Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Η διαχείριση του άσχημου αποτελέσματος με τον ΟΦ Ιεράπετρας απαιτεί μεγάλη λεπτότητα και ακόμα περισσότερη σοβαρότητα. Γιατί είναι κρίσιμο ζήτημα το να μην απογοητευτούν και η ομάδα και ο κόσμος από αυτή την ήττα. Έτσι, είναι χρήσιμο να επιχειρήσουμε να τα ταξινομήσουμε όλα με μία σειρά, που θα βοηθάει και δεν θα επιβαρύνει το κλίμα. Πάμε, λοιπόν... 

Σίγουρα η εμφάνιση του Ιωνικού δεν ήταν απογοητευτική, και δεν δικαιολογεί την ήττα. Ήρθε, όμως, αυτό το 0-1 να δημιουργήσει «τετελεσμένο» και να προκαλέσει ζημιά στο βαθμολογικό κομμάτι. Αν εξαχθούν τα σωστά ποδοσφαιρικά συμπεράσματα και αν ο ψυχολογικός τομέας δεν ξωκείλει σε λάθος «δρομάκια», θα μπορεί να συνεχιστεί η προσπάθεια και σύντομα η ομάδα να μπορέσει να εναρμονίσει την απόδοσή της με τη βαθμολογική συγκομιδή. 

Ο Ιωνικός συνεχίζει να δείχνει κάποια σημαντικά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Αυτό το απόγευμα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και με σωστή νοοτροπία. Σαν ομάδα που ήθελε να νικήσει. Σαν ομάδα που ήθελε, για την ακρίβεια, να κατακτήσει τους βαθμούς και όχι να τους πάρει «όπως κάτσει». Όπως πρέπει να κάνει ο Ιωνικός, ειδικά στην έδρα του. Έχασε, όμως, τον αγώνα και δεν μπορεί κανένας να το παραγνωρίσει αυτό. Και αυτό έγινε γιατί κάποια πράγματα δεν τα έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας όπως απαιτούσαν οι συγκυρίες. 

Ο Ιωνικός δεν βρήκε τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα με αποτελεσματικότητα. Και όταν δημιούργησε καλές προϋποθέσεις για ένα τέρμα, η τελική ενέργεια δεν ήταν η κατάλληλη. Εξάλλου, το συγκρότημα του Δημήτρη Αρναούτη βρέθηκε πίσω στο σκορ με έναν τρόπο που θύμισε τις ήττες στο περσινό ξεκίνημα στη Γ΄Εθνική. Εκεί που ο Ιωνικός έχασε κάποιες φορές εντός έδρας, γιατί παρότι είχε την πρωτοβουλία και έψαχνε το γκολ δεχόταν κόντρα στη ροή του αγώνα κάποιο γκολ και μετά έτρεχε, και δεν έφτανε... Αυτά, όμως, από ένα σημείο και μετά άλλαξαν άρδην.

Ο ΟΦ Ιεράπετρας στην ουσία «καλωσόρισε» τον Ιωνικό στη Football League. Γιατί για πρώτη φορά φέτος η ομάδα της Νίκαιας βρήκε μπροστά της ένα πολύ δύσκολο έργο, να επιστρέψει ενώ είχε μείνει πίσω στο σκορ. Με τα Τρίκαλα δεν υπήρξε ποτέ αυτός ο βραχνάς, με τον Θεσπρωτό είχε φροντίσει ο Ιωνικός όλες οι δυσκολίες να περάσουν στο στρατόπεδο του αντιπάλου του. Με τους Κρητικούς την Κυριακή δεν ανταποκρίθηκε και έχασε. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από τη Νεάπολη με κάτι πολύ παραπάνω από όσο αναδείκνυε η εικόνα της αναμέτρησης. 

Ένα πρώτο σπουδαίο μάθημα πάρθηκε και θα κριθούν όλοι στο αν μπορέσουν να το αφομοιώσουν με επάρκεια ή όχι. Θα είναι αμαρτία ο κόσμος να απογοητευτεί. Φυσικά και θέλουν όλοι τις νίκες, κανένας δεν γουστάρει τις ήττες, αλλά η προσπάθεια των παικτών του Δημήτρη Αρναούτη σε όλο το ενενηντάλεπτο με τον ΟΦ Ιεράπετρας δεν δικαιολογεί επ΄ουδενί κανένα γύρισμα της πλάτης, ειδικά μαζικό. Ίσα-ίσα. Χρειάζεται πείσμα, μία γροθιά, μία περαιτέρω στήριξη, που θα λειτουργούν και σαν αναγνώριση και σαν ενισχυτικός παράγοντας συνάμα. 

ΥΓ. Σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα θα ευδοκιμήσουν οι οργανισμοί που θα ξέρουν στην πράξη να διαχειριστούν παρόμοιες συγκυρίες. Γιατί φαίνεται πως τέτοιες θα έρχονται με κάποια σχετική συχνότητα, αφού μιλάμε για σκληρό και δύσκολο ανταγωνισμό. Και κυρίως θα επιβιώσουν εκείνοι που θα καταλάβουν γιατί έλαβαν χώρα (με ποδοσφαιρικά κριτήρια) τέτοια αποτελέσματα, αφού πρώτα παραδεχτούν με τον εαυτό τους πως όταν συμβεί κάτι τέτοιο δεν ήρθε καμία απολύτως «καταστροφή του κόσμου»...
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: