Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Η Νίκη Βόλου στο περσινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής αρχικά βγήκε δεύτερη στον όμιλό της (πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου) και έτσι συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου. Παρότι σε αυτά απέναντι στο Θεσπρωτό απέτυχε χάνοντας και εντός και εκτός έδρας, πήρε τελικά μέσα στο καλοκαίρι το εισιτήριο ανόδου στη Football League. Έτσι ξεκίνησε φέτος μία νέα προσπάθεια σε μία μεγαλύτερη κατηγορία, με το πρόγραμμα να φέρνει ως αντίπαλό της αυτό το Σάββατο τον Ιωνικό στην έδρα της.




Η ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝH FOOTBALL LEAGUE

Η Νίκη ξεκίνησε με το δεξί, καθώς επικράτησε εντός έδρας με 2-1 επί του Θεσπρωτού. Στη συνέχεια ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στην Κρήτη από τον ΟΦ Ιεράπετρας. Στην τρίτη αγωνιστική έμεινε στο 1-1 στο Βόλο με την πρωτοπόρο Καλαμάτα. Αυτό ήταν και το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα, καθώς ακολούθησαν δύο συνεχόμενες ήττες, σε δύο εκτός έδρας αγώνες. Η Νίκη έχασε με 1-0 στη Ρόδο από τον Ιάλυσο και 2-0 στο Αιγάλεω από την τοπική ομάδα. Έτσι, με απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες (και συντελεστή τερμάτων 4-7) βρίσκεται στη 12η θέση, ισόβαθμη με τον Ιάλυσο και τον Θεσπρωτό και μόλις ένα βαθμό πάνω από την ομάδα που είναι τελευταία, την Τρίγλια. Είναι προφανές πως η ομάδα του Βόλου βρίσκεται σε άσχημη θέση και έχει μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς για να ξεκολλήσει από τον πάτο. Πολλοί θεωρούν πως έχει το ρόστερ για μία καλύτερη παρουσία από αυτή που έχει έως τώρα, αλλά αυτά όλα αποδεικνύονται μέσα στα γήπεδα. Και εκεί ότι γράφεται, δεν ξεγράφεται...

Μετά την ήττα στο Αιγάλεω ο Iσπανός προπονητής της ομάδας Ισαάκ Χοβέ είπε πολλά και άκρως ενδιαφέροντα. Ας δούμε μερικά από αυτά: «Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι που κρίνεται στις στιγμές. Μπήκαμε στον αγώνα μας πολύ σοβαρά και συγκεντρωμένοι. Με το πλάνο που εφαρμόσαμε είχαμε καλή ισορροπία. Έγινε μεγάλη μάχη και από τις δύο ομάδες. Ένα όμορφο γκολ με σουτ από τα 30 μέτρα μας έκλεψε τον αγώνα. Σίγουρα το γκολ ήρθε από ένα δικό μας γκολ στην άμυνα και πρέπει να το αναλύσουμε. Η ομάδα είχε αντίδραση, πάλεψε και στο δεύτερο μέρος, βγήκε με μία φιλοσοφία και μία πίστη ότι θα γυρίσει το παιχνίδι. Το παιχνίδι, όμως, είναι θέμα αποφάσεων και σε ένα μικρό λάθος και σε μία στιγμή μπορούν να γυρίσουν όλα εναντίον σου. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πολύ καλύτερα και είχαμε την ευκαιρία με τον Ροχάνο να σκοράρουμε».




Για να προσθέσει πως «πρέπει να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχουμε. Ο αντίπαλος κατάφερε με παίκτη παραπάνω να τελειώσει το παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε περισσότερα, πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας. Εγώ ο ίδιος πρέπει να είμαι σκληρός με τον εαυτό μου. Είμαστε σε μία κατάσταση πάρα πολύ χαμηλά και πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα για να μπορέσουμε να ανέβουμε. Πρέπει να ξυπνήσουμε γρήγορα και να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση και είναι στο χέρι μας».

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Στο ραδιόφωνο του Blue Heart FM μίλησε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Βενέτης. Σε ερώτηση για τη φετινή (κακή) πορεία της ομάδας και για το τι σκέπτεται να κάνει η διοίκηση για να αλλάξει το κλίμα είπε τα εξής: «Μακάρι να μπορούσαμε να βρίσκαμε λύση άμεσα. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και αγωνία. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Έχουμε τέσσερις βαθμούς και σε κάθε παιχνίδι έχουμε δεχτεί γκολ. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα δεν είναι εύκολα και καμιά φορά δεν σου έρχονται όπως θέλεις. Δεν πρέπει, όμως, να παίρνεις βιαστικές αποφάσεις. Υπάρχει μεγάλη αγωνία και προβληματισμός, ελέγχονται πολλές περιπτώσεις, θα δούμε πώς θα πάει το παιχνίδι του Σαββάτου.

Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πολύ κρίσιμο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Γυρίζουμε μετά από τόσο καιρό στην έδρα μας και πρέπει η ομάδα να πάρει πάση θυσία το τρίποντο. Δεν ξέρω αν έχει αδικηθεί αγωνιστικά, αν έχει παίξει κατώτερα από αυτό που μπορεί, αν έχουν γίνει λάθη. Σίγουρα η ομάδα “έτρεξε" μέσα σε ένα γρήγορο χρονικό διάστημα και έχουν γίνει όλα αυτά. Είναι μία κατηγορία με 14 ομάδες από τις οποίες οι 11 βγήκαν αγωνιστικά, δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Είναι ομάδες με δυναμική, ομάδες πόλεων. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα, υπάρχει γκρίνια με τους προπονητές, γιατί όλες αυτές οι ομάδες ήταν πρωταθλήτριες και έχουν προσδοκίες. Είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Στο Κύπελλο το ταξίδι της Νίκης τελείωσε πολύ νωρίς και με έναν οδυνηρό αποκλεισμό από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας. Και αυτό γιατί ο Αιολικός Μυτιλήνης στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του θεσμού νίκησε με 1-0 στην έδρα του τη Νίκη Βόλου αφήνοντάς την έξω από τη συνέχεια. Το καθοριστικό γκολ μπήκε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης, αλλά παρότι στη συνέχεια οι παίκτες της Νίκης έψαξαν την ισοφάριση, και μάλιστα έχασαν και δύο πολύ καλές ευκαιρίες, το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ. 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Αποστολίδης (30), Παπαδόπουλος (1), Καρακώστας (99)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ; Βοσκόπουλος (4), Αλιατίδης (5), Βοσνιάδης (33), Σ.Κυριακίδης (3), Κ.Κυριακίδης (6), Παγώνης (2)

ΜΕΣΟΙ: Μπαλάφας (25), Μπιτσάκος (17), Ντομίνγκεζ (31), Ιορδανίδης (10), Τσιώλης (21), Καμπαγέρο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γκαρσία (22), Λίτσιος (11), Κρουζ (20), Καρβούνης (7), Καπός (9), Ροχάνο (19), Μασκουνιάν (14)
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: