Γράφει ο Κώστας Μαρούντας

Οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι θα θυμούνται ακόμα το εντυπωσιακό 5-0 του Ασπρόπυργου επί της Καλαμάτας στον καθοριστικό για την άνοδο αγώνα που έγινε λίγο πριν ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα της ΄Γ Εθνικής. Σε αυτόν τον αγώνα οι γηπεδούχοι «σμπαράλιασαν» τους αντιπάλους τους, πήραν το προβάδισμα στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος, το οποίο κράτησαν και πανηγύρισαν έτσι στο τέλος τη σπουδαία άνοδο. Που αποτέλεσε και το επιστέγασμα των σημαντικών προσπαθειών που γίνονται εδώ και δύο χρόνια. Έτσι, ο Ασπρόπυργος θα βρεθεί αυτή την Κυριακή απέναντι στον Ιωνικό στο γήπεδο της Νεάπολης, και ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το τέλος του πρώτου γύρου.




Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝΗ FOOTBALL LEAGUE

Το ξεκίνημα του Ασπροπύργου στο φετινό πρωτάθλημα ήταν αρκετά αναιμικό, καθώς στις δύο πρώτες αγωνιστικές έμεινε στην εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 με τον Ολυμπιακό Βόλου και ηττήθηκε με 2-0 από την Τρίγλια εκτός έδρας. Στην τρίτη αγωνιστική, παρότι υποδεχόταν μία δύσκολη ομάδα, την Καβάλα, νίκησε με 1-0. Ακολουθούσε άλλος ένας εντός έδρας αγώνας, με το Αιγάλεω. Το τελικό 1-1 δεν ικανοποίησε, αλλά δεν απογοήτευσε κιόλας. Την πέμπτη αγωνιστική ο Ασπρόπυργος πήρε μία σημαντική ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Βέροιας. 

Το τρίτο συνεχόμενο 1-1, αυτή τη φορά εντός έδρας με τα Τρίκαλα, ολοκλήρωσε μία «τριλογία» που εκ των αποτελεσμάτων κρίνεται περισσότερο καλή παρά αποτυχημένη. Η ομάδα αντιμετώπισε τρεις ομάδες με μεγάλες φιλοδοξίες και έμεινε αήττητη. Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει και απέναντι στο Θεσπρωτό, από τον οποίο έχασε με 1-0 εκτός έδρας στην έκτη αγωνιστική. Για άλλη μία φορά αποδείχτηκε πως η κατηγορία απαρτίζεται από ομάδες ικανές για κάθε αποτέλεσμα. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα ενδεχομένως να δημιουργούσε πρόβλημα σε μία ομάδα που δεν είχε σταθερές βάσεις. Στη συνέχεια ο Ασπρόπυργος θα φιλοξενούσε τον ΟΦ Ιεράπετρας. Τον συνέτριψε με 3-0, στέλνοντας το μήνυμα πως «είναι εδώ», και μάλιστα πως είναι ικανός για «μεγάλες ζημιές». Ούτε στην Καλαμάτα κάμφθηκε, παίρνοντας ισοπαλία με 2-2. Η δεύτερη πεντάδα αγώνων για τη φετινή Football League ολοκληρώθηκε με μία εντός έδρας επικράτηση επί του Ιάλυσου με 1-0. Ένα αποτέλεσμα που διατήρησε για τα καλά την ομάδα σε «καλή ρότα».

Στην τελική ευθεία για το τέλος του πρώτου γύρου ήρθε, όμως, ένα αποτέλεσμα που μάλλον ήταν σε δυσαρμονία με τη γενικότερη εικόνα της ομάδας μέχρι τότε. Ο Ασπρόπυργος ηττήθηκε με 3-0 στο Βόλο από τη Νίκη, έχοντας πάντως μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στους δύο προπονητές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Τα «αίματα άναψαν» όταν ο προπονητής της Νίκης Στάικος Βεργέτης ρώτησε το συνάδελφό του αν θεωρεί πως ο διαιτητής ήταν ανίκανος ή είχε δόλο. Η απάντηση του Γιώργου Βαζάκα ήρθε άμεσα, σε πολύ έντονο ύφος, και ήταν η εξής: «Βεργέτη, άκου Στάικο, εσύ είσαι μικρός, δεν θα κάνεις ερώτηση στο Βαζάκα, εσύ κάνε το σχόλιο το δικό σου, μη ρωτάς εμένα. Είναι λάθος η τοποθέτηση. Σε συμβουλεύω. Μην κάνεις τον ρόλο εκείνο για να μιλάς με τους δημοσιογράφους. Άκουσες τι είπα. Μην το ξανακάνεις αυτό σε μένα. Στο Βαζάκα που έχω 900 συμμετοχές ήρθες να κάνεις τέτοια ερώτηση σε μένα. Και είσαι και μορφωμένο παιδί. Έχουμε τον πόνο μας, έχουμε και…». 

Ο Ασπρόπυργος θα κλείσει τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο αγωνιζόμενος με τον Διαγόρα Ρόδου εντός έδρας. Με 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, έχει έως τώρα 14 βαθμούς και βρίσκεται στην ένατη θέση. Αυτή σε προδιαθέτει πως ο βασικός στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Όμως, τα αποτελέσματα της ομάδας σε υποψιάζουν πως αν ευνοήσουν οι συγκυρίες μπορεί να κοιτάει προς την προοπτική μίας πιο άνετης κινητικότητας. Ο Ασπρόπυργος δεν χάνει εύκολα, αλλά του στοιχίζει πως δεν νικάει και αυτός εύκολα. Κλασική ομάδα της κατηγορίας θα έλεγε κάποιος, υπό την έννοια πως είναι ικανή για όλα. Θετικά ή αρνητικά...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 

Στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου στην οποία εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019. Παράλληλα, αποφασίστηκαν τα εξής: 

1. Σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανωνύμου Εταιρείας με ονομασία ΠΑΕ Ένωση Α.Ο Πανασπροπυργιακού - Α.Ο Δόξα Ασπροπύργου και διακριτικό τίτλο ΠΑΕ Ένωση Ασπροπύργου 

2. Σύσταση προσωρινής διοικούσας επιτροπής, με σκοπό τη διευθέτηση όλων των απαραίτητων ενεργειών όσον αφορά στη δημιουργία της νέας ΠΑΕ

Μάλιστα, είχε τονιστεί μεταξύ άλλων και το εξής: «Η διοίκηση της Ένωσης Ασπροπύργου, μετά τη μεγάλη επιτυχία της ανόδου της στη Football League, αισθάνεται την ανάγκη να διαβεβαιώσει το φίλαθλο κοινό της πόλης μας πως η περσινή επιτυχία δεν θα είναι μία απλή ευχάριστη παρένθεση στην ιστορία της ομάδας μας, αλλά θα αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον και να ενημερώσει πως ο αγωνιστικός σχεδιασμός της νέας σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε διάφορα φιλικά που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του ο Ασπρόπυργος είχε φέρει τα εξής αποτελέσματα: Φωστήρας-Ασπρόπυργος 2-1, ΑΟ Υπάτου-Ασπρόπυργος 1-0, Απόλλωνας Σμύρνης-Ασπρόπυργος 3-0, Αιγάλεω-Ασπρόπυργος 0-0, Ασπρόπυργος-ΑΟ Ν. Αρτάκης 1-0 και ΑΟ Ν. Αρτάκης-Ασπρόπυργος 2-1. Φυσικά, ξεχωρίζει το φιλικό με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, στο οποίο ο Ασπρόπυργος είχε νικήσει με 1-2.

Aς ξαναθυμηθούμε πως είχε περιγράψει τότε τον αγώνα το ionikosnews:


Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τους δύο προπονητές ήταν οι εξής: ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Κουρεπίνης (57’ Τάφας), Μουστάκης, Παπουτσογιαννόπουλος, Τσιριγώτης (52’ Κολλαράς), Παπατζίκος (19’ Μανωλάς), Τιεντσέ, Γκοτσούλιας, Πογοσιάν, Καλλέργης, Ντάγκρας (46’ Μάναλης), Κρητικός.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Παναγόπουλος, Νικολακάκης, Ιωαννίδης, Καμπούρης, Ζώνας, Νικολάου, Στεβάνοβιτς, Σρέσκοβιτς, Πίντο, Γκατσολάρι, Ζγκούρι.

Έπαιξαν και οι Γκίνης, Ζαχαρός, Κόκκορης, Σταγάκης, Κωνσταντινίδης, Λογοθέτης, Ταμπάς, Μαυρίδης, Μπουρντένης και Οικονομόπουλος.

Η διοίκηση της φιλοξενούμενης ομάδας, μάλιστα, είχε βγάλει και μία σχεδόν εγκωμιαστική ανακοίνωση για τη φιλοξενία της ΠΑΕ Ιωνικός, άκρως ενδεικτική του κλίματος που συνόδευσε την αναμέτρηση: «Η ΠΑΕ Ένωση Ασπροπύργου ευχαριστεί τη διοίκηση της ΠΑΕ Ιωνικός και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Τσιριγώτη για την άψογη υποδοχή, εξυπηρέτηση, και τον πλούσιο μπουφέ που προσέφερε στην ομάδα μας την Κυριακή 8/9/2019 στον φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο Νεάπολης. Τέτοιες φιλοξενίες προάγουν το άθλημα του ποδοσφαίρου και διώχνουν τη βία από τα γήπεδα». 

Στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας, ο Ασπρόπυργος είχε αποκλείσει στην τρίτη φάση του θεσμού την Ελασσόνα, νικώντας τη πολύ δύσκολα εκτός έδρας στην παράταση με 0-1. Στον επόμενο γύρο, όμως, το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχτηκε ανυπέρβλητο. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 0-2 στην έδρα του Ασπροπύργου και πήρε την πρόκριση. 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γκίνης (1), Παναγόπουλος (12), Οικονομόπουλος (99)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Καμπούρης (77), Ζώνας (5), Νικολάου (6), Λογοθέτης (23), Ιωαννίδης (22), Σταγάκης (16), Νικολακάκης (13), Κωνσταντινίδης (2), Τάμπας (33)

ΜΕΣΟΙ: Κωστάρας (14), Κόκκορης (11), Στεβάνοβιτς (10), Ζαχαρός (21), Γκαντσολάρι (88), Γκουγκούδης (31)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μαυρίδης (17), Μπουρντένης (18), Κάκκο (44), Σρέσκοβιτς (8), Βασιλείου (20), Ζγκούρι (7), Πίντο (9)
Share To:

Thodoris Χ

Post A Comment: