπ.), Παπαδόπουλος 3 (1/3 τριπ.), Μαυροκεφαλίδης 10 (12 ριμπ.), Σαχπατζίδης 3, Κανονίδης 24 (4/5 διπ., 4/4 τριπ., 4 ριμπ., 29 αξιολόγηση).
Διαγόρας Δρυοπιδέων (Σκαραφίγκας): Καλλίλας 2, Κουκάς 17 (3/4 διπ., 3/8 τριπ.), Νίκου 9 (2/2 τριπ., 11 ασίστ), Νοέας 5 (1/1 τριπ.), Μάρτζος 2, Τσιώκος 4, Μοτσενίγος 3, Καρασταμάτης, Παπαδολιάς 4, Κυρίλης, Περσίδης 13 (6/8 διπ., 6 ριμπ.), Μαχαίρας 23 (9/16 διπ., 7 ριμπ.).


Επόμενος αγώνας: 13/04, 17.00
Κλ. Υμηττού (Πυρκάλ), Αμύντας – Ιωνικός Νικαίας
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: