Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Ήρθε, λοιπόν, το μεσημέρι του Σαββάτου η ώρα για την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού Ιωνικού στο φετινό πρωτάθλημα.
Τα λόγια, οι εικασίες και όλα τα συναφή τελείωσαν και έδωσαν τη θέση τους στα πραγματικά γεγονότα. Δεν υπήρχε μόνο η εύλογη περιέργεια που διακρίνει κάθε πρεμιέρα. Ήταν και πως υπήρχε έντονη διάθεση για εξαγωγή ουσιαστικών ποδοσφαιρικών συμπερασμάτων. Γενική σούμα; Ο Ιωνικός χρειάζεται ακόμα να κάνει κάποια πράγματα, αλλά αυτά μπορούν να γίνουν.

Στο πρώτο ημίχρονο, είναι η αλήθεια πως τα Τρίκαλα προσπάθησαν να δικαιολογήσουν -κυρίως στον εαυτό τους- τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί το προηγούμενο διάστημα. Πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν τη μπάλα και επιχειρούσαν να τη φέρουν προς την περιοχή του Ιωνικού. Αλλά, ως εκεί. Γιατί; Γιατί απέναντί τους υπήρχε μία σοβαρή και συγκεντρωμένη ομάδα. Που κρατούσε τις θέσεις της, που επεδίωκε να αποτρέψει κινδύνους, που ήθελε τη μπάλα, όχι για να την ταλαιπωρεί άσκοπα, αλλά για να την προωθήσει. Όμως, έλειπε το κάτι παραπάνω και από τους «κυανόλευκους». Αυτό που θα μπορούσε να δώσει στον Ιωνικό το πλεονέκτημα στο συσχετισμό δύναμης. Η ανάπτυξη της ομάδας δεν ήταν τόσο ικανή στο να δημιουργήσει καθοριστικές πρόσφορες συνθήκες. Προθέσεις υπήρχαν, πάντως...

Μόλις ο Ιωνικός κατάλαβε πως αρκούσε να είναι σοβαρός για να μην έχει εις βάρος του περιπέτειες, είχε έρθει η ώρα να δοκιμαστεί πιο ενεργά στο πεδίο της κατοχής της μπάλας και της εν δυνάμει δημιουργίας απειλών. Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα οι παίκτες του Δημήτρη Αρναούτη πήγαν για τη νίκη. Δεν τα κατάφεραν, και γιατί χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία στην κεφαλιά του Παπατζίκου, αλλά και γιατί επί της ουσίας δεν μπόρεσαν να βρουν τους τρόπους στο βαθμό που απαιτούσε η συγκυρία. Αλλά, τα Τρίκαλα τους ένιωσαν και κατάλαβαν πολύ καλά πως στη Νεάπολη αυτό το απόγευμα θα χρειαζόταν αρκετή προσπάθεια.

Επομένως, βγαίνουν δύο βασικά συμπεράσματα. Το ένα καθησυχαστικό και ενθαρρυντικό συνάμα: η ομάδα γνωρίζει πού βρίσκεται, θα αντιμετωπίσει σοβαρά τις υποχρεώσεις της στη φετινή Football League, και έχει αρκετές πιθανότητες να διαγράψει μία θετική πορεία. Το θέμα είναι να μπορέσει σε αμιγώς ποδοσφαιρικά ζητούμενα να βρει ευκταίες λύσεις. Φυσικά και θα αυξηθούν οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο όταν δεν θα υπάρχουν απουσίες. Σε νοοτροπία, μάλλον, δεν θα υπάρξει πρόβλημα... Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αν επιβεβαιωθεί και στην πράξη με διάρκεια.

ΥΓ. Από εδώ και πέρα, και καθώς η ομάδα της Νίκαιας θα γνωρίζεται κάθε αγωνιστική με κάθε έναν φετινό αντίπαλο, θα μπορούμε κι εμείς όλοι να συγκρίνουμε δείγματα γραφής και να αποκτάμε ολοένα και πιο εμπλουτισμένη γνώση για τα δρώμενα. Κι εμείς που παρακολουθούμε την προσπάθεια και κυρίως η ίδια η ομάδα. Για να προσεγγίζουμε πιστότερα το ποια είναι τα ατού, ποιες οι αδυναμίες, τι χρειάζεται να γίνει και τι όχι. Το πρωτάθλημα μόλις ξεκίνησε, όρεξη να έχουμε (που έχουμε αρκετή) και δεν θα βαρεθούμε. Και η κατηγορία κρίνεται άκρως ενδιαφέρουσα και ο Ιωνικός (φαίνεται πως) είναι σε θέση να γεμίσει με αξιοπρόσεκτα δεδομένα τους φίλους του.


Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: