Χατζηκυριάκος: «Μοναδικό συναίσθημα η συμμετοχή σε αυτήν την Ομάδα» 

Ο Ιωνικός Νικαίας έκλεισε ιδανικά τη φετινή χρονιά επικρατώντας του Αμαρουσίου. Ο 16χρονος φέρελπις, Γιώργος Χατζηκυριάκος έκανε την παρθενική του συμμετοχή στην Α2 με τα χρώματα της Ομάδας του, σκοράροντας μάλιστα και δύο πόντους με βολές. Ο «Σούλης» μίλησε στο ionikosnews:

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: Στο Α’ ημίχρονο μπήκαμε λίγο νωθρά. Στο Β’ ημίχρονο μπήκαμε με μεγαλύτερα συγκέντρωση και πήραμε τα ηνία του παιχνιδιού. Η άμυνα που παίξαμε στο Β’ ημίχρονο και το γεγονός ότι βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, έγειραν το παιχνίδι προς τη μεριά μας.

Για την πρώτη του συμμετοχή στην Α2 που συνδυάστηκε και με πόντους: Είναι ένα συναίσθημα μοναδικό και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό καθώς λίγα παιδιά σε τόσο νεαρή ηλικία έχουν αυτήν την ευκαιρία πόσο μάλλον όταν σκοράρεις κιόλας.

Για το πώς είναι όταν μία ομάδα έχει εκπληρώσει όλους τους στόχους και πρέπει να βρει κίνητρο για να αγωνιστεί: Είναι στον αθλητή και στη νοοτροπία που έχει, αυτός και οι συμπαίκτες του. Η νοοτροπία νικητή είναι κάτι που καλλιεργείται διαρκώς και είναι αρκετή για να σου δίνει κίνητρα.

Για το προσεχές διάστημα αφού πλέον η σεζόν ολοκληρώθηκε: Από δω και πέρα, πρώτα διάβασμα και μετά φουλ προπονήσεις!



Κεραμιδάς: «Έχουμε μάθει να παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο από την πρώτη αγωνιστική»

Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του πάλεψε, όντας ανταγωνιστική στα 3/4 του ματς, έχοντας ωστόσο εξασφαλίσει έτσι κι αλλιώς την είσοδο στα play out, ο προπονητής της ομάδας του Αμαρουσίου, Κώστας Κεραμιδάς, μίλησε στο ionikosnews: 

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: Το παιχνίδι δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία ούτε για εμάς ούτε για τον Ιωνικό. Ήταν ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Εμείς προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας ενόψει των αγώνων play out που θα δώσουμε προσεχώς. Όσο ήμασταν ανταγωνιστικοί για εμάς ήταν ευχάριστο. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής των παικτών γιατί την Τετάρτη ξαναπαίζουμε και ουσιαστικά παίζουμε τη ζωή μας. Θέλαμε να συντηρήσουμε το ρόστερ μας έτσι ώστε να είναι σε φόρμα. Το αποτέλεσμα για εμάς ήταν σε δεύτερη μοίρα παρά ταύτα προσπαθήσαμε να μείνουμε όσο μπορούμε μέσα στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεν έχουμε πολλές λύσεις έπαιξε ένα ρόλο. Το γεγονός επίσης ότι χάσαμε το μυαλό από τρία σερί λανθασμένα σφυρίγματα, φάνηκε στο γεγονός ότι δεχθήκαμε τρία σερί τρίποντα και εκεί βγήκαμε τελείως εκτός ρυθμού. Εκεί είδα ότι το ματς φεύγει οπότε κάναμε διαχείριση του υλικού. Δεν είχε κανένα νόημα, κυρίως βαθμολογικό, για να δώσουμε άλλη ενέργεια.

Για τους αγώνες των play out προσεχώς: Στα play out παίζεις με την πλάτη στον τοίχο. Εμείς παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο από την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Είναι αυτό που κάνουμε κάθε Σάββατο. Οι άλλοι δεν το έχουν κάνει αυτό. Ίσως μόνον η Καβάλα σε μερικά ματς. Οπότε εκεί μπαίνουμε στον ίδιο συντελεστή δυσκολίας. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο με την είσοδο στα play out από δω και πέρα θα παλέψουμε για την εκ νέου παραμονή μας.


Φωτογραφία: Γιώτα Μπρεκή
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: