Λίγες μέρες πριν το πρώτο επίσημο τζάμπολ, το Ionikosnews βρέθηκε στην προπόνηση του Ιωνικού Νικαίας στον Πλάτωνα και συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Ιωνικός Νικαίας Affidea, Σταύρο Ελληνιάδη για:

Το πρωτάθλημα που ξεκινά: «Είναι μια σημαδιακή σεζόν και για τη Νίκαια και για τον Ιωνικό. Η Ομάδα μετά από 32 χρόνια ξαναπαίζει στα μεγάλα σαλόνια. Από την εποχή του Παναγιώτη Γιαννάκη και αυτής της τρομερής Ομάδας που έγραψε ιστορία. Η Ομάδα μας ξεκινά με πολλές προσδοκίες και βλέψεις. Αρχικά να σωθούμε και μετά βήμα-βήμα να χτίσουμε μια Ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο ελληνικό μπάσκετ. Έχουν γίνει πολύ καλές μεταγραφές, έχει έρθει ένας πολύ αξιόλογος προπονητής και με μπροστάρη τον Βαγγέλη Τσάπα ο οποίος είναι πάρα πολύ κοντά στην Ομάδα και έχει δώσει τα πάντα, θεωρώ ότι θα είμαστε πάρα πολύ ανταγωνιστικοί και ο κόσμος της Νίκαιας θα χαρεί και το μπάσκετ που θα παίζουμε αλλά και τις νίκες που θα κάνουμε».

Το πώς κύλησε και πως αποτιμά την προετοιμασία της Ομάδας: «Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από το πόσο γρήγορα γίναμε Ομάδα. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα προτέρημα του Στέργιου Κουφού δηλαδή να δημιουργήσει πολύ γρήγορα ένα ομοιογενές σύνολο. Δεν περίμενα να παίξουμε τόσο καλά τόσο γρήγορα. Βέβαια, είναι φιλικά παιχνίδια. Στα επίσημα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά του Ιωνικού έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε πολύ καλά».

Το «Σοφία Μπεφόν» ως έδρα του Ιωνικού: «Αγωνιστικά, το να παίζεις σε ένα γήπεδο που δεν το γνωρίζεις καθώς μέχρι τώρα έχουμε κάνει μόλις μία προπόνηση και αυτήν την εβδομάδα θα κάνουμε άλλες δύο με τρεις είναι ένα μειονέκτημα. Άλλο να παίζεις στο γήπεδο που κάνεις προπόνηση κάθε μέρα και το ξέρεις και άλλο σε ένα ουσιαστικό ουδέτερο γήπεδο. 13 παιχνίδια σε ένα ουδέτερο γήπεδο και άλλα 13 εκτός έδρας».

Το πρόσφατο μήνυμα – «παράπονο» του ισχυρού ηγέτη των Νικαιωτών, σχετικά με τη χαμηλή κίνηση των διαρκείας: «Εγώ είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος σιγά-σιγά θα ανταποκριθεί και θα έρθει κοντά στην Ομάδα. Ξέρει πόσο πολύ αγαπά ο κόσμος την Ομάδα και ξέρω πόσο περιμένει για να ξεκινήσει η χρονιά. Όπως είχε πει και ο Βαγγέλης Τσάπας, εμείς προσδοκούμε 13 sold out και νομίζω ότι και αυτός ο στόχος θα είναι πραγματοποιήσιμος».

Τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες που κρύβει η φετινή Basket League: «Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη θέση έχει ονοματεπώνυμο και είναι ο Παναθηναϊκός λόγω της καθόδου του Ολυμπιακού στην Α2. Είναι κάτι που είναι στενάχωρο καθώς πλέον το πρωτάθλημα χάνει πολύ από το ενδιαφέρον του και την αίγλη του. Οι υπόλοιπες όμως 13 ομάδες είναι αρκετά ανταγωνιστικές, έχουν ανεβάσει επίπεδο και είναι πολύ καλύτερες από πέρσι, τόσο σε επίπεδο ξένων αλλά και ρόστερ, γενικά. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα όπως και ανταγωνιστικό όμως από τη 2η θέση και κάτω».
Επιπλέον, όταν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα, μιλάμε για ένα πρωτάθλημα με πάρα πολύ τακτική και διάβασμα από τους προπονητές, πολύ δυνατές άμυνες, οργανωμένες επιθέσεις. Σε άλλες χώρες δίνουν περισσότερη βαρύτητα στο θέαμα και λιγότερο στην τακτική. Θεωρώ ότι όποιος παίκτης παίξει και άρα αποδείξει ότι είναι «μελετηρός», μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του κόσμου.

Τον κόσμο και ένα κάλεσμα προς αυτόν: «Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, ξέρουν πόσο πολύ μας βοηθάνε. Μου έχουν μείνει αξέχαστες οι στιγμές του περσινού πρωταθλήματος και χρειαζόμαστε αυτήν την ατμόσφαιρα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι κοντά μας».

Φώτο: Γιώτα Μπρέκη
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: