Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά, και στη «νέα εποχή» ο Ιωνικός, κόντρα στο Λαύριο. Πολύ «κολακευτικό» το τελικό σκορ 82-68 για την ομάδα της Νίκαιας που μοιάζει «μεταλλαγμένη» και σε καμία περίπτωση δε θυμίζει την ομάδα – «χάρμα ειδέσθαι» του πρώτου γύρου.

Το Λαύριο έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να προηγείται και με +26 πόντους(!), και εν συνεχεία απλά... έσβησε τις μηχανές, έκανε συντήρηση δυνάμεων και πέρασε ένα πολύ ξεκούραστο απόγευμα. Οι «κυανόλευκοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, εμφανώς επηρεασμένοι από τις πολλές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Αλλά ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι στο τι θα δούμε στη συνέχεια, κυρίως κάτω από τη ρακέτα όπου ο Ιωνικός φάνηκε να υστερεί κατά πολύ των αντιπάλων του.

Με Κώττα, Σάφτενααρ, τον νεοαποκτηθέντα Μόμπλεϊ και υπηρεσιακά τον Τζόουνς στο «5» η μάχη στο «ζωγραφιστό» δεν ήταν εύκολη υπόθεση και αυτό αποτυπώνεται και από τη στατιστική που «ισορρόπησε»… κάπως μόνο όταν το Λαύριο έκοψε ταχύτητα. Ελλείψει, φυσικά, και του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Από τον πάγκο, ο Κουταλιανός, βλέποντας πως το παιχνίδι δεν του βγαίνει, προσπαθούσε συνεχώς να ανακατεύει την «τράπουλα». Ωστόσο, το αποτέλεσμα στο γήπεδο δεν τον δικαίωσε, στο ντεμπούτο του στον «κυανόλευκο» πάγκο.

Με εξαίρεση τον Τζαμάλ 13 πόντους (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ) και τον Χαραλαμπόπουλο 11 πόντοι (2/3 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ), όλοι οι υπόλοιποι έμειναν σε ρηχά νερά και στο σκοράρισμα. Ο Ιωνικός ολοκλήρωσε τον αγώνα με 6/28 τρίποντα, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων δέκα βολές ενώ ο Στιβ Μπαρτ είχε μόλις έξι πόντους σε 16 λεπτά από 1/8 σουτ, και σιγά σιγά μαζεύει τα πράγματά του…

«Τίμια» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Κάλαχαν 6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και 2 κλεψίματα αλλά και του Σάφτενααρ που σε μόλις 17 λεπτά είχε 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Το μαρτύριο της… σταγόνας και οι 2-3 νίκες

Πάντως, η εικόνα του πρώτου ματς τη χρονιάς συντείνει στο ότι οι φίλοι του Ιωνικού θα υποστούν το… μαρτύριο της σταγόνας έως ότου ολοκληρωθεί η χρονιά καθώς η ομάδα δείχνει πως θα χρειαστεί να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» για να καταφέρει να αγγίξει τις 2-3 αναγκαίες, για την παραμονή στην Basket League, νίκες.
«Ξεκοκκαλίζοντας» το πρόγραμμα, έως το τέλος της σεζόν, με βάση την εμφάνιση στο Λαύριο, δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς, με γνώμονα πως όλες οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα μόνο αμαχητί δε θα παραδώσουν τα όπλα, ειδικά αν «μυρίσουν αίμα». Για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ στην Πυλαία ή ο Άρης στο Σοφία Μπεφόν στις 18 και 26 Ιανουαρίου αντίστοιχα. Γενικά, ο επόμενος μήνας είναι «φωτιά» για τον Ιωνικό καθώς την 1η Φεβρουαρίου πάει στη Λάρισα, άλλη μία ομάδα που βρίσκεται στην «ουρά» αλλά «καίγεται» για νίκη στην έδρα της, ειδικά αν νιώσει πως ο αντίπαλος της είναι «τρωτός».


Η επιστροφή του Λουκά

Την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιανουαρίου (19:30, ΕΡΤ Sports Live), ο Ιωνικός  υποδέχεται τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Προμηθέα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο κόσμος της Νίκαιας ξέρει να εκτιμάει τους μεγάλους αθλητές, ειδικά όσους έχουν προσφέρει στον σύλλογο με σεμνότητα και επαγγελματισμό όπως ο «Άγιος Λουκάς», και θα είναι εκεί να τον χειροκροτήσει…

Υ.Γ.1: Το περσινό ρόστερ, που κατέκτησε πανηγυρικά την άνοδο στην Basket League, ήταν εμφανώς καλύτερο από αυτό που θα παρουσιάσει η ομάδα στον δεύτερο γύρο του φετινού πρωταθλήματος, άμα τη αποχωρήσει του Στιβ Μπαρτ φυσικά.

Υ.Γ.2: Ο κόσμος του Ιωνικού ήταν και στο Λαύριο.
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: