Δεν είναι απλά η τεράστια νίκη με «100άρα» σε συνάρτηση με την αξία του ηττημένου που προσθέτει δόξα στον θριαμβευτή. Δεν είναι μόνο πως πήρε το ματς στη δεύτερη παράταση κόντρα σε μία πιο έμπειρη, στην κατηγορία, ομάδα ούτε πως φιγουράρει πλέον στην 4η θέση της Basket League με ρεκόρ 6-4.


Είναι όλα αυτά μαζί συν το γεγονός πως αυτή η παρέα, μέρα με τη μέρα - αγώνα με τον αγώνα, αποδεικνύει (δε δείχνει απλώς) ότι είναι φτιαγμένη για πολύ μεγάλα πράγματα.

Του Κωνσταντίνου Χαλκιαδάκη

Μπορεί ο καθένας να παραθέσει χίλιες παραμέτρους από την αναμέτρηση κόντρα στο Περιστέρι αλλά το βασικό συμπέρασμα είναι πως ο Ιωνικός ήρθε στην Basket League για να μείνει και να πρωταγωνιστήσει.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα μπήκε για να πάρει το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο, δεν άφησε στιγμή το πόδι από το γκάζι, παρά το γεγονός πως την ερχόμενη εβδομάδα θα πάει στο Ρέθυμνο, και χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να βγάλει «νοκ-άουτ» το Περιστέρι. Και τα κατάφερε πανηγυρικά.
Έτσι, έγινε η τέταρτη ομάδα στη φετινή Basket League που φιλοδωρεί με «100άρα» αντίπαλό της. Πρώτος φυσικά είναι ο Παναθηναϊκός με τη μερίδα του λέοντος. Την τετράδα συμπληρώνουν ο Πανιώνιος και το Περιστέρι, μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.

Εκτελεστής Μπαρτ

Ο Μπαρτ έκανε αυτό που ξέρει όσο λίγοι στο πρωτάθλημα: να σκοράρει κατά ριπάς. Στην «καλή του μέρα» ο Αμερικανός είναι «χάρμα ιδέσθαι» και μπορεί να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα. Κόντρα στους Περιστεριώτες, σε 30:58 είχε 35 πόντους (4/8 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 15/16 βολές), ένα ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη

Φυσικά, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τη συνδρομή του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Η σταθερή κινητήρια δύναμη και αρχηγός του Ιωνικού είχε 19 πόντους (4/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές) 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα ενώ «αθόρυβα» ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρόσθεσε άλλους 19 με 5/5 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 6/6 βολές ενώ μάζεψε και 5 «σκουπίδια».
Εκεί κρίθηκε το ματς

Στις βολές. Οι γηπεδούχοι είχαν 29/35 από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας» ενώ οι φιλοξενούμενοι 8/15, ήτοι 21 λιγότερους πόντους από βολές. Κοντολογίς, ο Ιωνικός είχε 82% έναντι 53% του Περιστερίου. Την ίδια ώρα, η ομάδα του Βετούλα είχε 54(!) πόντους από τον πάγκο (ο Μπαρτ δεν ξεκίνησε βασικός) έναντι 20 της ομάδας του Παπανικολόπουλου.
Την ίδια ώρα, οι «κυανόλευκοι» είχαν οκτώ λιγότερα καλάθια, τρία λιγότερα ριμπάουντ, εννέα λιγότερες ασίστ και ένα περισσότερο λάθος. Και όμως νίκησαν!
 
Τρίτη επίθεση στο πρωτάθλημα

Από το καλοκαίρι ήταν σαφές πως ο Ιωνικός διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο παικτών. Ένα πολύ καλό ρόστερ. Το μεγάλο στοίχημα ήταν αν και πότε θα «δέσουν». Σιγά σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι, δείχνουν ψήγματα του τι μπορούν να κάνουν εντός του παρκέ.

Σε αυτό το μήκος κύματος πρέπει να υπογραμμιστεί πως ο Ιωνικός έχει την τρίτη καλύτερη επιθετική συγκομιδή στην Basket League μετά από τον ΠΑΟ και το Περιστέρι και είναι μόλις η πέμπτη ομάδα με θετικό πρόσημο πόντων υπέρ - κατά. 

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι Νικαιώτες δείχνουν πως έχουν τα εχέγγυα να κάνουν πολύ σπουδαία πράγματα και οι φίλοι τους έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται… Όμως, ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι στο Ρέθυμνο (14 Δεκεμβρίου 2019, 15:45 ΕΡΤSPORTS/ERTPLAY 4) και το ματς με τον προτελευταίο Πανιώνιο στο «Σοφία Μπεφόν», με τυπικά γηπεδούχο τον Ιωνικό (21 Δεκεμβρίου 2019, 15:45, ΕΡΤ SPORTS / ERTPlay4). Η χρονιά «κλείνει» το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ (17:00 COSMOTE SPORT 4 HD Live).
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: