«Μαντέψτε ποιος επέστρεψε» (αγγ. “Guess who’s back”) έλεγε το πανό που σήκωσαν οι RANGERS και κάλυψε όλο το πέταλο. Ο βασιλιάς Ιωνικός βρίσκεται ξανά στο «θρόνο» του μετά από 32 χρόνια με τη στέψη να λαμβάνει χώρα στον κατάμεστο και απόρθητο «ναό» του, τον Πλάτωνα. Με τη νίκη 90-70 επί της Καρδίτσας ευχαρίστησε τον κόσμο του στη φιέστα ενώ η τελετή απονομής αποτέλεσε στιγμή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη παλιών και νέων Ιωνικών.

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Δημητριάδη και Μαυροκεφαλίδη. Νευρικές οι δύο ομάδες με την Καρδίτσα να ξεκινά πολύ άστοχα το παιχνίδι με τον Ιωνικό ωστόσο να μη μπορεί να εκμεταλλευθεί αυτή τη συγκυρία για να ξεφύγει στο σκορ όντας τρομερά άστοχος από το τρίποντο. Στην πορεία, η Καρδίτσα ισορρόπησε και στο 5’ το σκορ ήταν 7-9 με τον Κομποδιέτα από τους γηπεδούχους να είναι πολύ καλός. Η αλλαγή του Δημητριάδη από τον Σάφτεναρ ωφέλησε τους Νικαιώτες και με νέο τρίποντο του Κομποδιέτα στο 6’, ο Ιωνικός προσπερνούσε με 12-9. Η Καρδίτσα επέλεξε να αφήσει το τρίποντο στον Ιωνικό και δικαιώθηκε καθώς οι παίκτες του Βετούλα δε μπορούσαν να πάρουν πόντους από εκεί με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν. Η είσοδος του Κανονίδη στον αγώνα θα βελτίωνε την εικόνα της ομάδας τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Με τρίποντό του, διαμορφωνόταν το 20-16 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Όπως τελείωσε το Α’ δεκάλεπτο έτσι ξεκίνησε το Β’, με τον Κανονίδη να μπαίνει «ορεξάτος» και με
νέο τρίποντο να ξεσηκώνει τον κόσμο. Ωστόσο, η Καρδίτσα υπερτερούσε αισθητά στα ριμπάουντ με αποτέλεσμα να μένει κοντά στο σκορ. Ενδεικτικά, στο 12’ το σκορ ήταν 23-21. Μάλιστα, η Καρδίτσα προσπέρασε στο σκορ, με τρίποντο του Γράβα (31-33). Ο Ιωνικός απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο με τον Βασιλόπουλο. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Ιωνικός βρήκε σκορ από τον Κανονίδη και τον Ολλανδό και έκλεισε προηγούμενος με 39-34.

Στην επανάληψη, οι Νικαιώτες ξεκίνησαν με τους Βασιλόπουλο, Καράμπουλα, Κομποδιέτα, Κανονίδη και Σάφτεναρ. Ορεξάτοι οι πρωταθλητές που με συνοπτικές διαδικασίες ανέβασαν τη διαφορά με μπροστάρηδες τους Κανονίδη και Σάφτεναρ. Στο 22’ ο Ιωνικός ήταν μπροστά με 48-37 ενώ στο 24’ με τον Κανονίδη να έχει 5/5 τρίποντα το σκορ διαμορφωνόταν στο 51-42. Κάπου εκεί επήλθε μια χαλάρωση στους γηπεδούχους με την Καρδίτσα να πλησιάζει στο σκορ αλλά μέχρι εκεί. Στο 27’ ο Κανονίδης ξαναπήρε το όπλο του και διαμόρφωνε το 56-49. Ο Ιωνικός έσφιξε περισσότερο την άμυνά του και μέχρι το τέλος της περιόδου κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά. Σκορ δεκαλέπτου, 62-50.

Ήταν ηλίου φαεινότερο πως το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Με το ξεκίνημα, ο Ιωνικός πέτυχε 8
αναπάντητους πόντους και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Εκτός από τους Μαγκουνή και
Κακλαμάνο, η Καρδίτσα δε μπορούσε να βρει σκορ από κάπου αλλού με το παιχνίδι να είναι πια προβλέψιμο. Ο Ιωνικός ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα τον «Ιπτάμενο Ολλανδό», σε ένα παιχνίδι που ο σούπερ σταρ του (Μαυροκεφαλίδης) κινήθηκε σε ρηχά νερά. Στο 37’ το σκορ ήταν στο 82-64. Κάπου εκεί, έγινε αλλαγή σκυτάλης με την πεντάδα να αλλάζει τελείως παίρνοντας το χειροκρότημα του κόσμου και τους Παπαδόπουλο, Κουντουρά, Δημητριάδη, Κατούφα και Πετροδημόπουλο να περνούν στο παρκέ, παίρνοντας και αυτό το χειροκρότημα. Τελικό σκορ, 90-70.

Με το σφύριγμα της λήξης, ένα βάθρο τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου με τους πρωταθλητές να ανεβαίνουν πάνω σε αυτό και πολλά μικρά χαρτάκια αναμεμειγμένα τα καπνογόνα που είχαν ανάψει, να δίνουν μια μυθική αίσθηση στους παριστάμενους. Απίστευτες στιγμές.



Το σχόλιο του ionikosnews

Ήταν μια φιέστα όπως θα έπρεπε να είναι. Την άξιζε η Ομάδα. Πολύ καλή οργάνωση με τον κόσμο
να μπαίνει πολύ ουσιαστικά στην εξίσωση. Πολύ θετική εντύπωση, η παρουσία των νεαρών cheerleaders που έδωσαν άλλη νότα στη φιέστα. Μοναδική στιγμή η βράβευση της τελευταίας Ομάδας που έπαιξε στην Α1.

Αγωνιστικά, ο Ιωνικός είχε όρεξη. Ίσως όχι την επιθετική έφεση που είχε σε άλλα παιχνίδια. Καράμπουλας και Μαυροκεφαλίδης κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά που μας έχουν συνηθίσει μέσα στη σεζόν. Ε και;
Ήταν ίσως η καλύτερη ή η πιο μεστή εμφάνιση του Κανονίδη. Ο δυναμικός άσσος των Νικαωτών έκανε εκπληκτικό παιχνίδι με 24 πόντους έχοντας 100% σε βολές, δίποντα και τρίποντα (!!). Ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Σάφτεναρ (13 πόντοι) ενώ στις ουσιαστικές εμφανίσεις επανήλθε και ο Βασιλόπουλος (11 πόντοι) ο οποίος στο τέλος αποθεώθηκε με μερίδα των οργανωμένων οπαδών της Ομάδας να ζητά την παραμονή του στη Νίκαια ενόψει της νέας χρονιάς.

Στον αντίποδα, από την Καρδίτσα άξια λόγου ήταν η παρουσία του Μαγκουνή (20 πόντοι).

Πλέον με μια στροφή να απομένει για το κλείσιμο του πρωταθλήματος, ο Ιωνικός έχει να επισκεφθεί το Μαρούσι το οποίο καίγεται για τη νίκη καθώς διαφορετικά θα ποντάρει σε συνδυασμούς αποτελεσμάτων για να αποφύγει των απευθείας υποβιβασμό.

Η Καρδίτσα από την άλλη, φιλοξενεί την Καβάλα και θέλει μόνο νίκη προκειμένου να μπει στην πεντάδα με άλλες τέσσερις ομάδες να διεκδικούν την είσοδό τους εκεί.


Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής
Πολύ εύκολα επικράτησε ο Ηρακλής του Αμύντα, κάνοντας ακόμα πιο σαφές πως αυτός θα έχει τον πρώτο λόγο στα πλέυ οφφ. Η ομάδα του Υμηττού από την άλλη συνεχίζει τις απογοητευτικές της εμφανίσεις, χωρίς ωστόσο να της στοιχίζουν. Σε μεγάλη μέρα ο Πολυτάρχου.
Η ελεύθερη πτώση του Ερμή Αγιάς συνεχίζεται που πλέον μετρά 6 ήττες στα 7 τελευταία παιχνίδια, έχοντας πια συγκάτοικο στην 3η θέση και μεγάλη πιθανότητα να κατρακυλήσουν και πιο κάτω καθώς την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται από τον Διαγόρα. Από την άλλη, επική νίκη της Καστοριάς που είναι έτοιμη να πέσει στο νήμα για την πεντάδα, εξαρτάται ωστόσο από άλλα αποτελέσματα. Πετρόπουλος και Μελισσαράτος έκανα τη διαφορά για τους γουναράδες. Δεν έφτανε ο Τσιλούλης για τους Λαρισαίους.
Η ξέφρενη πορεία του Χαρίλαου Τρικούπη συνεχίζεται επικρατώντας και του Αμαρουσίου που βρίσκεται στα σχοινιά. Οι Μεσολογγίτες με νίκη στην Πάτρα μπορούν ακόμα και την 3η θέση. Με ήττα ωστόσο μπλέκει σε συνδυασμούς αφού τον καταδιώκουν τέσσερις ομάδες. Το Μαρούσι από την άλλη παίζει εντός έδρας με τον πρωταθλητή Ιωνικό και μάλλον πρέπει να ποντάρει σε ήττα της Καβάλας.
Την ύστατη προσπάθεια κάνει ο Ιπποκράτης για να μπει στην πεντάδα, έχοντας τον Λάανε σε σούπερ κατάσταση, επικράτησε του Διαγόρα Δρυοπιδέων ο οποίος πρέπει να κερδίσει τον Ερμή Αγιάς, προσεχώς αλλά να έχει και συνδυασμούς αποτελεσμάτων. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιπποκράτη που ταξιδεύει στον Υμηττό, απέναντι στον «ξεφουσκωμένο» Αμύντα που όμως θα θέλει να κλείσει καλά τη χρονιά.
Τη μοναδική ευκαιρία να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό έχασε η Καβάλα η οποία στο Β’ Γύρο κάνει μεγάλη προσπάθεια. Η ήττα από το Ψυχικό μπορεί να είναι καταδικαστική. Η Καβάλα χρειάζεται νίκη μέσα στην Καρδίτσα που μόνον εύκολο δεν είναι και να χάσει το Μαρούσι ή το Πευκοχώρι. Σημαντική νίκη για το Ψυχικό ωστόσο δεν αλλάζει κάτι επί της ουσίας. Την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας, δεν πρέπει να χάσει από τον Κόροιβο από 3 πόντους και πάνω.
Δε μπόρεσε για δεύτερη υπέρβαση το Πευκοχώρι χάνοντας εντός έδρας από τον ανεβασμένο Απόλλωνα Πατρών που όμως δεν θα αποφύγει τα πλέυ άουτ. Στην ομάδα από τη Χαλκδική ωστόσο αρκεί να μην κερδίσει το Μαρούσι ή η Καβάλα για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό.
Τέλος, ο Κόροιβος όπως αναμενόταν υπέταξε τον Εθνικό. Αν ο Κόροιβος κερδίσει μέσα στο Ψυχικό, βγαίνει εκτός ζώνης πλέυ άουτ. Τόσο απλά.



ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ 90-70
Δεκάλεπτα: 20-16, 39-34, 62-50, 90-70

Διαιτητές: Κοντίλης-Μακρής-Μαρίγλη

Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 10 (2), Δημητριάδης, Κουντουράς 3 (1), Καράμπουλας 10, Πετροδημόπουλος 3 (1), Λιακόπουλος 5 (1), Κομποδιέτας 8 (2), Σάφτενααρ 13 (1), Κατούφας 2, Παπαδόπουλος, Μαυροκεφαλίδης 12 (1), Κανονίδης 24 (5).

Καρδίτσα (Τζήμας): Νάκης 2, Γράβας 15 (1), Παπαχρήστος 1, Μαυρογιάννης 2, Παππάς, Κακλαμάνος 11 (3), Καρράς 4, Παπαδόπουλος, Ερμείδης, Καλλές 12, Σαριμπαλίδης 3 (1), Μαγκουνής 20.



Τελευταία αγωνιστική: 11/05, 17.00

Κλ. Αγ. Θωμά, Μαρούσι – Ιωνικός Νικαίας


Share To:

Ionikos News

Post A Comment: