Πολύτιμη ισοπαλία ενόψει της ρεβάνς στην Νεάπολη απέσπασε ο Ιωνικός κόντρα στο Αιολικό. Οι Νικαιώτες ταξίδεψαν στην Μυτιλήνη -έχοντας και σημαντικές απουσίες- για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το τελικό 2-2 να χαρακτηρίζεται δίκαιο βάση της εικόνας του αγώνα. 

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο γεγονός στο οποίο συνετέλεσε και ο δυνατός αέρας. Οι παίκτες του Ιωνικού στο πρώτο μέρος είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 30ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Δημακάκος έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα στο τέρμα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Κούμπα. Μάλιστα, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ιωνικός με τον Κουιρουκίδη, έχασε μοναδική ευκαιρία, έπειτα από κεφαλιά, να «καθαρίσει» το παιχνίδι για τους Νικαιώτες. 

Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Αιολικό να παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο που αιφνιδίασε και μπλόκαρε τον Ιωνικό. Έτσι στο 57’ με κεφαλιά του Τζόρντας έγινε το 1-1 για τους γηπεδούχους. Η πίεση του Αιολικού συνεχίστηκε και στο 76ο λεπτό ο Λαμπράκης κέρδισε και εκτέλεσε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε κάνοντας την ολική ανατροπή. Όμως ο Ιωνικός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη καθώς λίγα λεπτά αργότερα ο Γκοτσούλιας έκανε το 2-2 με κοντινό πλασέ δίνοντας το πλεονέκτημα στους Νικαιώτες. 

Πλέον την άλλη Κυριακή ο Ιωνικός στην έδρα του καλείται να κερδίσει την ομάδα της Μυτιλήνης για να κατακτήσει την άνοδο, με το πλεονέκτημα των δύο εκτός έδρας γκολ ωστόσο να του δίνει και ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας σε περίπτωση ισοπαλίας. 

Αιολικός: Κούμπας, Μπούζουρας, Κρητικός(Λαμπράκης 45’) , Ταχιάς, Βαλλιός, Κατσίκης (Λαλάς 83’), Τσουβαλτζίδης, Τσομπανέλλης, Ποτουρίδης (Σεφουλάι 86’), Διαμαντίδης, Τζόρνταν.

Ιωνικός: Κουρεπίνης, Ατματζίδης, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Γκοτζουλιάς, Μακρίδης, Πογοσιάν, Θέος (Σαμιός 76’), Κατσικογιάννης (Καρέλης 58’), Κουϊρικίδης   
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: