Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Οι 2 ή και 3 νίκες που χρειάζεται ο Ιωνικός για την παραμονή δεν είναι αυτονόητες.
Εύκολα ξεγελάει η «καλή» (μη αρνητική) εμφάνιση κόντρα στον Προμηθέα. Από εδώ και στο εξής καμία ομάδα δε θα μπει στο γήπεδο με κατεβασμένα τα χέρια, ειδικά στην κατάσταση που είναι οι «κυανόλευκοι». Έτσι, οι Νικαιώτες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ερχόμενα ματς - «φωτιά» κυρίως με γνώμονα να μη χάσουν τις πολύτιμες διαφορές, σε ενδεχόμενες ήττες, ειδικά με ΠΑΟΚ και Άρη.

Τις διαφορές αυτές πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού αν δε θέλει να μπει σε μπελάδες με τη λογική πως η κατάσταση στην ουρά έχει αγριέψει και κανείς δεν ξέρει πού θα κάτσει η… μπίλια.
Στον α’ γύρο ο Ιωνικός είχε επιβληθεί 83-66 του ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων των θυρών ματς στο «Σοφία Μπεφόν» ενώ την επόμενη αγωνιστική είχε κερδίσει 77-72 τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Την 5η αγωνιστική επιβλήθηκε της Λάρισας 68-64 και του Ηρακλή 88-74 ενώ έχει χάσει εκτός έδρας από Ρέθυμνο (90-76) και εντός από τον Κολοσσό Ρόδου (79-86).

Αρχής γενομένης από το ματς του Σαββάτου (15:45 ERT PLAY 2), ο Ιωνικός πρέπει να διαφυλάξει το μαξιλαράκι των +17 ποντων που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο, στην πρώτη του νίκη στην Α1 μετά από 32 χρόνια. Οι διαφορές  θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό «ταμείο» της παραμονής…
Τρεις αγώνες – φωτιά. Τρία ματς «ζωής και θανάτου». Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, πρέπει να προστατέψεις το «μαξιλάρι».

Υ.Γ.1: Το ματς της περασμένης Κυριακής, παρακολούθησε από κοντά ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Νίκαια. Ο λόγος για τον Φώτη Βασιλόπουλο, που δέχτηκε επίθεση… αγάπης από τους φίλους του Ιωνικού. Στις εξέδρες βρέθηκε και ο Δημητριάδης.

Υ.Γ.2: Αυτό που αξίζει κανείς να κρατήσει από το ματς της Κυριακής είναι το χειροκρότημα στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο έμπειρος power forward/center βραβεύτηκε από τον Ιωνικό για τη συνεισφορά του στον σύλλογο και την επάνοδο του στη μεγάλη κατηγορία και καταχεικροτήθηκε.

Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: