Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Το απόγευμα του Σαββάτου ο Ιωνικός έδειξε στους απανταχού φίλους του μπάσκετ πως η ομάδα, υπό τις οδηγίες του Νίκου Βετούλα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα εντός του παρκέ τα οποία είναι θέμα χρόνου να αποτυπωθούν και στον βαθμολογικό πίνακα. Είχε συγκέντρωση, έδωσε έμφαση και στην άμυνα και «καθάρισε» τον ΠΑΟΚ me 83-66.

Τρία πρόσωπα ήταν αυτά που ξεχώρισαν στο «Σοφία Μπεφόν», το κάθε ένα για διαφορετικό λόγο. Ο πρώτος είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος έκανε άλλη μία ηγετική εμφάνιση, «έβγαλε μάτια», με 22 πόντους (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 4/6 βολές) και 7 ριμπάουντ. Απλά στην περίπτωση του Λουκά μας έχει… καλομάθει σε ανάλογες εμφανίσεις.

Ο δεύτερος, είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο «Χαραλαμπό» τελείωσε το ματς με 16 πόντους (5/6 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ. Ωστόσο, το μεγάλο κέρδος δεν είναι οι αριθμοί που καταγράφονται στο φύλλο αγώνα ή στο ranking αλλά η εικόνα του αθλητή εντός παρκέ. Απαλλαγμένος από άγχος ή το βάρος του… ηγέτη ο πάλαι ποτέ αρχηγός των μικρών εθνικών ομάδων δείχνει αναγεννημένος και αποφασισμένος να φτάσει εκεί που μπορεί, συνεπικουρούμενος από την θετική αλλαγή και στο σώμα του. Το κέρδος φυσικά θα είναι διπλό για το ελληνικό μπάσκετ. Τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και για την Εθνική ομάδα καθώς ο σμολ φόργουορντ του Ιωνικού είναι μόλις 22 ετών.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο «στοίχημα», το δυσκολότερο «εγχείρημα», το τρίτο πρόσωπο που αξίζει να σταθούμε, ακούει στο όνομα Σοφοκλής Σχορτσανίτης. Ο πολύπειρος σέντερ βρέθηκε στην αποστολή της ομάδας και τράβηξε πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας κατά την παρουσίαση των ομάδων. Δικαίως, παρά το γεγονός πως δεν έπαιξε στο ματς. Αλλά πλέον αυτό είναι θέμα χρόνου…


Κόντρα στις «Κασσάνδρες»

Στα 34 του ο «Σόφο», που αγαπήθηκε αλλά ταυτοχρόνως λοιδορήθηκε όσο λίγοι στο ελληνικό μπάσκετ με αφορμή την καταγωγή, το χρώμα του δέρματος αλλά και το σωματικό βάρος του, βρήκε στον Ιωνικό τις απαραίτητες συνθήκες για να δουλέψει και πλέον ετοιμάζεται για ένα τεράστιο comeback. Υπενθυμίζεται πως έχει να παίξει από τις 6 Ιανουαρίου του 2018, φορώντας τη φανέλα των Τρικάλων (6 πόντοι σε 9 λεπτά συμμετοχής στην ήττα 76-86 από το Ρέθυμνο).

Είναι μία απάντηση σε όσους βιάστηκαν να τον ξεγράψουν. Σε όσους τον κατέκριναν. Σε όσους προτίμησαν τα ρατσιστικά σχόλια, τις ύβρεις από την ουσία, τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Είναι η απάντηση που «χρωστάει» ο «Big Sofo» ή αλλιώς «Baby Shaq» και αναμένεται να τη δώσει το προσεχές διάστημα. «Χρωστάει». Σε εισαγωγικά. Γιατί, στην πραγματικότητα δεν οφείλει τίποτα σε κανέναν. Παρά μόνο στον εαυτό του.

Έτσι, η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσανίτη στο παρκέ ξεπερνά κατά πολύ ένα απλό comeback αθλητή. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Είναι μία τεράστια νίκη του ανθρώπινου μυαλού κόντρα στις «Κασσάνδρες» και τρανή απόδειξη πως, με δουλειά και επιμονή, όλα είναι δυνατά.


Υ.Γ.1: Έχοντας στη frontline, Λουκά, Σάφτενααρ και Κώττα, σκεφτείτε τι θα συμβεί όταν μπει ο Σοφοκλής. Και στο παρκέ αλλά και στην κερκίδα.
Υ.Γ.2: Last but not least: Πρώτη νίκη για τον Ιωνικό μετά από 32 χρόνια στην Α1. Κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό τα λέει (σχεδόν) όλα. Το πάθημα να γίνει μάθημα.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: