Κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα (σε σχέση με την εικόνα που είχε δείξει στα φιλικά) και παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, ο Ιωνικός ηττήθηκε από την Παναχαϊκή με 1-2 για το θεσμό του Κυπέλλου. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, αντέδρασε ιδανικά όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και έχασε το παιχνίδι στο τελευταίο 15’ του αγώνα, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω. Περίπου 400-500 οι φίλοι της ομάδας που παρευρέθηκαν στο γήπεδο της Νεάπολης, σε μέρα και ώρα απαγορευτική, με γενική απεργία και υπό βροχή πριν αλλά και κατά διαστήματα την ώρα του παιχνιδιού.

Ο Ιωνικός μπήκε με όρεξη στο παιχνίδι και έδειξε να πατάει καλύτερα. Στο 7’ ωστόσο, ήταν η Παναχαϊκή που με τον Πολίμο έπιασε ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Κουρεπίνη. Έκτοτε, η Παναχαϊκή ισορρόπησε σημαντικά, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Στο 15’ η κεφαλιά του Κολ από καλό σημείο μέσα στην περιοχή κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ. Τελικά, στο 16’, ο Μωραΐτης μετά από γύρισμα του Κυνηγόπουλου στα πλάγια της περιοχής έγραψε το 0-1. Έκτοτε, δε σημειώθηκε κάποια άλλη ευκαιρία μέχρι το 33’ όταν και ο Γκούφας έπιασε ένα σουτ-βολέ έξω από την περιοχή το οποίο πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι του Σούλη. Στο 37’, η Παναχαϊκή απάντησε στις ευκαιρίες με τον Κολ να εκτελεί απευθείας το κόρνερ προς την εστία του Κουρεπίνη και τον τελευταίο να διώχνει με υπερένταση. Στο επόμενο λεπτό, πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους Πατρινούς με σύγχυση να δημιουργείται στα καρέ του Ιωνικού, και τους αμυντικούς να διώχνουν υπερένταση. Στην εξέλιξη της φάσης, ήταν η ώρα του Ιωνικού με τον Μάναλη να κάνει το 1-1. Η μπαλιά στην περιοχή της Παναχαϊκής κατέληξε στον Κρητικό ο οποίος με κεφαλιά την «έστρωσε» στον Μάναλη με τον τελευταίο με ωραίο ελιγμό να ξεπερνά τον προσωπικού του αντίπαλο και με ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής να ισοφαρίζει για την ομάδα του. Στο 43’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Πατρινούς, με τον Κολ να ξανακάνει το ίδιο όταν από κόρνερ προσπάθησε να απειλήσει απευθείας. Σκορ ημιχρόνου, 1-1.

Στην επανάληψη, η Παναχαϊκή μπήκε αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι, περνώντας στο παιχνίδι ο Μαυρίας. Ο Ιωνικός όμως ήταν αυτός που στην πραγματικότητα πατούσε καλύτερα. Στο 47’, μεγάλη ευκαιρία για τους Νικαιώτες όταν την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καλλέργη έδιωξε με υπερένταση ο Σούλης. Στο 49’ οι Αχαιοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ανατροπή του Σιατραβάνη μέσα στην περιοχή. Το παιχνίδι γενικά είχε ανάψει και αυτό φάνηκε όταν στο 52’, Σούλης και Μάναλης επιδόθηκαν σε «κοκορομαχίες» με αμφότερους να εισπράττουν κίτρινη κάρτα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 55’ η κεφαλιά του Μωραΐτη από σέντρα του Κολ, πέρασε άουτ. Έκτοτε, για το διάστημα 55’-65’, η Παναχαϊκή πήρε μέτρα στο γήπεδο και ανέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 68’, έγινε αναγκαστική αλλαγή για τον Ιωνικό με τον Τσιριγώτη να αποχωρεί και τον Αρναούτη να περνά τον Ντάγκρα εντός, δείχνοντας ξεκάθαρα πως θέλει να χτυπήσει το ματς, εντείνοντας την πίεση. Από πλευράς Πατρινών, το «ανέβασμα» του Σταμόπουλου ως προς την απόδοση, συνέχιζε να δίνει στους φιλοξενούμενους μια αίσθηση «υπεροχής». Στο 73’ ο Ιωνικός προσπάθησε να απειλήσει, όμως ο Κρητικός δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στο 77’ ήρθε το 1-2. Ο Κολ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κυνηγόπουλος πήρε την κεφαλιά κοντά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε και λίγο στο δεύτερο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα της εστία του Κουρεπίνη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν είδαμε ιδιαίτερα ποδόσφαιρο με τους παίκτες της Παναχαϊκής να κάνουν καθυστερήσεις. Στο 88’ ωστόσο, θα μπορούσε να γίνει το 1-3 όταν από προωθητική σέντρα του Κολ από τα αριστερά όπως επιτιθόταν η Παναχαϊκή, ο Μωραΐτης έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή όμως ο Κουρεπίνης έκανε σπουδαία επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, 1-2 τελικό.


Παναχαϊκή (Μιλόσεβιτς): Σούλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Ρουγκάλας, Πατρώνης (46′ Μαυριάς), Κολ, Σιατραβάνης, Παπατόλιος, Κυνηγόπουλος (81′ Ιντζόγλου), Μωραϊτης (90′ Αντωνακόπουλος), Τσελεπίδης.

Ιωνικός (Αρναούτης): Κουρεπίνης, Τσιριγώτης (68′ Ντάγκας), Γκοτσούλιας, Κρητικός, Καλλέργης, Γκούμας, Φουρλάνος, Τιεντσέου, Ιωάννου, Μάναλης (81′ Σμυρλής), Παπουτσογιαννόπουλος.



Σχόλιο: Πολύ θετικός ο Ιωνικός δεδομένου και των απουσιών (Μανωλάς, Μουστάκης, Πατσατζόγλου, Καλογέρης, Κολλαράς, Μακρίδης). Οι Νικαιώτες δεν κλείστηκαν, πάλεψαν το παιχνίδι και τη νίκη και έδειξαν θα αποτελέσουν δύσκολο αντίπαλο για τον οποιονδήποτε μέσα στο πρωτάθλημα. Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα αγωνίστηκαν κανονικά με τον Ιωνικό να παίζει την περισσότερη ώρα με ένα 4-2-3-1. Η ύπαρξη του Φουρλάνου στο κέντρο, αναδεικνύει την ποιότητα και τις ικανότητες του Καλλέργη και αυτό θα φανεί στο μέλλον.
Και για τους Πατρινούς υπήρξαν απουσίες καθώς δεν αγωνίστηκαν όλοι οι «ξένοι» τους που ήρθαν φέτος με μεταγραφή, λόγω θέματος με τα δελτία. Η Παναχαϊκή στάθηκε καλά στη Νίκαια και γι' αυτό κέρδισε, κάτι που υποδηλώνει ότι και ο Ιωνικός ήταν καλός.

Επόμενος αγώνας για τους Νικαιώτες, εντός έδρας το Σάββατο, απέναντι στα Τρίκαλα, ενός εκ των φαβορί για άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: