Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

 Ο Ιωνικός θα αντιμετωπίσει αυτή την αγωνιστική την ουραγό της βαθμολογίας Τρίγλια στην έδρα της. Σχεδόν όλοι θεωρούν πως πρόκειται για μία ομάδα που είναι βαθμολογικά «τελειωμένη». Δεν χρειάζεται απλά υπέρβαση, αλλά ένα μικρό θαύμα για να αφήσει πίσω της τέσσερις αντιπάλους. Το μόνο που έχει να κάνει σε μία τέτοια περίσταση ο Ιωνικός είναι να μπει στο γήπεδο αποφασισμένος να δώσει ένα τέλος στις οποιεσδήποτε προσδοκίες της Τρίγλιας για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE 

H Tρίγλια ξεκίνησε με ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε με 4-1 εκτός έδρας από την Καβάλα. Η δεύτερη αγωνιστική, όμως, έφερε την παρθενική νίκη, το εντός έδρας 2-0 επί του Ασπρόπυργου. Η ήττα στην έδρα της Βέροιας με 2-1 και αυτή εντός έδρας από τα Τρίκαλα με 0-1 ήρθαν μεν από δύο πολύ δυνατές (όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια...) ομάδες, ήταν αρκετές όμως να κρατήσουν εξαρχής την Τρίγλια χαμηλά στη βαθμολογία. Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με ένα πολύ κακό αποτέλεσμα, την ήττα με 3-0 από το Θεσπρωτό εκτός έδρας. Ήταν και το εύρος του σκορ, αλλά και το γεγονός πως ήρθε από έναν άμεσο ανταγωνιστή, που έκαναν αυτόν τον αγώνα μία «μικρή καταστροφή».
Στη δεύτερη πεντάδα αγώνων η Τρίγλια έφερε τα εξής αποτελέσματα: Τρίγλια-ΟΦ Ιεράπετρας 0-2, Τρίγλια-Καλαμάτα 1-0, Ιάλυσος-Τρίγλια 1-2, Τρίγλια-Νίκη Βόλου 0-0 και Ιωνικός-Τρίγλια 2-0. Οι εφτά βαθμοί με Καλαμάτα, Ιάλυσο και Νίκη Βόλου αποτελούσαν πραγματικό «φιλί της ζωής» για την Τρίγλια. Ο πρώτος γύρος έκλεισε με εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με το Διαγόρα Ρόδου, με ήττα με 3-1 στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου και με εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με το Αιγάλεω. Η ομάδα της Χαλκιδικής ανέπνεε, παρέμενε στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού μη χάνοντας τις ελπίδες της. Και αυτό έκανε άκρως ενδιαφέρον το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος...
Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα με 1-2 από την Καβάλα. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες, αρκετά σημαντικές θα λέγαμε τηρουμένων των αναλογιών: το εκτός έδρας 2-2 με τον Ασπρόπυργο (για αυτό τον αγώνα θα μιλήσουμε πιο κάτω) και το εντός έδρας 0-0 με τη Βέροια. Στα Τρίκαλα θα ήταν πολύ δύσκολο να πάρει κάτι καλό, και έτσι η Τρίγλια ηττήθηκε από τους πρωτοπόρους με 2-0. Το 0-1 εντός έδρας από τον Θεσπρωτό ήταν μία πραγματική μαχαιριά, ενώ το εκτός έδρας 3-0 από τον ΟΦ Ιεράπετρας έκανε ακόμα πιο σκούρα τα πράγματα. Η κακή πορεία συνεχίστηκε καθώς η Τρίγλια «ανέστησε» ακόμα και την Καλαμάτα, χάνοντας με 1-0 στη Μεσσηνία. Το εντός έδρας 0-2 από τον Ιάλυσο έμοιαζε ως «καταδικαστική απόφαση». Όμως, το γεγονός πως ο αγώνας με τον Ασπρόπυργο κατακυρώθηκε πρωτόδικα στην Τρίγλια, συν την ανέλπιστη για σχεδόν όλους, ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της Νίκης, κρατάνε την Τρίγλια ζωντανή. Έστω και μαθηματικά... Αξίζει να σημειωθεί πως στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου στο 90ο λεπτό το σκορ ήταν 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, και στο τέλος δεν κέρδισαν.... Η Τρίγλια με συνολικό απολογισμό 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 13 ήττες βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, απέχοντας εφτά βαθμούς από τη ζώνη της σωτηρίας.
Mετά τον αγώνα με τον Ιωνικό η Τρίγλια θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στο φετινό μαραθώνιο παίζοντας κατά σειρά εκτός έδρας με το Διαγόρα Ρόδου, εντός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου και ξανά εντός έδρας με το Αιγάλεω.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ

 Στις 28 Φεβρουαρίου το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας κατακύρωσε τον αγώνα της 15ης αγωνιστικής της Football League ανάμεσα στον Ασπρόπυργο και την Τρίγλια με 0-3 υπέρ της δεύτερης, αφαιρώντας και τρεις βαθμούς από τον Ασπρόπυργο. Ενώ τον υποχρέωσε να καταβάλλει ως πρόστιμο το ποσό των 4.000 ευρώ. Ο λόγος ήταν η αντικανονική συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα του ποδοσφαιριστή Φράγκου από την ομάδα του Ασπρόπυργου. Η Τρίγλια έκανε ένσταση και δικαιώθηκε πρωτόδικα. Βέβαια, αυτή η εξέλιξη μοιάζει περισσότερο καταδικαστική για τον Ασπρόπυργο, παρά ουσιαστικά βοηθητική για την Τρίγλια. Απλά την κράτησε μαθηματικά ακόμα στο παιχνίδι της σωτηρίας... Πλέον, περιμένουν όλοι το αποτέλεσμα της έφεσης.

ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Η Τρίγλια έχει ακολουθήσει «κατά γράμμα» τους δύο βασικούς «κανόνες» του φετινού πρωταθλήματος της Football League: δηλαδή, αλλαγές προπονητών και διαμαρτυρίες για τη διαιτησία. Ξεκίνησε τη σεζόν ο Κώστας Γεωργιάδης, συνέχισε ο Νίκος Καραμπετάκης, και ακολούθησε ο Γιάννης Μάγγος. Ούτε αυτός, όμως, στέριωσε, αφού έμεινε στη θέση του μέχρι και λίγο πριν τα μέσα Φεβρουαρίου. Τον διαδέχθηκε ο Γιάννης Πολλαετίδης. Παρατηρούμε, δηλαδή, πως οι αλλαγές προπονητών ήταν σχεδόν στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια όλης της αγωνιστικής περιόδου για την Τρίγλια. Στη μεταγραφική περίοδο πήγαν στην ομάδα της Χαλκιδικής ποδοσφαιριστές όπως οι Ναζλίδης, Μπρίτο, Μοσχάκης, Παπαστεριανός, Καλαϊτζίδης, Ρογγότης και Σμυρλής. Όσον αφορά στη διαιτησία, μετά την ήττα από τα Τρίκαλα εκτός έδρας με 2-0 είχε εκδοθεί από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ Τρίγλια καυστική ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα εξής: «Δυστυχώς η ομάδα μας σήμερα έπεσε θύμα μιας σφαγιαστικής διαιτησίας από τον Αθηναίο διαιτητή Μπαϊρακτάρη, φορτώθηκε με κάρτες η μισή ενδεκάδα, ενώ το “κερασάκι στην τούρτα” ήταν το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλογίστηκε στο 90′, στερώντας μας τις οποίες πιθανότητες διεκδίκησης ενός θετικού αποτελέσματος, ενώ στοίχισε και την αποβολή του Γιάννη Μιλκούδη, με δεύτερη κίτρινη. Δυστυχώς, το ποδόσφαιρο σήμερα γύρισε πολλά χρόνια πίσω».

ΕΔΩ, ΠΙΑ, ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ «ΘΡΑΣΟΣ»...

Η Τρίγλια είναι μία ομάδα που αν δεις τους αριθμούς της δεν... στέκεσαι και πολύ σε αυτήν.... Είναι, ταυτόχρονα, από τις πιο ευάλωτες άμυνες και από τις λιγότερο αποδοτικές επιθέσεις του πρωταθλήματος. Όμως, όπως θυμόμαστε πολύ καλά, στην έναρξη του αγώνα του πρώτου γύρου στη Νεάπολη είχε φανεί αρκετά επικίνδυνη. Γενικώς, παρατηρώντας σχόλια και δηλώσεις διαφόρων ανθρώπων που τέθηκαν φέτος αντιμέτωποι με τη συγκεκριμένη ομάδα, βλέπουμε πως δεν λένε κακά λόγια. Τουναντίον... Έχει δείξει, λοιπόν, κάποια πράγματα που την κάνουν εν δυνάμει αρκετά επικίνδυνη. Η Νίκη Βόλου, άλλωστε, έχει εδώ και κάποιες μέρες να μας πει πολλά πάνω σε αυτό το θέμα... Δεν υπάρχει αγώνας στη φετινή Football League που μπορείς από πριν να πεις με σιγουριά «ξέρω τι θα γίνει και μάλιστα αυτό θα γίνει υπέρ μου και εύκολα». Επομένως, γνωρίζοντάς τα όλα αυτά, ο Ιωνικός δεν πάει «ξυπόλητος στα αγκάθια»... Εδώ, πια, μετράνε και η τόλμη και το ποδοσφαιρικό «θράσος». Αν έχει αυτά τα στοιχεία το συγκρότημα του κ. Χαραλαμπίδη σε επαρκείς δόσεις, τότε θα ευθυγραμμιστεί και η όποια ποιοτική διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες με το ίδιο το τελικό αποτέλεσμα...
Share To:

Ionikos News

Post A Comment: