Εντός έδρας φιλική ήττα με 1-0, γνώρισε ο Ιωνικός από την Καλλιθέα, στο πρώτο του τεστ στη Νεάπολη.

Σε ένα παιχνίδι που εξαρχής δεν θα διεκδικούσε δάφνες ποιότητας και οι δύο ομάδες φάνηκε ότι στόχευαν περισσότερο στην τακτική και στη φυσική κατάσταση, ιδίως σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Παρ’ ότι η Καλλιθέα αγωνίζεται μια κατηγορία κάτω από τους Νικαιώτες, έδειξε θετικά στοιχεία με τους παίκτες του Δημήτρη Αρναούτη να διεκδικούν μια φλύαρη υπεροχή, με κορυφαία ευκαιρία, ένα σουτ του Κρητικού στο 42’ που πέρασε όμως άουτ. Στην επανάληψη και αφού και οι δύο ομάδες πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές, ο Ιωνικός στα πρώτα λεπτά έδειξε να πατά καλύτερα, «πατώντας» και στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να σημειώσει κάποια μεγάλη ευκαιρία. Όσο περνούσε η ώρα ωστόσο, η Καλλιθέα έπαιρνε τον έλεγχο πιέζοντας την άμυνα των Νικαιωτών. Χάρη σ’ αυτήν την πίεση, η άμυνα του Ιωνικού υπέπεσε σε λάθος μεταβίβαση στο 65’, με τον Μαρουκάκη να κλέβει, το σουτ όμως που επιχείρησε στο τετ-α-τετ πέρασε μόλις άουτ. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 73’, ο Ιωνικός πλήρωσε πανομοιότυπο λάθος με τον «στράικερ» της Καλλιθέας αυτή τη φορά να μην αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Φυλακτό, κάνοντας το 0-1. Λίγο αργότερα και πάλι μετά από λάθος, έγινε σέντρα μέσα στην περιοχή, η κεφαλιά ωστόσο που επιχειρήθηκε από πλευράς Καλλιθέας, πέρασε άουτ. Έκτοτε, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Ιωνικό να βγαίνει μεν μπροστά, μη μπορώντας ωστόσο να σημειώσει κάποια αξιόλογη τελική προσπάθεια. Τελικό σκορ, Ιωνικός – Καλλιθέα 0-1.

Στα αξιοσημείωτα, η πάρα πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος της
Νεάπολης, δεδομένου και της εποχής όπως επίσης και η ιδιαίτερη προσέλευση, καθώς σε μια περίοδο αιχμής ως προς τις διακοπές και σε μια Νίκαια «άδεια» και με 30° C, έδωσαν το παρών περίπου 500 θεατές εκ των οποίων πολλά νέα παιδιά.

Επόμενο φιλικό παιχνίδι, πάλι εντός έδρας, στις 24 Αυγούστου, απέναντι στο Διαγόρα Ρόδου τον οποίο και θα βρούμε αντίπαλο και στο πρωτάθλημα.

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: