Ένα από το πιο ήρεμα -αλλά ταυτόχρονα και δημιουργικά- καλοκαίρια του περνάει το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ιωνικού καθώς έπειτα από πολλά χρόνια δεν υπάρχει Διοικητική αγωνία και ανασφάλεια για την επόμενη μέρα. Αντιθέτως οι διαδικασίες για την σύσταση της ΠΑΕ βρίσκονται στο τελικό στάδιο, οι εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων του γηπέδου είναι καθημερινές και το τεχνικό τιμ σε συνεργασία με την Διοίκηση βρίσκονται σε διαρκείς επαφές με παλιούς και νέους ποδοσφαιριστές για τον καταρτισμό του ρόστερ.

Μέχρι σήμερα λοιπόν τα πρώτα βήματα για την δημιουργία του νέου ρόστερ από την Διοίκηση Τσιριγώτη και τον προπονητή Δημήτρη Αρναούτη αφορούν τους περσινούς παίκτες. Ήταν γνωστή η επιθυμία από την πλευρά του Ιωνικού να διατηρήσει έναν βασικό κορμό πάνω στον οποίο θα κάνει τις απαραίτητες προσθήκες και οι πρώτες ανανεώσεις το αποδεικνύουν

Οι ανανεώσεις

Οι παίκτες που θα φορούν τα κυανόλευκα και την σεζόν 2019-20 είναι οι Κουρεπίνης, Μουστάκης, Πατσατζόγλου, Μανωλάς, Τσριγώτης, Γκοτσούλιας, Πογοσιάν, Καλλέργης, Καρέλης και Καρυτινός. Ουσιαστικά λοιπόν συνεχίζουν επτά βασικοί παίκτες από την περσινή ενδεκάδα μαζί με τρεις αξιόλογες λύσεις, νεαρών παικτών με μέλλον, από τον πάγκο.

Οι αποχωρήσεις

Παρελθόν αποτελούν οι Δημακάκος, Κουιρουκίδης και Πλάκας με τους οποίους υπήρξε διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Την συνεργασία τους με τους Νικαιώτες έλυσαν επίσης και οι Μακρυωνίτης, Κατσικογιάννης και Ατματζίδης.

Τα ερωτηματικά

Πλέον απομένουν τρεις παίκτες με τους οποίους αναμένονται εξελίξεις άμεσα. Ο λόγος για τους Μακρίδη, Σάμιο και Θέο. Ο Μακρίδης είναι εκείνος ο οποίος η Διοίκηση επιθυμεί να διατηρήσει για έναν ακόμα χρόνο στην Νίκαια, ενώ για τον Σάμιο οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Οι περίπτωση του Θέου είναι ξεχωριστή καθώς ο παίκτης είχε συμφωνία ενός έτους με τον Ιωνικό και λογίζεται ως ελεύθερος.

Παρόλα αυτά φαντάζει -αν και δύσκολο- πιθανό να γίνει εκ νέου επαφή με τον Κουιρουκίδη με την προϋπόθεση ότι ο παίκτης θα ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις και θα δεχθεί το ήδη μεγαλύτερο, σε σχέση με πέρσι, συμβόλαιο που του έχει προταθεί.

Οι μεταγραφές

Οι πρώτες επαφές με μεταγραφικούς στόχους έχουν ξεκινήσει με την φιλοσοφία της Διοίκησης να είναι ξεκάθαρη.Ο κ. Αρναούτης επιθυμεί να χτίσει ένα ρόστερ με παίκτες «εργαλεία» που θα έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να βοηθήσουν την ομάδα ουσιαστικά και σε πολλές θέσεις. Θα αποφευχθούν μεταγραφές εντυπωσιασμού και βαριά συμβόλαια, έτσι ώστε ο σύλλογος να δημιουργήσει ένα βιώσιμο οικονομικά πλάνο και να διατηρήσει την άριστη οικονομική εικόνα που έχει χτίσει τους τελευταίους μήνες.

Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο απόκτησης ενός πρωτοκλασάτου ονόματος, για τα δεδομένα της κατηγορίας, που θα δώσει χαρά στον κόσμο και θα αυξήσει και την ζήτηση στα εισιτήρια διαρκείας.  


*Στις προσθήκες εκτός των τεσσάρων γραμμών συμπεριλαμβάνεται και η επιστροφή του Αντρέα Πασπαλιάρη σε ρόλο Γενικού Αρχηγού στην θέση του Μανώλη Βανού που αποχώρησε.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: