Το «φαινόμενο της πεταλούδας» φαίνεται να λαμβάνει χώρα εδώ και λίγες μέρες στον Ιωνικό με το ρόστερ της Ομάδας να παρουσιάζει τροποποιήσεις τις τελευταίες μέρες, όχι ωστόσο, κατά βάση, στη front line ή στη δεύτερη πεντάδα.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση του Πέτρου Γερομιχαλού να αποδεσμευτεί και να μεταβεί στο Λαύριο καθώς, με την άφιξη του Χαραλαμπόπουλου και το σχετικό rotation εντός της ομάδας, ο χρόνος του θα μειωνόταν σημαντικά. Ωστόσο, αυτή η απόφαση πυροδότησε ένα ντόμινο κινήσεων. Δεδομένου ότι αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν άλλοι αξιόλογοι «ελεύθεροι» παίκτες στη θέση «4» και προκειμένου η ομάδα να είναι πλήρης, το πρόβλημα ξεπεράστηκε με την επιστροφή του παλιού και γνώριμού μας, Σωτήρη Κατούφα όπου και δίνεται εκ νέου βάθος στον πάγκο. Ωστόσο ουδείς γνωρίζει αν ο Ιωνικός τώρα ή στο μέλλον, θα κάνει κίνηση να γεμίσει το «4» ή το «5», δεδομένου ότι ο Σχορτσιανίτης είναι ακόμα ανέτοιμος, με τη γραμμή κρούσης να βρίσκεται κυρίως στα γκαρντ των «μπλε», παίρνοντας και το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων με δυσανάλογο όμως μερίδιο σε σχέση με τους «ψηλούς». Ουσιαστικά, από τον κύριο κορμό, όπως είναι τα πράγματα, οι Τζόουνς, Μαυροκεφαλίδης, Κόττας και Σάφτεναρ θα κληθούν να καλύψουν τις δύο θέσεις (με τον Χαραλαμπόπουλο να βοηθάει ορισμένες φορές στο «4»).

Παράλληλα, για τον ίδιο λόγο, ο Σανδραμάνης που είχε δοθεί δανεικός από τον Προμηθέα Πάτρας, θα αποτελέσει παρελθόν, όντας παίκτης που το πιθανότερο ήταν να βρίσκεται εκτός 12άδας. Τη θέση αυτή, ουσιαστικά αναπληρώνει ο Κουντουράς με την εκ νέου επιστροφή του και όντας πια υγιής.

Οι καραμπόλες αυτές ωστόσο, έφεραν στο φως και ένα άλλο ζήτημα που υπήρχε και με γνώμονα, ίσως, ο Ιωνικός να κινηθεί για ξένο, κάποια στιγμή, όσον αφορά την «αεροπορία» του. Μέχρι και σήμερα ο Ιωνικός διέθετε 7 ξένους (Λόρενς, Μπαρτ, Ανδρονικασβίλι, Στιθ, Τζόουνς, Σάφτεναρ και Τοπάλι). Δεδομένου ότι οι 5 από τους 7 αποτελούν από σημαντικό έως αναντικατάστατο κομμάτι αυτής της ομάδας και ο Ανδρονικασβίλι, ένα πολύ δυνατό «πρότζεκτ» με μέλλον, ο κλήρος έπεσε στον Τοπάλι. Ο διεθνής Αλβανός γκαρντ, έδειξε καλά στοιχεία καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και πέραν της αμυντικής του προσήλωσης για την οποία ήταν γνωστός, έδειξε αισθητά βελτιωμένος και επιθετικά και «άρεσε», ιδίως στα φιλικά με Οίακα Ναυπλίου και Διαγόρα Δρυοπιδέων. Επίσης, συμμετείχε κανονικά στις φιλικές αναμετρήσεις στη Θεσσαλονίκη, στα Μαυροσκούφεια. Ωστόσο, αφενός το γεγονός ότι θα έδινε «μάχη» για να μπει στη 12άδα για κάθε παιχνίδι και το γεγονός ότι ακόμα, παρά την προσπάθεια, δεν είχε εκδοθεί ελληνικό διαβατήριο, οδήγησαν μοιραία σε μια άτυπη «ανταλλαγή» με τον Τοπάλι να πηγαίνει στη Δάφνιου Δαφνίου και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο να ξαναντύνεται στα «μπλε». Έτσι, ο Αντριάνο, ο οποίος έκανε μια πολύ μεστή χρονιά πέρσι στον Αμύντα, ίσως την καλύτερη στην καριέρα του έως τώρα, με μέσον όρο 10,2π., 3,8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1,5 κλέψιμο θα συνεχίσει στην Α2 προσπαθώντας για το καλύτερο με τη Δάφνη Δαφνίου. Εξάλλου, πριν βρεθεί στον Ιωνικό ήταν και πάλι στόχος της ομάδας του Χαϊδαρίου, όντας μάλιστα αρκετά κοντά, στις αρχές Αυγούστου.

Με την προσθήκη πάντως των τριών και ιδίως του Κατούφα και του Παπαδόπουλου, πέραν των όποιων αγωνιστικών πλάνων, αναμένεται να ενισχυθούν ιδιαίτερα και τα "αποδυτήρια" της ομάδας μιας και αμφότεροι γνωρίζουν καλά, πράγματα και καταστάσεις, κάτι που πέραν της προσωπικής του σχέσεις μαζί τους, πιθανόν να συνεκτίμησε ο Βαγγέλης Τσάπας.


* Κι ενώ όλα αυτά εξελίσσονται στο αγωνιστικό κομμάτι, ο επίσημος Ιωνικός και μετά το μήνυμα του διοικητικού του ηγέτη, Βαγγέλη Τσάπα, για τη μέχρι τώρα χαμηλή ζήτηση των εισιτηρίων διαρκείας, κάνει την ύστατη προσπάθεια και με διαρκές «ρεσάλτο» σε επίπεδο επικοινωνίας από τους επίσημους λογαριασμούς του προσπαθεί να δημιουργήσει «κίνηση», κάτι που όπως μαθαίνουμε δείχνει να έχει αποτελέσματα. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος, κάτι που το έχει καταστήσει σαφές ο επίσημος Ιωνικός, πως φέτος, δεδομένου ότι όλα τα εισιτήρια είναι ηλεκτρονικά, η κράτηση για το διαρκείας πρέπει να γίνει μέρες πριν τον αγώνα προκειμένου ο κάτοχός του να το έχει στη διάθεσή του για το παιχνίδι. Με άλλα λόγια, την ημέρα του αγώνα, αν δεν έχει προνοήσει εγκαίρως, θα αναγκαστεί να πληρώσει κανονικό εισιτήριο για να μπει.



Φώτο: Γιώτα Μπρέκη
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: