Γράφει ο Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης

Με βάλσαμο ικανό να επουλώσει ορισμένες από τις αγωνιστικές «πληγές» του Ιωνικού Νίκαιας φαντάζει η πολυήμερη διακοπή του πρωταθλήματος. Σε αυτό το διάστημα ο Μιχάλης Κουταλιανός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με την ομάδα και ειδικά με τους «νέους» του ρόστερ.

Όχι, δε θα γίνει Μαυροκεφαλίδης, Μπαρτ ή Τζαμάλ κάποιος από τους νεοαποκτηθέντες. Όμως, με σωστή καθοδήγηση από την τεχνική ηγεσία μπορεί να βελτιωθεί η εικόνα του Ιωνικού στο παρκέ. Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Να «γλυκάνει» - να ομορφύνει λίγο την κάκιστη εικόνα που παρουσίασε για ένα ακόμα παιχνίδι, με σωστό πλάνο σε άμυνα και επίθεση.

Πριν το τζάμπολ το μεσημέρι του Σαββάτου, όλοι γνώριζαν πως το ματς στο κλειστό της Νεάπολης θα ήταν δύσκολο. Πολύ δύσκολο. Και το +4 του πρώτου αγώνα φάνταζε μικρή διαφορά, που θα γεφυρωθεί εύκολα. Άλλωστε στο συγκεκριμένο γήπεδο δεν κέρδισε ούτε πέρυσι σπουδαίος ο Ιωνικός των ρεκόρ, κόντρα στον Ερμή Αγιάς όταν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν μεγάλη.

Ωστόσο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μονόλογο για τους Λαρισαίους με τον Ιωνικό να μοιάζει αδύναμος να μπει στο παιχνίδι και αρκέστηκε σε ρόλο παρατηρητή. Μόνο όταν η γηπεδούχος κατέβαζε ταχύτητα, τότε ο Ιωνικός «ψαλίδιζε» μέρος της διαφοράς. Όταν όμως ο Ρας 23 πόντους (6-12 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ έπαιρνε το… όπλο του από τα 6,75 και ο Φλόιντ με 6 μπλοκ έκλεινε το… FIR στη ρακέτα, η κατάσταση εκτροχιαζόταν με τη διαφορά να σκαρφαλώνει ακόμα και στους +20 πόντους με τους Νικαιώτες να κάνουν τη Λάρισα να μοιάζει, κατά διαστήματα, με… ομάδα επιπέδου Euroleague. Το τελικό 82-72, με τον Ιωνικό να χάνει φυσικά και τη διαφορά του πρώτου γύρου, μοιάζει μάλλον κολακευτικό, με βάση την εικόνα του αγώνα.

Πολύ μέτρια εμφάνιση από τον Ρόλαντ Σάφτενααρ που πάλεψε αλλά χωρίς απτό αποτέλεσμα. Αντίθετα, ο Θωμάς Κώττας, ερχόμενος από τον πάγκο, τα πήγε καλύτερα και έκανε την πιο μεστή του εμφάνιση το τελευταίο διάστημα με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και μία ασίστ. Από 12 πόντους είχαν Μόμπλεϊ και Λάκι Τζόουνς, 11 ο Αρνέτ. Σε ρηχά νερά και ο Γιάννης Δημάκος, μετά τη σπουδαία εμφάνιση κόντρα στον Άρη.

Ωστόσο, σε αυτό το ρόστερ δε φαίνεται κάποιος ο οποίος να μπορεί να… τραβήξει το κάρο αν και όταν αυτό κολλήσει στη λάσπη, κατά τα κοινώς λεγόμενα. Δεν υπάρχει ένας δεινός σκόρερ, ένας game changer. Ο άνθρωπος που θα πατήσει παρκέ, ακόμα και αν δεν σκοράρει, θα βγάλει ενέργεια στις άμυνες ή στην επίθεση αλλάζοντας τη ροή του παιχνιδιού.

Ο Σίμπσον δείχνει σημάδια σταθερότητας στην απόδοσή του, χωρίς να… τρομάζει τους αντιπάλους με τις επιδόσεις του φυσικά. Συνεπώς, σε ειδικές καταστάσεις, το βάρος θα πέσει στους Έλληνες του ρόστερ που θα κληθούν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ακόμα και ο Κατούφας.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Ο Ιωνικός έχει «μαξιλαράκι ασφαλείας» έναντι των αντιπάλων στην ουρά ως τώρα. Η μακρά διακοπή του πρωταθλήματος τον ευνοεί προκειμένου να δουλευτεί το ρόστερ. Το επόμενο ματς είναι στο Ιβανώφειο στις 29 Φεβρουαρίου κόντρα στον Ηρακλή. Το ματς του πρώτου γύρου στο «Σοφία Μπεφόν» είχε λήξει 88-74 υπέρ του Ιωνικού. Στο ίδιο γήπεδο που πέρυσι, στο πλαίσιο της Α2, χρειάστηκε το θρίλερ της παράτασης για να αναδειχτεί νικητής με τον Ηρακλή να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με 93-90, λίγο πριν την έλευση Μαυροκεφαλίδη στη Νίκαια.

Υ.Γ.: Καλό All Star Game να έχουμε την ερχόμενη Κυριακή (9/2, 16:30) στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Καλή επιτυχία στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη που θα δώσει το «παρών» ως βασικός στην Team Calathes, εκπροσωπώντας την ομάδα του Ιωνικού. Στην αντίπαλη, Maciulis Team, θα αγωνιστεί ο «Άγιος Λουκάς» Μαυροκεφαλίδης, μπαίνοντας στο ματς ως αλλαγή. Την ίδια ώρα, στον διαγωνισμό τριπόντων, θα συμμετάσχει και φέτος ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ένας από τους βασικούς άξονες τις περσινής επιτυχίας του Ιωνικού, που φέτος αγωνίζεται με τη φανέλα του Διαγόρα Δρυοπιδέων. Καλή επιτυχία και στους τρεις.

Share To:

Ionikos News

Post A Comment: