Όπως ξεκίνησε την περιήγηση στην Α2 ο Ιωνικός με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ολοκλήρωσε επικρατώντας του Αμαρουσίου με 83-97. 27 νίκες, 11 κατοστάρες και μια έδρα απόρθητη σε μια άκρως ονειρεμένη και επιτυχημένη χρονιά που θα θυμούνται τόσο οι οπαδοί της Ομάδας αλλά και όλη η μπασκετική Ελλάδα. 

Ο Ιωνικός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Βασιλόπουλο, Μιλεντίγιεβιτς, Καράμπουλα, Μαυροκεφαλίδη και Σαχπατζίδη. Δυναμικό το ξεκίνημα και για τις δύο με το σκορ να είναι ήδη στο 8-9 στο 2’ με έναν εκατέρωθεν καταιγισμό τριπόντων. Κύριο χαρακτηριστικό των πρώτων λεπτών, οι χαλαρές άμυνες με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια διαρκώς. Πάνω που ο Ιωνικός ξέφευγε με 13-17 με τρίποντο του Βασιλόπουλου, το Μαρούσι με αντεπίθεση διαρκείας όχι απλά θα ισοφάριζε, αλλά στα τελευταία 3’ με πρωταγωνιστή έναν πρώην γνώριμο, τον Χριστόφορο Λυκογιάννη, θα έπαιρνε και κεφάλι στο σκορ. Το Μαρούσι γενικά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κοντό σχήμα έναντι του Ιωνικού, σχήμα που του έδινε «ευλυγισία», καταφέρνοντας να απειλεί και από κοντά. Από την άλλη, ο Ιωνικός έχοντας ένα μονότονο επιθετικό στυλ με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να παίρνει τα σουτ αλλά να είναι απελπιστικά άστοχος, δε μπορούσε να βρει λύση. Δικαιωματικά λοιπόν, το σκορ, διαμορφώθηκε στο 29-21 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Στο Β’ δεκάλεπτο, ο Ιωνικός μπήκε με μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα και περισσότερη
ενέργεια στην επίθεση. Παράλληλα, μόλις στο 12’ κατάφεραν να παροπλίσουν τον Λυκογιάννη, παίρνοντας το 3ο φάουλ του, σημαντικό πλήγμα για την ομάδα του Κεραμιδά. Στο 13’ το σκορ ήταν στο 31-28 με τη ζώνη του Ιωνικού να έχει αποτελέσματα. Παρ’ όλα αυτά το Μαρούσι κρατούσε γερά, όντας πολύ εύστοχο από μέση και μακρινή απόσταση, καθώς η ρακέτα του Ιωνικού αποτελούσε «άβατο». Για τους Νικαιώτες πάλι, η λύση άκουγε στο όνομα του Λιακόπουλου ο οποίος δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων, δίνει σκορ στην ομάδα του, όταν οι «μπλε» έδειχναν βαλτωμένοι. Το σκορ στο 16’ ήταν στο 42-35, με τον Ιωνικό ωστόσο να μην παίζει στο 100% στην άμυνα, ενώ το Μαρούσι να βλέπει το καλάθι ως βαρέλι από τα 6,75. Η φάση του αγώνα πάντως έγινε στο τέλος, με τον Βασιλόπουλου να παίρνει τη μπάλα από το καλάθι της ομάδας του, και μέσα σε 6’’ να βρίσκεται πλάγια από τα 10μ. και υπό πίεση, σηκώθηκε για τρεις και ευστόχησε, μειώνοντας σε 50-48 όπου και ήταν το σκορ ημιχρόνου, δίνοντας παράλληλα ψυχολογία στον Ιωνικό.

Στην επανάληψη, ο Ιωνικός άλλαξε άρδην το σχήμα του και ξεκίνησε με τους Βασιλόπουλο,
Κομποδιέτα, Καράμπουλα, Κανονίδη και Μαυροκεφαλίδη. Το Μαρούσι μπήκε δυνατά, βρέθηκε να προηγείται με 56-48 με τους Νικαιώτες να ψάχνουν να βρουν τον τρόπο για να γυρίσουν το παιχνίδι. Ωστόσο, ένα τρίποντο του Κανονίδη και ένα κλέψιμο του Βασιλόπουλου και πάσα – νέο καλάθι στου Κανονίδη, κατέβαζε τη διαφορά. Στο 23’ το σκορ ήταν 58-55 ενώ 2’ αργότερα, 60-59 με τον Ιωνικό να αστοχεί σε τρίποντο που θα τον έβαζε μπροστά. Ωστόσο, η κίνηση – ματ του Βετούλα να ρίχνει και δεύτερο παίκτη στο μαρκάρισμα του Στασινού και μάλιστα ψηλό, εν προκειμένω τον Σαχπατζίδη, βραχυκύκλωσε τους γηπεδούχους που είχαν ιδιαίτερη δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας. Ένα ξέσπασμα των Νικαιωτών και ένα επιμέρους 14-2 θα έβαζε για τα καλά τους Νικαιώτες μπροστά και μάλιστα να έχουμε déjà vu με τη λήξη του ημιχρόνου. Αυτή τη φορά, ο Κομποδιέτας με τρίποντο buzzer beater έγραφε το 62-73 για το Γ’ δεκάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, ο Ιωνικός ξεκίνησε με εμφατικό τρόπο και με διάθεση να τελειώσει το
παιχνίδι. Με δύο τρίποντα από Παπαδόπουλο και Κανονίδη αυτό φάνηκε να συμβαίνει. Στο 33’ το σκορ ήταν 64-83 με τους Κανονίδη και Κομποδιέτα να είναι ιδιαίτερα «ζεστοί». Στο 35’ το σκορ διαμορφωνόταν στο 70-89 με ακόμα ένα τρίποντο του Κομποδιέτα με τη σεμνή τελετή ουσιαστικά να λαμβάνει τέλος. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με το μόνο ενδιαφέρον να αποτελεί η είσοδος του «μικρού» Χατζηκυριάκου στο παρκέ», καταγράφοντας μάλιστα τον εαυτό του στη λίστα των σκόρερ. Τελικό σκορ, 83-97.



Το σχόλιο του ionikosnews 

Έπαιξε όσο έπρεπε για να πάρει τη νίκη και να κλείσει με θετικό τρόπο τη φετινή χρονιά – ορόσημο. Αγωνιστικά, προβλημάτισε η αμυντική απόδοση των Νικαιωτών στο Α’ ημίχρονο όμως, έπειτα, ο Ιωνικός θύμισε συρτάκι, ανεβάζοντας διαρκώς στροφές. Ήταν θέμα χρόνου ότι όταν θα περνούσε μπροστά στο σκορ, κάπου εκεί θα έγερνε η πλάστιγγα υπέρ του. Όπερ και εγένετο.

MVP του παιχνιδιού, ο Νίκος Λιακόπουλος που με την είσοδό του, έδωσε άλλον αέρα στην Ομάδα του. Double – double με 16 πόντους και 10 ασίστ και πολλά προβλήματα που δημιούργησε στην αντίπαλη άμυνα. Από κοντά, ο Ανδρέας Κανονίδης ο οποίος βρήκε σε μια διαρκή ανοδική πορεία, πετυχαίνοντας 14 πόντους ενώ πολύ ουσιαστικός και καταλυτικός ήταν και ο Κομποδιέτας με 15 πόντους (5/6 τρίποντα).

Στην αντίπερα όχθη, στο Μαρούσι που ήταν άκρως ανταγωνιστικό μέχρι το 29’, μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Μιχαλούτσος (17 πόντοι), όπως και οι Λυκογιάννης (14 πόντοι) και Κανέλλης (11 πόντοι).

Μετά και τις τελευταίες ανακατατάξεις, λόγω της οικειοθελούς αποχώρησης του Πευκοχωρίου, το Μαρούσι ήταν έτσι κι αλλιώς στα πλέυ άουτ, μένοντας να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Κάτι που δεν εξαρτιόταν από εκείνο είτε κέρδιζε είτε έχανε. Στοιχείο που θα του έδινε τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα ενόψει των πλέυ άουτ. Από την άλλη, οι Νικαιώτες έπαιξαν καθαρά για το γόητρο και την ιστορία της Ομάδας.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται για την ομάδα των Βορείων Προαστείων έχοντας να αντιμετωπίσει τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Ούτε όμως για τους Νικαιώτες τελειώνει η χρονιά, καθώς ο Προμηθέας Πατρών προσκάλεσε τους «μπλε» σε φιλικό αγώνα στην Πάτρα, οπότε οι διακοπές για παίκτες και τεχνικό τιμ του Ιωνικού, θα παραταθούν για λίγο ακόμα.


Συνοπτική επισκόπηση της αγωνιστικής 

Αγγαρεία αποδείχτηκε για τον Ηρακλή το παιχνίδι με τον ουραγό Εθνικό όπου και για 30’, οι δύο ομάδες ήταν κοντά. Τότε ο Εθνικός αποφάσισε να σοβαρευτεί και με ένα 25-0, τέλειωσε το ματς. Το ενδιαφέρον για τον Ηρακλή ήταν στον προσεχή αντίπαλο του στα πλέυ οφ, που τελικά θα είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης τον οποίος και έχει στο 2-0 και με το πλεονέκτημα έδρας, αρκεί μία νίκη για να περάσει στον τελικό αυτής της φάσης. Ούτε τάμα πάντως να έκανε ο Ηρακλής, καθώς έχει στο 2-0 και την Καρδίτσα και την Καστοριά, συνεπώς βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την Α1 και μάλιστα χρειάζεται δύο εντός έδρας νίκες.
Η μεγάλη κερδισμένη ήταν η Καρδίτσα η οποία επικράτησε της Καβάλας. Μόνο στις αρχές της δ’ περιόδου η Καβάλα φάνηκε ανταγωνιστική, μειώνοντας σε 60-57. Από εκεί και έπειτα όμως τίποτα με την Καρδίτσα να τερματίζει 3η και να καλείται να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Καστοριά, όντας στο 1-1. Από την άλλη, η Καβάλα, θα βρει μπροστά της τον Απόλλωνα Πατρών με μειονέκτημα έδρας και ενώ οι Πατρινοί είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.
Νίκη γοήτρου που δείχνει ωστόσο το βαθμό υψηλής ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται, πήρε ο Απόλλωνας Πατρών επί του Χαρίλαου Τρικούπη, ρίχνοντας τους Μεσολογγίτες στην 5η θέση. Έτσι, οι Πατρινοί, οι οποίοι έχουν τον Καζαρνόφκσι σε εξαιρετική, πέφτουν με πλεονέκτημα έδρας πάνω στην Καβάλα (1-1) ενώ ο Χαρίλαος Τρικούπης ο οποίος έκανε μια ονειρική πορεία από τη στιγμή που τον ανέλαβε ο Ντίνος Καλαμπάκος θα συναντήσει τον Ηρακλή, έχοντας να παίξει με μειονέκτημα έδρας και όντας πίσω με 2-0 στη σειρά. Μία εξαιρετική δύσκολη αποστολή.
Νίκη γοήτρου χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο πήρε ο Διαγόρας Δρυοπιδέων απέναντι στον Ερμή Αγιάς της ελεύθερης πτώσης, των 7 ηττών στα 8 τελευταία παιχνίδια. Εκεί μάλλον έγκειται και η αποπομπή του Σκαραφίγκα μόλις μία ημέρα πριν τον αγώνα. Η ομάδα από την Κύθνο αν και νεοφώτιστη, διέθετε αρκετά καλό ρόστερ, ωστόσο αυτό δε μπόρεσε να το φανερώσει μέσα. Εφιαλτικό τελείωμα για τον Ερμή Αγιάς που του στοίχισε πιθανότατα η φυγή του Κούκσιτς καθώς έκτοτε, η εικόνα του άλλαξε προς το χειρότερο.
Σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, ο Αμύντας έκλεισε με νίκη τη σεζόν έχοντας ως καλύτερο παίκτη του τον Μπάρμπα που μαζί με τον Διαμαντόπουλο κρεμάνε τα αθλητικά τους παπούτσια. Για τον πρωτάρη Ιπποκράτη, σχετικά επιτυχημένη που θα μπορούσε όμως και να καλύτερα.
Νίκη ουσίας πήρε το Ψυχικό απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας καθώς η ομάδα των βορείων προαστείων μπορεί πλέον να ξεκινήσει τις διακοπές της. Όντας για ακόμα μια φορά αουτσάιντερ κατάφερε να σωθεί χωρίς να μπει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πλέυ άουτ, αν και λαβωμένο. Αν και βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 14 πόντους στα πρώτα λεπτά του Γ’ δεκαλέπτου, το Ψυχικό σταδιακά και με πρόγραμμα μείωνε τη διαφορά. Θυμίζουμε ότι στον Κόροιβο αρκούσε νίκη άνω των 2 πόντων για να βγει εκτός πλέυ άουτ. Στην τελευταία περίοδο έγινε ένα μοναδικό παιχνίδι, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Ο Κόροιβος βρέθηκε μπροστά με 72-74, ισοφαρίστηκε και έκτοτε εκατέρωθεν ομάδες έχαναν το σουτ που θα τους έδινε το καθοριστικό προβάδισμα. Τελικά, σε νεκρό χρόνο, ο Παασόγια κέρδισε φάουλ. Ευστόχησε στη δεύτερη βολή και χάρισε μια νίκη στην ομάδα του που στέλνει τον Κόροιβο στα πλέυ άουτ και πάνω στο Μαρούσι, όντας στο 1-1 αλλά με πλεονέκτημα έδρας.



ΜΑΡΟΥΣΙ – ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 83-97
Δεκάλεπτα: 29-21, 50-48, 62-73, 83-97

Διαιτητές: Κωνσταντινόπουλος,Ορφανός Ιορδ.,Γρίβα

Μαρούσι (Κεραμιδάς): Κουκουλάς 6, Στασινός 12 (1), Ξυδάς 5, Χατζηδάκης 13, Γκουαλτιέρι, Κανέλλης 11 (3), Λυκογιάννης 14 (2), Σπηλιόπουλος 2, Σουρλής 3 (1), Μιχαλούτσος 17 (1).

Ιωνικός Νικαίας (Βετούλας): Βασιλόπουλος 9 (2), Δημητριάδης, Καράμπουλας 10 (1), Πετροδημόπουλος 1, Λιακόπουλος 16, Μιλεντίγεβιτς 6 (2), Κομποδιέτας 15 (5), Παπαδόπουλος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 14 (1), Σαχπατζίδης 5, Κανονίδης 14 (2), Χατζηκυριάκος 2.


Φωτογραφίες: Γιώτα Μπρεκή
 
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: