Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Ιωνικό, ο ισχυρός άνδρας των «μπλε», Βαγγέλης Τσάπας, έδειξε ότι υπολογίζει πολύ τον κόσμο του Ιωνικού, τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του. Δεδομένου ότι πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες για το γηπεδικό και το που θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά ο Ιωνικός, ο Βαγγέλης Τσάπας θεώρησε σημαντικό να ενημερώσει ο ίδιος τον κόσμο της Ομάδας. Στο πλευρό του, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ιωνικός, Σταύρος Ελληνιάδης, η «Επιτροπή» (Πάλλης, Συμεωνίδης, Λεκάκης), ο Team Manager Αντώνης Χατζηκυριάκος και η υπεύθυνη Επικοινωνίας, Χριστίνα Σκεντζίου.

Η ομιλία του έλαβε χώρα στη Θύρα 4, με την παρουσία του κόσμου να είναι μαζικότατη για τέτοια περίσταση καθώς περισσότεροι από 200 φίλαθλοι του Ιωνικού την παρακολούθησαν. Ξεκίνησε κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της φετινής προσπάθειας που στέφθηκε με επιτυχία για να περάσει πολύ σύντομα στο δια ταύτα.

«Ο Ιωνικός θα παίξει στην Α1 υπό οποιεσδήποτε συνθήκες» 

Με αυτήν τη φράση άρχισε να ξετυλίγεται όλη η ιστορία για τα σχέδια της έδρας της ομάδας.



Το "story" 

Από νωρίς μέσα στη χρονιά όταν και είχε διαφανεί ότι ο Ιωνικός θα πάρει την άνοδο στην Α1, έγιναν οι ανάλογες κινήσεις από πλευράς της Ομάδας. Ο Πλάτωνας με τη μορφή που είναι σήμερα δε μπορεί να παίξει στην Α1. Ο Δήμος απάντησε πως χρειάζεται μελέτη για την όποια ανακατασκευή, όμως ο Δήμος δε διαθέτει πολιτικό μηχανικό. Ο πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Τσάπας, δηλώνει πως το κόστος της μελέτης θα το επωμιστεί ο Ιωνικός ακόμα και αν δεν είναι στις υποχρεώσεις του. Δεν θα ήταν και η πρώτη φορά, καθώς και παλιότερα, ο Ιωνικός και πιο συγκεκριμένα η επιτροπή είχαν αναλάβει με ίδια έξοδα την ανάπλαση των αποδυτηρίων της Ομάδας ή την αλλαγή του «προβληματικού» ταμπλό.

Το αρχικό σχέδιο συμπυκνωνόταν στην πρόταση: Ο Ιωνικός στο «καινούργιο» κλειστό (που παραμένει ημιτελές για περισσότερα από 15 χρόνια) και οι υπόλοιπες ομάδες στον Πλάτωνα. Το πλάνο άλλαξε στην πορεία, βάσει της μελέτης και αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Ο Ιωνικός στον Πλάτωνα και οι υπόλοιπες ομάδες στο «Μάνος Λοΐζος» με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο μια δίμηνη κωλυσιεργία λόγω γραφειοκρατίας, τάραξε το καλό κλίμα, δημιουργώντας παρεξήγηση μεταξύ των δύο πλευρών. Το κόστος της μελέτης θα ανέβαινε 4 φορές επάνω από το αρχικό κάτι που ο Ιωνικός δε μπορούσε να το απορροφήσει. Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος προθυμοποιήθηκε να συνεισφέρει με το τελικό κόστος να μειώνεται στο μισό (περίπου 18 χιλ. ευρώ).

Όλο αυτό το διάστημα, τόσο στα πρώτα στάδια όσο και με τα νέα δεδομένα, ο Βαγγέλης Τσάπας τόνισε πως ο Δήμος εγγυόταν ότι «θα προλάβουμε και τα έργα θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους». Ωστόσο, μετά τις εκλογές, παρ’ ότι αναζητά συνάντηση με τη δημοτική αρχή, ανέφερε πως δε βρίσκει ανταπόκριση με την ομάδα να μένει μετέωρη όσον αφορά την έδρα της.

Δήλωσε ωστόσο κατηγορηματικά πως «δεν επιθυμεί τη ρήξη αλλά την εξεύρεση μιας πραγματικής λύσης».


Η επόμενη μέρα

Τα πράγματα μπορεί να είναι σύνθετα, είναι όμως συγκεκριμένα. Όπως ανέφερε ο Βαγγέλης, υπάρχουν τα εξής σενάρια:

Σενάριο 1: Σενάριο της τελευταίας στιγμής που έχει δυσκολίες για να «περάσει». Ο Πλάτωνας με «μπαλώματα» όπου και αν τελικά μείνει η Ομάδα εκεί, τα έργα να ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της σεζόν.
Σενάριο 2: Η εξεύρεση «στέγης» σε γειτονικούς δήμους μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στον Πλάτωνα.

Σενάριο ΣΕΦ ή «Μελίνα Μερκούρη» δεν υφίσταται.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Βαγγέλη Τσάπα, ακολούθησε διάλογος με τους φιλάθλους.


Η Ομάδα

Και ενώ όλα αυτά με το γηπεδικό λαμβάνουν χώρα, η κατάρτιση του ρόστερ συνεχίζεται κανονικά με τις ανανεώσεις να είναι μέχρι τώρα σε πρώτο πλάνο. Όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας των Νικαιωτών, προσεχώς αναμένεται να ολοκληρωθεί η σύσταση της ΚΑΕ όπως επίσης προσεχώς θα αρχίσουν να ανακοινώνονται και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Η φιλοσοφία, πολύ συγκεκριμένη. Ο ελληνικός κορμός με τον Ιωνικό να έχει την πρόθεση να προσελκύσει νέους ταλαντούχους Έλληνες επιπέδου Α1 αφενός αλλά και 2-3 προσθήκες (ως προς το ελληνικό στοιχείο) που θα κάνουν τη διαφορά. Παράλληλα, οι ξένοι του Ιωνικού δεν θα υπερβαίνουν τους 2-3.

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: