Ακόμα μία νίκη για τον Ιωνικό Νικαίας ο οποίος αυτή τη φορά επικράτησε στον Πλάτωνα του Διαγόρα Δρυοπιδέων με 93-89. Παιχνίδι με ανάμεικτα συναισθήματα καθώς βρέθηκε αντίπαλος με αθλητές που πριν μερικούς μήνες πανηγύριζαν την άνοδο στην Α1 μετά από 32 χρόνια. Μιλάμε φυσικά για τους Καράμπουλα, Κατούφα, Λιακόπουλο, Πετροδημόπουλο και Κουντουρά. Για τους Νικαιώτες έμειναν εκτός αποστολής οι Μπαρτ, Μπατής, Γερομιχαλός, Μαυροκεφαλίδης και Σχορτσιανίτης. Επίσης, έκανε το ντεμπούτο με το αστέρι, έστω και σε φιλικό, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για τον Ιωνικό με τους Λόρενς, Δημάκο, Στιθ, Τζόουνς και Σάφτεναρ. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν τα δόντια τους από νωρίς. Όχι απλά ήταν ανταγωνιστικοί αλλά πήραν και κεφάλι στο σκορ από νωρίς καθώς στο 4’ προηγούνταν με 7-12, με τον Καράμπουλα να έχει μπει «ζεστός». Ο Διαγόρας συνέχισε υψηλό τέμπο με τον Ιωνικό να προσπερνά λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Σκορ δεκαλέπτου, 30-25.

Στη Β’ περίοδο, ο Ιωνικός ξεκίνησε με τους Λόρενς, Δημάκο, Χαραλαμπόπουλο, Τζόουνς και Κόττα. Σ’ αυτό το δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τον Διαγόρα αυτή τη φορά να προσπερνά στο σκορ, λίγο πριν το τέλος. Σκορ ημιχρόνου, 50-51.

Στη Γ’ περίοδο, ο Ιωνικός παρατάχθηκε με τους Λόρενς, Δημάκο, Χαραλαμπόπουλο, Τζόουνς και Σάφτεναρ. Ο Λόρενς έδωσε πολλή ενέργεια στην ομάδα του, την ξεκόλλησε από το σκορ και έτσι ο Ιωνικός έχτισε μια μικρή διαφορά, κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενος με 75-67.

Στην τελευταία περίοδο, ο Διαγόρας αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Λιακόπουλο, όχι μόνο μείωσε σε 80-77 στο 34’, αλλά πέρασε και με 5 πόντους μπροστά χάρη και στον Πολυτάρχου. Ο Στέργιος Κουφός έδειξε να νοιάζεται περισσότερο για την τακτική τους ματς περνώντας στο παρκέ τους Ανδρονικασβίλι, Χατζηκυριάκο, Σανδραμάνη, Στιθ και Κόττα, δοκιμάζοντας για δεύτερο φιλικό να παίξει με small ball. Ομοίως όμως έπραξε και ο Χούμπαυλης ο οποίος απέσυρε ορισμένα από τα «όπλα» του. Ο Ιωνικός για την ιστορία γύρισε το παιχνίδι, φτάνοντας στο τελικό 93-89.

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Διαγόρας ο οποίος θα είναι ένας εκ των φαβορί για άνοδο στην Basket League.
Για τους Νικαιώτες που ξεχώρισε για ακόμα ένα φιλικό ο Τζόουνς ενώ θετικοί ήταν οι Λόρενς, Δημάκος και Σάφτεναρ, αρκετά θετικές εντυπώσεις άφησε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και με μόλις μία προπόνηση στη Νίκαια, «έβλεπε» γήπεδο, σκόραρε και έδειξε ότι ήρθε για να δικαιώσει τους ανθρώπους που τον πιστεύουν.

Αυτό ήταν και το τελευταίο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι περίπου 300 φίλοι της Ομάδας. Ο Ιωνικός αναχωρεί την Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη όπου θα λάβει μέρος στο γνωστό τουρνουά της πόλης, «Μαυροσκούφεια» όπου θα αντιμετωπίσει στις:
  • 16/9 τον Ήφαιστο Λήμνου
  • 17/9 τον Προμηθέα Πάτρας 
  • 18/9 τον ΠΑΟΚ

Φώτο: Γιώτα Μπρέκη
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: