«Ένας» Λουκάς φέρνει συνήθως την άνοιξη για τον μπασκετικό Ιωνικό.  Όταν, όμως, δεν τη φέρνει… χειμωνιάζει απότομα.



Του Κωνσταντίνου Χαλκιαδάκη,

Η τέταρτη νίκη του Κολοσσού Ρόδου στο πρωτάθλημα σήμανε αυτομάτως την τέταρτη ήττα του Ιωνικού στη Basket League και πλέον έχει ρεκόρ 4-4. Τελικό σκορ 86-79 στην 8η στροφή του πρωταθλήματος και ο δρόμος… μακρύς.

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Κολοσσός έχει καλύτερη ομάδα. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Κέρδισε και στο κύπελλο, νίκησε και στο «Σοφία Μπεφόν» για το πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Πόσω μάλλον επαναλαμβανόμενες.

Ωστόσο, δύο είναι τα «συστατικά» που στέρησαν από την ομάδα της Νίκαιας τη δυνατότητα να διεκδικήσει το ματς. Το πρώτο σχετίζεται άμεσα με την απόδοση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα έχασε την πατέρα του, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το ματς. Ο αρχηγός του Ιωνικού, που αποτελεί «βαρόμετρο» για τους «κυανόλευκους», παρά το πένθος, έκανε την υπέρβαση παίζοντας κόντρα στους Ροδίτες και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τον ψέξει για το γεγονός πως δεν έκανε άλλο ένα ματς των 20+ πόντων. Αλλά η «μέτρια» μέρα (για τη δική του κλάση «μέτρια») είχε 10 πόντους με (1/8 σουτ, 8/8 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Μία εμφάνιση που θα ζήλευαν πολλοί συνάδερφοί του.
Κατά παράφραση της λαϊκής ρήσης: Ένα Λουκάς φέρνει την άνοιξη. Ωστόσο, όταν δεν τη φέρνει… χειμωνιάζει απότομα.

Το δεύτερο στοιχείο που «κόστισε» ήταν τα πολλά λάθη. Ένα μόνο λάθος για τον Κολοσσό στο πρώτο δεκάλεπτο. Την ίδια ώρα, ο Ιωνικός είχε φτάσει τα έξι(!) Πάνω σε αυτά τα λάθη πάτησε η ομάδα του Λυκογιάννη, πήρε αμέσως διαφορά 11-22 και βρήκε συνολικά 16 πόντους έως το ημίχρονο(!) Συνολικά οι γηπεδούχοι εγκλωβίστηκαν στην άμυνα της Ρόδου, υπέπεσαν συνολικά σε 17 λάθη την ώρα που οι φιλοξενούμενοι δεν ξεπέρασαν τα 9.

Το «κλειδί» ήταν η τρίτη περίοδος. Ο Ιωνικός σημείωσε μόλις 10 πόντους ενώ ο Κολοσσός 21.
Στην εξίσωση πρέπει να μπει και το γεγονός πως η Ροδίτες πήραν το ματς με 6/22 τρίποντα αλλά 40 πόντους στο «ζωγραφιστό».

Πάντως, στα θετικά του αγώνα συγκαταλέγεται η απόδοση δύο παικτών. Ο πρώτος είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που τελείωσε το ματς 20 πόντους (4/5 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 3/6 βολές, 3 ριμπάουντ). Ο δεύτερος είναι ο, όσο και αν μοιάζει ασυνήθιστο, ο Σι Τζέι Στιθ. Ο Αμερικανός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με 8 πόντους, ένα ριμπάουντ αλλά και αρκετή ενέργεια στο παρκέ.
Αντίθετα, σε «ρηχά νερά» έμεινε ο Μπαρτ 9 πόντους (2/7 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 4 ασίστ, 4 λάθη).

Υ.Γ.1: Θερμά συλλυπητήρια στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη για την απώλεια του πατέρα του. 

Υ.Γ.2: Και μία κουβέντα και για τον κόσμο του Ιωνικού. Η πρόχειρη ανάγνωση λέει πως το «Σοφία Μπεφόν» πρέπει να είναι κατάμεστο σε κάθε εντός έδρας ματς. Η δεύτερη, πιο ψύχραιμη και ουσιαστική ανάγνωση είναι πως ο Ιωνικός κάθε δεύτερη εβδομάδα «κατεβάζει», με τη βοήθεια των πούλμαν που έχει βάλει η διοίκηση, 600-700 Νικαιώτες στο Φάληρο. Από μόνο του αυτό λέει πολλά. Και δεν ξέρω πολλές ομάδες που μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο σε μία σειρά αγώνων. Προσέξτε: δεν βάζω στην εξίσωση τους λεγόμενους «μεγάλους» που έχουν κόσμο σε κάθε… τετραγωνικό χιλιόμετρο της Ελλάδας. Μιλάω για τον κόσμο του Ιωνικού που η δύναμή του βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μία συγκεκριμένη γειτονιά. Μολαταύτα, κάθε βδομάδα είναι πιστοί στο ραντεβού τους.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: