Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Για τη σημασία του αγώνα του Ιωνικού με τη Νίκη Βόλου δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Μονάχα μία ματιά στη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος της Football League αρκεί για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε τι διακυβεύεται στον αγώνα της Νεάπολης. Μην ξεχνάμε πως ο αγώνας του πρώτου γύρου ήταν η ουσιαστική αρχή της πολύ καλής φετινής πορείας του Ιωνικού. Ας λένε όλοι στο τέλος του πρωταθλήματος πως ο αγώνας του δεύτερου γύρου ήταν η απαρχή της τελικής δικαίωσης των προσπαθειών της διοίκησης και του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας της Νίκαιας.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Η Νίκη Βόλου ξεκίνησε με νίκη το πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε με 2-1 εντός έδρας του Θεσπρωτού. Όμως, η συνέχεια ήταν αρκετά διαφορετική. Η πρώτη πεντάδα αγώνων έκλεισε με συνεχόμενες αποτυχίες: ΟΦ Ιεράπετρας- Νίκη Βόλου 2-1, Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 1-1, Ιάλυσος-Νίκη Βόλου 1-0 και Αιγάλεω-Νίκη Βόλου 2-0. Μόνο ένας βαθμός σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες, λοιπόν... Κι αν η ισοπαλία, τότε, με την Καλαμάτα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μη αποτυχία, οι ήττες δημιούργησαν σημαντικό πρόβλημα. Από την αρχή η Νίκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο...

Η δεύτερη πεντάδα αγώνων ξεκίνησε με τον τρόπο που θα έπρεπε, όχι για τη Νίκη, αλλά για τον... Ιωνικό: Νίκη Βόλου-Ιωνικός 1-2, Κάπου εκεί απομακρύνεται από τη θέση του προπονητή ο Ισαάκ Χοβέ, έρχεται ο Στάικος Βεργέτης και αρχίζει να εμφανίζεται κάτι (εντελώς) διαφορετικό: Διαγόρας Ρόδου-Νίκη Βόλου 1-1, Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 2-0, Τρίγλια-Νίκη Βόλου 0-0, Νίκη Βόλου-Καβάλα 2-0. Μετά την ήττα από τον Ιωνικό, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η Νίκη Βόλου πραγματοποίησε πορεία πρωταθλητισμού. Έφυγε από τις τελευταίες θέσεις, άλλαξε την ψυχολογία της, άρχισε να συζητιέται για καλό από τους ανθρώπους της κατηγορίας και μπορούσε σιγά σιγά να κοιτάει ψηλότερα όσον αφορά στους στόχους που πλέον θα είχε για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. 

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε όχι τέλεια, αλλά αρκετά καλά: Νίκη Βόλου- Ασπρόπυργος 3-0, Βέροια-Νίκη Βόλου 3-0, Νίκη Βόλου-Τρίκαλα 2-0. Γιατί αν η ήττα από τη Βέροια ήταν οδυνηρή, ήρθε αμέσως μετά ο θρίαμβος επί των πρωτοπόρων Θεσσαλών (που συνιστούσε και την πρώτη φετινή τους ήττα) για να ξεχαστεί η Βέροια, και η Νίκη Βόλου να αποδείξει για πολλοστή φορά πως είχε δυναμική για κάτι πολύ καλό.

Στο δεύτερο γύρο τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι στιγμής η Νίκη είναι τα εξής: Θεσπρωτός-Νίκη Βόλου 0-1, Νίκη Βόλου-ΟΦ Ιεράπετρας 0-0, Καλαμάτα-Νίκη Βόλου 0-2, Νίκη Βόλου-Ιάλυσος 2-0 και Νίκη Βόλου Αιγάλεω 1-1. Το αποτέλεσμα με το Αιγάλεω μοιάζει κάπως ως παραφωνία, αλλά δεν θα μπορούσε η Νίκη να τη βγάλει καθαρή από μία κατηγορία που έχουμε δει πολλά παρεμφερή αποτελέσματα. Eίναι αλήθεια πως αν η Νίκη είχε δύο παραπάνω βαθμούς (είτε με το Αιγάλεω, είτε με τον ΟΦ Ιεράπετρας), η θέση της θα ήταν καλύτερη και σίγουρα σε συμβολικό επίπεδο πιο καυτή. Όμως και τώρα, το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Η Νίκη με συνολικό απολογισμό 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες διεκδικεί στα ίσια την άνοδο. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και απέχει μόλις δύο βαθμούς από την ομάδα που αυτή τη στιγμή κρατάει τη δεύτερη προνομιούχο θέση ανόδου, δηλαδή τον Ιωνικό. Εξακολουθεί να είναι στις συνειδήσεις σχεδόν όλων η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας και μοιάζει ο αγώνας με τον Ιωνικό να είναι ο κρισιμότερος στη φετινή σεζόν και για τις δύο ομάδες... Μέχρι τον επόμενο, φυσικά...

Η ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ 

O τεχνικός διευθυντής της Νίκης Βόλου, Ρήγας Στύλας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΒΟΛΟΣ 98.6 FM είπε πολλά πράγματα. Σε μία προσπάθεια να σταχυολογήσουμε τα πιο ενδιαφέροντα θα καταγράψουμε τα εξής: «Όλοι οι αντίπαλοι που παίξαμε χειροκροτούσαν αυτή την ομάδα. Εμείς χάναμε και όλοι μας χειροκροτούσαν. Είναι απίστευτο αυτό. Θεωρώ ότι μας στοίχισε πάρα πολύ η προετοιμασία και στη συνέχεια αυτό που αφορά την προσωπικότητα του προπονητή. Επίσης δεν υπήρχε χρόνος για να μεταδοθεί η φιλοσοφία του προπονητή. Μην σας πω ότι χρειάζονται ακόμη και δύο χρόνια για να φτάσεις σ’ ένα επιθυμητό αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στην (καθοριστική όπως αποδείχθηκε) πρόσληψη του Στάικου Βεργέτη είπε τα εξής: «Η αλλαγή προπονητή φέρνει κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Ο Στάικος έβαλε όλη τη δουλειά και την πείρα του σε πολύ μικρό χρόνο σε όλα τα επίπεδα. Ο Στάικος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχει δουλέψει σε μία μεγάλη ομάδα και είναι σημαντικό ότι είναι Έλληνας προπονητής με τις γνώσεις του εξωτερικού».

Για τις κινήσεις της ομάδας του στη μεταγραφική περίοδο είπε τα εξής: «Θα πρέπει να βρεις παίκτες που θα είναι αυτοί που ψάχνεις και να διαχειριστείς αυτούς που θα μείνουν εκτός. Χάνεις χρόνο που θα μπορέσεις να δώσεις στους ήδη υπάρχοντες για να γίνουν καλύτεροι σ’ αυτό που θέλεις και είναι μικρότερο το ρίσκο. Δεν μπορείς να πέσεις σ’ αυτήν την παγίδα. Στο παζλ θα κοιτάξεις το κομμάτι που σου λείπει. Το πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό και ομάδες που έπεσαν σ’ αυτήν την παγίδα θα αργήσουν να συνέλθουν ποδοσφαιρικά».

Αξίζει να πούμε πως στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό της Νίκης οι αμυντικοί Τσιμπούκας και Κάρδαρης, ο μέσος Οικονομικός και ο επιθετικός Μπανταγίνι.

KAΠΟΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ της ομάδας του Βόλου είχαμε εξελίξεις, καθώς στα μέσα Γενάρη έγινε ΑΜΚ. Το αρχικό κεφάλαιο σύστασης της ΠΑΕ ανέρχεται σε 50.000 ευρώ κι αποτελείται από 5.000 ονομαστικές μετοχές, με ονομαστική αξία 10 ευρώ η κάθε μία. Τα 45.000 ευρώ καταβλήθηκαν σε μετρητά από τους μετόχους και τα 5.000 ευρώ από τον Γυμναστικό Σύλλογο σε είδος. Ως είδος, αναφέρεται το ποσοστό 10% του κεφαλαίου που ανήκει, βάσει νόμου, στην Ερασιτεχνική για τη χρήση του ονόματος και του σήματος. Οι μέτοχοι, με συμμετοχή 100% σε Γενική Συνέλευση στις 17 Νοεμβρίου του 2019, αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 250.000 ευρώ και την έκδοση 25.000 νέων ονομαστικών μετοχών, αξίας 10 ευρώ η μία. Έτσι, το συνολικό κεφάλαιο της ΠΑΕ διαμορφώνεται σε 300.000 ευρώ, αποτελούμενο από 30.000 ονομαστικές μετοχές, με ονομαστική αξία 10 ευρώ η μία. Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης στο λογαριασμό για την αγορά νέων μετοχών ορίστηκε η 28η Φεβρουαρίου 2020.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Για την αγωνιστική φιλοσοφία που του αρέσει ο Στάικος Βεργέτης είχε πει σε συνέντευξή του τα εξής: «Ένας προπονητής πρέπει να δουλεύει τόσο στην επιθετική λειτουργία, όσο και στην αμυντική, όπως και τις μεταβάσεις της ομάδας από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση ο παίκτης πρέπει να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Έχω επιρροές από το ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά ασφαλώς οφείλω να προσαρμόζομαι στα ελληνικά δεδομένα». 

Εκ του αποτελέσματος, αν κρίνει κάποιος από την πορεία της Νίκης από τη στιγμή που πέρασαν στα χέρια του τα προπονητικά ηνία της ομάδας, μάλλον κάτι καλό κάνει και σε επίπεδο νοοτροπίας και σε επίπεδο αφομοίωσης από την πλευρά των ποδοσφαιριστών του. Ένα υλικό που μέχρι τότε υπολειτουργούσε, στην κυριολεξία μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, δίχως να αλλάξει σχεδόν καθόλου... Το έργο του Ιωνικού σε αυτόν τον αγώνα θα είναι δύσκολο, πολυεπίπεδο και θα χρειαστεί και υπομονή, και τύχη και ποδοσφαιρική ικανότητα.
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: