Γράφει ο Κώστας Μαρούντας 
 
H Kαλαμάτα είναι δίχως καμία αμφιβολία μία από τις πιο πολυσυζητημένες ομάδες του εγχώριου ποδοσφαίρου τους τελευταίους μήνες. Ο βασικός λόγος είναι πως σε αυτό το χρονικό διάστημα βίωσε άκρως αντιθετικές περιστάσεις, καθώς βρέθηκε μέσα σε λίγους μήνες από το ένα άκρο στο άλλο.

Πρώτα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει την άνοδο από τη Γ΄ Εθνική στη Football League και μάλιστα με επώδυνο τρόπο. Η ήττα με 5-0 εκτός έδρας από τον Ασπρόπυργο (που άφησε δεύτερη την Καλαμάτα στον όμιλό της), αλλά και η μετέπειτα (δεύτερη κολλητή) αποτυχία στα μπαράζ με το Διαγόρα Ρόδου είχαν φέρει την απόλυτη απογοήτευση. Όλοι γκρίνιαζαν, όλοι κατηγορούσαν τους πάντες, και θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος μία ήρεμη επόμενη μέρα.

Όμως, σταδιακά τα πράγματα άλλαζαν προς το καλύτερο. Έτσι, βρέθηκε λύση στο διοικητικό κομμάτι (για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω), ενώ παράλληλα η απόσυρση του Ηρακλή και του Κρόνου Αργυράδων από τη Football League δημιούργησε μία άκρως ρεαλιστική προοπτική για άνοδο. Μετά από ένα θρίλερ αρκετών ημερών, που αφορούσε κυρίως στο ποιες ομάδες δικαιούνται να αναπληρώσουν τις δύο που αποσύρθηκαν, η Καλαμάτα πήρε το ένα εισιτήριο. Πλέον, η νέα διοίκηση θα ξεκίναγε την προσπάθειά της από ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Αυτό που δεν είχε επιτευχθεί αγωνιστικά, ήρθε με άλλο τρόπο, αλλά σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο.

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE

 
Η μεσσηνιακή ομάδα έχει πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στη φετινή Football League. Στην πρεμιέρα νίκησε μέσα στο Αιγάλεω με 0-2, στη συνέχεια επικράτησε εντός έδρας επί του Ιάλυσου με 2-0 (σε έναν αγώνα που βρέθηκαν στο γήπεδο περίπου 4.000 άνθρωποι), ενώ στην τρίτη αγωνιστική απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 από τη Νίκη Βόλου. Aυτός ο απολογισμός των 7 βαθμών φέρνει την Καλαμάτα στην πρώτη θέση μαζί με τη Βέροια και τον ΟΦ Ιεράπετρας.
Ο προπονητής Βασίλης Βούζας προσπαθεί να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο, που θα δίνει τη δυνατότητα στις (πολλές) ικανές μονάδες να βοηθήσουν την ομάδα και όχι το αντίστροφο. Η Καλαμάτα είναι η αλήθεια πως έχει διαστήματα που βγάζει εικόνα ομάδας αρκετά ικανής (π.χ. με τον Ιάλυσο ο προπονητής της ροδίτικης ομάδας είπε πως για παρατεταμένο χρονικό διάστημα η Καλαμάτα του θύμισε ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας), αλλά και άλλα που παρουσιάζει μία εικόνα που χρειάζεται βελτίωση. Στον τελευταίο αγώνα με τη Νίκη, στον οποίο συντελέστηκε η πρώτη απώλεια βαθμών, ο προπονητής των Μεσσήνιων δήλωσε πως με βάση την απόδοσή της η ομάδα του δικαιούταν τη νίκη, ενώ παραπονέθηκε και για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μία φάση.

Στις πρώτες του δηλώσεις όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Βασίλης Βούζας είχε δώσει το γενικό στίγμα: «Αποδέχθηκα την πρόταση της διοίκησης για δυο λόγους: ο πρώτος λόγος είναι ότι πολλές φορές στο παρελθόν διαπίστωσα, και ως ποδοσφαιριστής, και ως προπονητής, πως η ομάδα έχει και ιστορία και δυναμική στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία της πόλης συμμετέχει ενεργά στην προβολή της, και γενικά τη στηρίζει.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μου παρουσιάστηκε ένα πλάνο από τους ανθρώπους που ανέλαβαν τώρα την ομάδα, το οποίο συμβαδίζει κατά πολύ με τις δικές μου φιλοδοξίες και είμαι σίγουρος πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν όραμα για να βοηθήσουν να επιστρέψει η ομάδα στη θέση που της ανήκει.
Θα δούμε σημαντικές αλλαγές, επιβάλλεται να γίνουν στην ομάδα, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να παρακολουθήσουν τις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, να οργανωθεί η ομάδα σε σύγχρονα πρότυπα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε από το μηδέν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορείτε να διαπιστώσετε κάποιες αλλαγές, τόσο στη λειτουργία, όσο και στην οργάνωση της ομάδας, που θα αλλάξουν κατά πολύ την εικόνα της, και στον κόσμο της Καλαμάτας, και γενικά σε όλη την Ελλάδα».

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο Κύπελλο Ελλάδας η Καλαμάτα ξεκίνησε πολύ καλά, καθώς πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση απέκλεισε την Α.Ε. Καραϊσκάκης νικώντας τη με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.  Ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα. Στην επόμενη φάση του θεσμού θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες την ΑΕΛ, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην Καλαμάτα και ο επαναληπτικός στη Λάρισα.

Όσον αφορά στα φιλικά, η ομάδα της Μεσσηνίας έχει φέρει τα εξής αποτελέσματα: Κ19 ΝΠΣ Βόλος-Καλαμάτα 1-1, Ολυμπιακός Βόλου-Καλαμάτα 0-0, Σπάρτη-Καλαμάτα 0-4, Καλαμάτα-Διαβολίτσι 0-0, Φωστήρας-Καλαμάτα 1-1, Κορωπί-Καλαμάτα 0-2, Καλαμάτα-Εθνική Ενόπλων 2-0, Απόλλωνας Σμύρνης-Καλαμάτα 0-0, και στο πιο πρόσφατο που έγινε πριν λίγες μέρες Αστέρας Βλαχιώτη-Καλαμάτα 2-1.

 H ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 
 
Το 38,5% των μετοχών βρίσκεται πλέον στα χέρια του Γιώργου Πρασσά (ιδιοκτήτης της χρηματοοικονομικής εταιρείας G.P. Financial, με έδρα το Σικάγο). Άλλο ένα 38,5% των μετοχών κατέχει η Μαρία Μπουρνά (σύζυγος Χρήστου Παπαδημητρίου και ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας, εταιρείας πετρελαιοειδών, καθώς και συνιδιοκτήτρια σε κατάστημα εστίασης στο Σικάγο). Το 13% των μετοχών το έχει ο Ιωάννης Νταόπουλος (ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας στην Αμερική), ενώ τέλος το 10% των μετοχών είναι στα χέρια του δικηγόρου Γιώργου Ράλλη.

Ο Γιώργος Πρασσάς στη συνέντευξη τύπου στην οποία είχαν παρουσιαστεί ο ίδιος και οι άμεσοι συνεργάτες του είχε πει πολλά. Καταγράφουμε εδώ κάποια από τα τότε λόγια του:  «Για τη δική μου επιστροφή εδώ, στον τόπο που κατάγομαι και μεγάλωσα μέχρι 17 χρονών, είμαι χαρούμενος και συγκινημένος. Επίσης, νιώθω μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου δόθηκε η ευκαιρία, μαζί με τους συνεργάτες μου, να αναλάβουμε τα ηνία της Μαύρης Θύελλας. Στόχος είναι ένας: Η ομάδα να γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου και να οργανωθεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Πιστεύω πως αν μπουν σωστές βάσεις τα αποτελέσματα θα έρθουν ευκολότερα και αργότερα σίγουρα.

Πρόσθεσε, δε, πως «οι Έλληνες του εξωτερικού έχουνε πάει σε όλα τα κράτη του κόσμου και η αγάπη που έχουν για την πατρίδα είναι τεράστια! Στην Αμερική είμαι 30 χρόνια, αποφάσισα να επενδύσω στον τόπο μου και στην ομάδα του τόπου μου, με τη Μαύρη Θύελλα. Γενικά, στη ζωή άμα κάνεις τα πράγματα σωστά και τα οργανώσεις όλα γίνονται βιώσιμα. Υπάρχουν ομάδες που έχουν πέσει και χαθεί και ομάδες που πάνε πάρα πολύ καλά, άσχετα αν λένε ότι δεν πάνε καλά! Πιστεύω πως αν όλα τα πράγματα γίνουν σωστά και με τις σωστές βάσεις, θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Η αλήθεια είναι πως πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι οι φίλοι της Καλαμάτας ήδη έχουν ένα απτό δείγμα πως κάτι καλό και διαφορετικό λαμβάνει χώρα με τη νέα τάξη πραγμάτων: η ομάδα έκανε καλοκαιρινή προετοιμασία στο Πήλιο, απέκτησε ιδιόκτητα νέα γραφεία και δικό της πούλμαν, έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ αυτές τις μέρες έγινε γνωστό πως η ομάδα θα μεταβεί στη Ρόδο για να αγωνιστεί με τον τοπικό Διαγόρα με τη χρήση τσάρτερ. Όλα αυτά δείχνουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο πως η νέα διοικητική τάξη πραγμάτων στην ομάδα της Μεσσηνίας έχει πάρει ζεστά την υπόθεση και πως υπάρχουν σημαντικές βλέψεις για το μέλλον.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ:
Τερματοφύλακες: Στεφανάκος (21), Πάντος (23), Κασωτάκης (31)
Αμυντικοί: Ιντζίδης (39), Τζιβελεκίδης (4), Τσαταλπασίδης (5), Μάκος (1), Γαλούπης (3), Τσουβαλτσίδης (2), Γκελκέρια (19)
Μέσοι: Δήμος (14), Κωνσταντινόπουλος (24), Ζαχαρόπουλος (8), Τζόκιτς (87), Μπάμπης (30), Οσμάνατζιτς (20), Βουκμίροβιτς (10), Xαρλέπας (28), Ακριστινέι (25)
Επιθετικοί: Λαθύρης (20), Αλεξόπουλος (17), Καζβιρόπουλος (11),  Στεργίδης (7), Ράκιτς (9), Κουιρουκίδης (33), Σάμπσον (22), Γεωργόπουλος (70)

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: